UTA Arad

UTA începe bătăliile din play-outul SuperLigii având-o oaspete pe FC Voluntari și cu obiectivul declarat: „Să nu mai avem emoțiile de anul trecut!”





De la revenirea în SuperLigă, UTA nu a fost niciodată mai aproape de calificarea în play-off, dar înfrângerea de la București, cu Dinamo a condamnat-o la un nou play-out, al patrulea la rând. Arădenii au mai intrat în faza a doua a întrecerii cu 20 de puncte în stagiunea 2021-2022, în timp ce cu an înainte au avut 19 (cu rotunjire), iar în primăvara anului trecut, când s-a și ajuns la baraj, cu 14 (cu rotunjire). U. Cluj, Oțelul Galați și Hermannstadt au câștigat deja și respiră mai liniștit, iar asta își dorește și UTA, găzduind-o luni, de la ora 17,30, la Arad pe FC Voluntari, formația din SuperLigă ce nu mai câștigă de cel mai mult timp. Pe 9 decembrie 2023, ilfovenii o băteau, surprinzător, pe Rapid în Giulești, iar de atunci au trecut 11 etape și două înlocuiri pe banca tehnică. Nicolae Dică a schimbat cuplul Poenaru – Dună, iar de la începutul săptămânii la „cârma” celor de la Voluntari se află Florin Pîrvu. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Voluntari!

Rednic: „Înotdeauna va fi o reacție pozitivă din partea jucătorilor la schimbarea de antrenor”

Mircea Rednic bănuiește de ce conducerea grupării de lângă capitală a apelat la fostul „principal” al celor de la Petrolul Ploiești, demis și el pe fondul lipsei de rezultate. „Și el a jucat tot cu trei fundași centrali la Petrolul, nu știu – însă – cine va juca acum, cum vor schimba, căci, din ce am văzut au ceva absențe în apărare. Cei doi suspendați sunt siguri, ne-am informat și noi, restul vom vedea. Înotdeauna va fi o reacție pozitivă din partea jucătorilor, cei care nu au jucat vor intra cu dorința să arate că antrenorii de dinainte au greșit. Clar va fi meci greu, ei au un lot bun, stau financiar bine, e o zonă bogată acolo. Vedeți cât de echilibrat e fotbalul la noi. Farul s-a chinuit la Botoșani în ultima etapă, vine și bate pe Rapid care defilează cu Steaua. Și o paranteză, ați văzut ce penalty s-a dat ieri? Așa un dosuleț de palmă și la noi Stolnik a fost îmbrățișat în careu. Acum Bergodi a sărit să îi rupă gâtul la arbitru, eu ce ar fi trebuit să fac? Nu mai vorbesc de meciul tur cu Rapid când a intrat mingea jumătate de metru în poartă și ne-au scos-o”, a declarat tehnicianul UTA-ei, care se reîntâlnește – astfel – după o lună cu Pîrvu. Acesta a ținut să sublinieze la acea dată că doar Petrolul a existat pe teren în repriza a doua a partidei de la Arad. „M-a deranjat că tot a spus că ei au dominat, că ei au avut ocazii, posesie…Când pierzi, pierzi și gata”, a lămurit „Puriul”. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Aș vrea ca toată lumea să fie alături de echipă, la fel ca și la meciul cu Petrolul și Craiova”

Experimentatul tehnician știe cât de important este ca echipa sa să înceapă bine play-outul. „Începem un nou campionat cu punctele înjumătățite. Toată lumea o să zică că anul trecut ne-a convenit că s-au înjumătățit punctele și am rămas cu șanse reale să ne salvăm. Ne-am salvat, a fost foarte bine. Anul acesta am terminat pe locul 8, la 3 puncte de locul 5, cu 40 de puncte. Nimeni nu se aștepta, nici eu nu mă așteptam să avem un parcurs așa bun. Aș vrea ca toată lumea să fie alături de echipă, la fel ca și la meciul cu Petrolul și Craiova. În play-out, câștigi un meci rămâi acolo, pierzi un meci, deja începi să tremuri și nu mai vreau să avem emoțiile de anul trecut. Apoi, e vorba și despre loc, băieții au primă în funcție de loc. Pe locul ăsta mi se pare că avem 80-90% primă, adică una destul de de mare. Au tot interesul și pentru la anul, când vom avea alt buget din partea televiziunii, plus că toți jucătorii cu contracte sunt ai noștri. În plus, le-am spus și ieri, că în astea 9 meciuri o să aibă șansă toată lumea, începând de la Kucher până la ultimul. Toți vor avea șansa să joace, pentru că eu, la sfârșitul lunii viitoare, trebuie să mă prezint la domnul Meszar și să spun, vreau ca ăsta să rămână și poate ăsta nu. Deci ei au tot interesul, plus că toți care au opțiune de prelungire au și clauză de mărire de salariu. Așadar, au tot interesul să fie concentrați și să joace la fel cum au făcut-o până acum”, a mai afirmat Rednic, care are două absențe certe, pe Stahl și Trif, în timp ce Pedro este incert. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Pîrvu: „Situația poate fi remediată, prima finală e cu UTA”

UTA și FC Voluntari se întâlnesc pentru a patra oară în acest sezon, în precedentele trei marcându-se gol. Au făcut-o arădenii prin Fabry în urmă cu o lună, în succesul de pe stadionul „Anghel Iordănescu”, în timp ce partidele cu „roș-albii” gazde, de pe „Francisc Neuman” și „Iuliu Bodola”, din Oradea, s-au încheiat cu rezultate albe. Nici Petrolul, fosta echipă a lui Florin Pîrvu, nu i-a dat gol „Bătrânei Doamne”, așa că principala preocupare a utiștilor ar trebui să fie aceea de a înscrie împotriva unui adversar care și așa are destule probleme de lot, în special în defensivă. Chiar Pîrvu a spus că Igor Armaș și Grigore Turda au probleme musculare , iar Cristian Paz și Ricardinho sunt suspendați. Așa stând lucrurile singurul fundaș central de meserie apt rămâne Matricardi, în lot mai aflându-se tânărul Chilili (21 de ani), care încă nu a debutat în SuperLigă. Dar, ilfovenii mai au absențe și la mijlocul terenului, pe Vadim Rață și în atac, pe Andrei Dumiter. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Așadar, Pîrvu va trebui să inventeze în primul rând o defensivă pentru meciul de la Arad, însă încearcă să fie pozitiv. „Din punctul meu de vedere, situația poate fi remediată și prima noastră oportunitate este la primul meci din play-out, prima finală, la UTA. Este o serie de meciuri (n.a 11 partide la rând fără victorie) care este apăsătoare și pentru jucători, am avut primele discuții astăzi, am făcut primul antrenament și mai urmează ceva discuții individuale, dar timpul nu ne permite, e foarte scurt, primul meci vine foarte repede. Cum le-am spus și lor în vestiar, nu mai avem timp să ne mai plângem de ceva, în acest moment este luptă, este război și mergem cu încredere”, a spus noul „principal” al celeștilor de lângă București.

Înainte de duelul de luni, UTA are 6 puncte în fața lui FC Voluntari, care e prima echipă aflată sub linia ce anunță retrogradarea directă în Liga a 2-a.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Rodrigues – C. Mihai, Freitas – Micovschi, Fabry, Omondi – Luckassen.

Voluntari: Fernandez – Boboc, Chilili, Matricardi, Aliji – Cascini, Crepulja, Ciobanu – Carnat, Nemec, R. Popescu.

Arbitri: Marcel Bîrsan – Radu Ghinguleac (ambii din București), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă:  Florin Mazilu (Satu Mare)

Camera VAR: Viorel Flueran (Craiova), Alexandru Filip (Constanța)

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Delegat LPF: Marian Ivan (Brașov)

3 comentarii

  1. Primul joc in play-out pentru UTA, prima batalie in lupta pentru atingerea obiectivului in acest sezon competitional, EVITAREA RETROGRADARII ! Pornim asadar de pe locul 2 in play-out cu o marja buna de puncte dar in nici un caz asiguratoare avind in vedere asprele batalii care ne asteapta pentru mentinerea in Superliga.

    Ar fi bine sa fim gata de lupta din primul minut fiindca U Cluj, Hermannstadt si Otelul ne-au impins deja pe locul 4 dupa victoriile obtinute in fata lui Botosani, Dinamo respectiv Poli Iasi.

    A venit timpul sa fim eficienti si sa luam maximul punctelor jucate pe terenul propriu ca sa nu „STRINGEM DIN BUCI”. Daca v-om reusi sa mai ciupim si cite ceva de afara v-a fi cu siguranta „cireasa de pe tort” pentru jucatori si familiile acestora !

    Multa Bafta UTA !

    10
    5
  2. Partide cu încărcătură,, nucleara”. Se merge în vârful picioarelor de la vestiare pana la peluza. Peluza fata de tribuna are semnificația de pătură sociala. Fotbalul a fost construit de peluza plina de indivizi care nu aveau bani de brek-fest.. La aceste partide gândite ca eliminatorii, din diferite unghiuri nu mai e loc de,, lectii” citite peste noapte. Vine adversarul la tine să-ți zmulga lauri din coroana timpului fast. Ai nevoie de popularul,, sânge în instalatie” Restul e lectura pentru preșcolari. BAFTA.!!!

    15
    8
  3. Dacă rămânea Dică, mergeam pe 1 solist. Schimbând antrenorul, de foarte multe ori, se produce emulația necesară pentru depășirea unei perioade dificile. Așa că e posibil orice, meci deschis oricărui rezultat.
    Sper ca pe utisti sa nu-i apese și greutatea ultimelor datorii, recunoscute, acceptate și explicate la modul profesionist, ca de fiecare data, de distinsul și , in aceeași măsură, destinsul domn Mezsar.

    11
    28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button