Șoimii Lipova

Lipova ține cont doar de nevoile ei în meciul cu Buziașul! Dinu: „Nu ne interesează cine merge în play-off, avem orgoliile și ambițiile noastre!”





După ce a ratat și matematic participarea în play-offul Ligii a 3-a, Șoimii Lipova a ajuns să arbitreze lupta pentru locul 4 în seria a 8-a a Ligii a III-a. În ultima etapă a sezonului regular, în orașul de pe Mureș ajunge Phoenix Buziaș, formație care are șanse bune să ajungă în „careul de ași” în cazul unei victorii, ținând cont că Progresul Pecica se deplasează pe terenul liderului neînvins, FC Bihor.

Iar echipa lui Cristian Todea și Norbert Polgar vine după două eșecuri în startul acestui an, 7 goluri primite și doar două marcate. Acestea din urmă îi aparțin lui Cătălin Dinu, care a mai umblat puțin la esteticul tabelei de la Peciu Nou, cu „dubla” sa din final. „La înfrângere nu te poți bucura prea mult de golurile pe care le dai, ci doar să prinzi așa puțin încredere în tine pentru meciurile ce vin. În plus, încep să mă reobișnuiesc cu postul de atacant, pe care l-am mai jucat în trecut la Filiași, pe când la Ungheni și la Crișul am fost mijlocaș. Înțeleg perfect nevoile echipei, ne-au plecat atacanții titulari, Gavra și Ciubăncan și trebuie să le suplinim cumva absența, fie că joc eu, Șimăndan, Vlad sau Passi acolo. Provenind din mijlocaș, eu mă simt mai bine al doilea vârf, încerc să văd poarta în permanență, așa am reușit să marchez și cu Peciu Nou și nu vreau să mă opresc aici. Am ajuns la 8 goluri, aș mai vrea să marchez încă cel puțin zece, iar asta ar însemna cam o medie de un gol pe meci. Dar, bineînțeles, o să-mi ajut echipa cu ce este nevoie, în funcție de situațiile de joc, important este să terminăm sezonul pe locul 5, dacă tot nu am reușit să intrăm în play-off”, spune fotbalistul de 27 de ani, originar din Slatina.

Dinu se anunță principala armă ofensivă a celor de la Lipova și confruntarea de sâmbătă, de la ora 15, de pe teren propriu cu formația lui Cosmin Petruescu. „E clar că ei vor veni la victorie, altă variantă nu au dacă vor să aibă speranțe la play-off, dar noi vrem să ne facem jocul și să câștigăm. Nu ne interesează că am putea-o ajuta indirect pe Pecica și cine va juca în play-off, avem ambițiile și orgoliile noastre și vrem să câștigăm primul meci din acest an. Ca și noi, și ei au pierdut doi atacanți buni, pe Bădăuță și Pădurariu, dar, din ce am văzut, cu Socodorul s-au descurcat foarte bine, au marcat de șase ori. Sigur, nu va fi cazul la Lipova, însă e clar că rămân o echipă periculoasă, probabil foarte motivată. Eu zic că suntem pregătiți să îi înfruntăm, ne-ar fi plăcut să fie terenul mai bun, căci nu ne avantajează. Încercăm să pasăm cât mai mult, să construim jocul și starea gazonului ne încurcă puțin. Dar, sâmbătă vor conta în primul rând punctele și vom face totul să le câștigăm”, adăugă fotbalistul care în județul nostru a mai jucat la Crișul Chișineu Criș, adus de Dan Stupar, a cărui actuală echipă s-ar putea să depindă de rezultatul partidei Lipova – Buziaș, de sâmbătă.

Și apropo de Crișul, Dinu s-ar putea să-l aibă adversar peste două zile pe Denis Janu, cu care a jucat împreună la formația de pe Crișul Alb și care acum e la Buziaș și ar putea debuta la Lipova. Șoimii au o singură absență certă, cea a fundașului David Petruț, care a fost eliminat la Peciu Nou și e suspendat.

Formații probabile:

Lipova: Nedelea – Candreanu, Fieraru, Bain, Franklin – Vlad, Said, Salka, Nica – Dinu, Șimăndan.

Buziaș: Flonta – Nagy, Nicolescu, Angheli, Velcan – Chistrugă, Sturzu, Mitre, Românu – Grancea, Savu.

Arbitri: Leopold Herczeg – Cristian Bumb (ambii din Băcia – Hunedoara), Cătălin (Cluj-Napoca)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Ioan Papp (Carei)

Un comentariu

  1. Bai Todea ai ramas acelasi antrenor limitat si orgolios care in afara ca se lauda cu licenta PRO nu e nimic de el. Cum sa il lasi pe Buta in afara lotului cand tu nu ai portar ? De fapt cum era lasat si Dinu in tur si acum ce nevoie ai de el. Chiar nu iti pasa de rezultatele Soimilor. Ar fi cazul sa pleci ma baiatule ca ai facut destul rau la echipa . Da-ti demisia ca toata lumea a vazut ce poti . DEMISIA MAI TODEA DEMISIA.

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button