Gloria LT Cermei

Cermeiul schimbă categoria adversarilor și are meci de locul 7, la Periam! Siminiceanu: „Să reducem din diferența din clasament”





Sorții au vrut ca startul lui 2024 să fie infernal, chiar imposibil, pentru Gloria Lunca Teuz Cermei, care s-a aflat față în față cu marile favorite la calificarea la barajele de promovarea în Liga a 2-a. Iar prestațiile au fost parțial bune, curajoase, doar că nu au adus niciun punct în clasament și nici măcar un gol pentru băieții lui Radu Popa și Claudiu Ghiță.

0-2 a fost la Timișoara, cu Poli, iar scorul s-a repetat și sâmbăta trecută în compania liderului FC Bihor, chiar la Cermei. Cele două eșecuri, coroborate cu tot atâte victorii ale celor de la Avântul Periam pe terenurile ultimelor clasate (Socodor și Ineu) au provocat rocada dintre cele două formații cu o etapă înainte finalul sezonului regular. Iar ordinea se va mai schimba înainte de intrarea în play-out, doar că „sămădăii” vor să se apropie la un singur punct de timișeni după întâlnirea de vineri, de la ora 15. „A fost un meci greu, e clar că nu am fost favoriți, dar am făcut un meci bun. Ne-am apărat destul de bine și am luat goluri doar la o faza fixă și un șut deviat. Urmează o deplasare la Periam, unde eu am jucat doi ani și jumătate și îi știu pe majoritatea jucătorilor de acolo. Mergem cu gândul la victorie, vrem cele trei puncte să reducem din diferența din clasament. S-au întărit, au și un moral foarte bun după două victorii în deplasare. E primul lor meci acasă, au schimbat porțiuni de gazon la porți și de abia astăzi au intrat prima dată pe el. Poate reușim să-i surprindem, dar pentru asta nu avem voie să facem greșeli personale și sper să fie un meci frumos. Cu atât mai mult cu cât o să vină lume multă din toată zona, două-trei sute de oameni cel puțin, poate, căci este singurul meci de vineri în seria noastră”, a spus Bogdan Siminceanu.

Fotbalistul de 21 de ani se descurcă la fel de bine atât în dreapta defensivei, cât și în centru, acolo unde va reveni Denis Lazăr, după suspendarea cu Bihorul. Totodată, unul dintre foștii jucători ai celor de la Periam și-a clarificat situația la Cermei și vineri ar trebui să fie la dispoziția staffului tehnic. „Sîntean a revenit de azi la antrenamente, ne pregătim serios și vrem să facem puncte de acum încolo, să scăpăm de problemele de anul trecut. Ne-am îmbunătățit foarte mult lotul și jocul în această iarnă, mai ales ofensiv stăm mult mai  bine și vizăm un minim loc 7 la finalul play-outului. Personal vreau să-mi fac treaba cât pot de bine, mă bucur că antrenorul are încredere în mine și mă titularizează, iar la vară voi vedea ce propuneri voi primi”, a adăugat Siminiceanu.

Așadar, cei de la Periam fac „hattrickul” la capitolul adversari arădeni din zona periculoasă a clasamentului. „Este primul joc acasă din această primăvară, terenul este bun, am pus covoare în fața porților, din punct de vedere sportiv s-a muncit foarte mult în perioada asta de iarnă. Știu că vom întâlni o echipă foarte, foarte arțăgoasă și, din câte am văzut eu, care s-a întărit foarte bine cu jucători cu experiență. Îi știu pe câțiva dintre ei, cu Ghighilicea am lucrat acum câțiva ani la Giarmata, pe Vasinc îl știu de la Lipova, pe Tănase de la Dumbrăvița, deci s-au întărit bine. Până la urmă, vom vedea la ora meciului ce vom pregăti și cât suntem de pregătiți”, a menționat Răzvan Leuca, antrenorul din seria a 8-a ce a făcut 6 puncte din 6 posibile, alături de cei ai primelor trei clasate: Florin Farcaș (FC Bihor), Paul Codrea (Poli) și Sorin Gheju (Peciu Nou).

Formații probabile:

Periam: Antonescu – Filip, Rosuş, Mureșan, Rancov – Oancia, Olteanu – Viașu, Gaspar, S. Budur – Baranyi.

Cermei: Balica – Siminiceanu, Lazăr, Siminic, Nica – Tănase, Iosu – Ghighilicea, Piț, Sevici – Vasinc.

Arbitri: Marius Naidin Marius (Piteşti) – Mihai Ionescu (Bradu – Argeş),

Mădălin Prioteasa (Piteşti

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Călin Orbonaş (Ilia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button