Șoimii Lipova

Se urcă Lipova în ultimul tren spre play-off, va fi și Pecica de acord? Stamate: „Prevăd un meci de luptă, sperăm să profităm de susținerea publicului”





Anul începe abrupt pentru Șoimii Lipova, adică cu meciul ce i-ar permite să mai spere la un loc în play-offul seriei a 8-a a Ligii III-a. Iar pentru asta trebuie să o învingă pe conjudețeana Progresul Pecica, cea care ocupă acum locul 4, la 5 puncte în fața trupei de pe Mureș și doar două peste Buziaș.

Problema lipovanilor este că lotul pare slăbit față de turul campionatului, în special în linia de atac. Practic, „alb-albaștrii” și-au pierdut golgheterii, pe David Ciubăncan și Cristian Gavra, dar și pe mijlocașul central Petrișor Jichici, care aducea și el calitate pe ambele faze ale jocului. Au mai plecat și juniorii Blickling și Bulboacă, aceștia din urmă fiind înlocuiți cu Bălașa (Pecica), Bokse (SCM Zalău, via UTA) și Nica (direct de la Academia UTA). Cel puțin ultimul pare să-și fi câștigat deja un tricou de titular, fiind – de altfel – unul dintre cele mai bune produse ale generației 2006 de la Academia UTA.

Stamate: „ Vom face totul să ajungem în play-off, dar nu va fi nici o tragedie dacă nu reușim”

În rest, a revenit portarul Nedelea, de la Zăbrani, iar fundașul Alin Fieraru și atacantul Passi Njopgang au fost identificați la Câmpulung Muscel și Unirea Constanța.  În fine, de la Cermei au venit la pachet mijlocași Țurcanu și Andrieș. „Din păcate, am pierdut trei jucători buni, titulari, care au pus serios umărul la victoriile din prima parte a sezonului. Am încercat să-i înlocuim cât de bine s-a putut acum în iarnă, fiindcă nu prea găsești jucători liberi și foarte buni, iar noi am și redus încă o dată bugetul de salarii. Asta ne-au solicitat și cei din conducerea orașului la începutul sezonului, iar obiectivul fixat era evitarea retrogradării. Lumea vine la fotbal, suporterii noștri sunt mulțumiți că văd fotbal de Liga a 3-a și un joc destul de bun din partea băieților. Doar că noi, cei din conducere, stafful tehnic și jucătorii ne dorim mai mult, acum sperăm să și putem să ajungem în play-off. Vom face totul să reușim, dar nu va fi nici o tragedie dacă rămânem să jucăm în play-out”, afirmă Virgiliu Stamate, președintele „șoimilor”.

Așadar, sâmbătă, de la ora 15, Lipova o găzduiește pe Pecica pe un gazon ce nu se anunță foarte bun după ploile căzute în ultimele zile. „Din păcate, cred că va fi un meci de luptă, iar echipa care va sta mai bine în ghete și se va acomoda la condițiile de joc are șanse mari să câștige. Sperăm să fim noi aceia, căci pentru noi e ultima șansă să ne apropiem de locul 4, neuitând că mai e și Buziașul în cărți, în timp ce Pecica mai are alte două partide foarte grele, cu Poli și FC Bihor. Jucăm acasă, încercăm să profităm de asta, de susținerea publicului, dar știm că înfruntăm o echipă bună, care s-a mai întărit în această iarnă și e pregătită de un antrenor experimentat, care a avut peste tot rezultate. Poate îi prindem într-o zi mai slabă sau miza meciului îi va marca mai mult pe ei, căci obiectivul lor e clar, din ceea ce știm, calificarea în play-off. Rămâne să găsim drumul spre gol, pentru că nu am reușit în ultimele trei amicale, dar – totodată – vrem să ținem poarta închisă, ca și în aceste amicale de care am vorbit”, a adăugat Stamate.

Iliescu e singura absență certă pentru Cristian Todea și Norbert Polgar, care, împotriva Progresului, ar putea merge pe umătorul „11”: Buta – Candreanu, Petruț, Bain, Franklin – Vlad, Salka, Said, A. Nica – Dinu, Passi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button