Progresul Pecica

Pecica e nevoită să răpună liderul, chiar la Oradea, pentru a fi sigură că va juca în play-off! Gakos: „De multe ori câștigă echipa care pune mai mult suflet”





Sezonul regular al Ligii a III-a se încheie spectaculos în seria a 8-a. Formațiile situate acum pe primele patru poziții se duelează între ele, Poli și Peciu Nou pe „Electrica” din Timișoara pentru locul 2 și FC Bihor – Progresul Pecica, meci foarte important pentru echipa oaspete. Pentru orădeni trei puncte în plus sau în minus contează mai puțin, din moment ce – oricum – au un avans important pe primul loc și cel mai bun lot dintre competitoare, în timp ce formația lui Dan Stupar și Bogdan Bozian își joacă sezonul. Fără o victorie pe arena „Iuliu Bodola” sâmbătă, de la ora 15, pecicanii riscă să nu joace în play-off, obiectiv de care s-a vorbit mereu în această stagiune. Sigur, nu vor cădea capete dacă nu se întâmpla asta, doar că va exista o anumită doză de dezamăgire în tabăra „galben-albastră”.

Markos Gakos: „Știm că sunt neînvinși, dar asta ne ambiționează și mai mult”

Așadar, lucrurile sunt cât se poate de clare pentru Progresul. Ori o bat în premieră stagională pe formația orădeană chiar la ea acasă, ori așteaptă vești bune de la Lipova, acolo unde Buziașul nu are voie să câștige. Altfel, nici măcar un rezultat de egalitate nu ajută la nimic, atâta timp cât timișenii au rezultate directe mai bune. Iar în fața unei echipe ce a marcat mereu în acest sezon, chiar și cu ocazia celor patru remize înregistrate, rolul portarului va fi unul important. Iar Pecica se prezintă cu Markos Gakos între buturi, care l-a înlocuit în această iarnă pe Rafael Zamfir, titularul din ultimele sezoane în ƒ„galben-albastru”. În cele două partide disputate din acest an, goal-keeperul grec a primit un singur gol, cel decisiv pentru succesul lui Poli la Pecica, din etapa trecută. „A fost greu cu Poli, au fost lupte grele, noi am intrat cred un pic fricoși până la gol. A doua repriză am jucat foarte bine, am jucat ceea ce antrenăm zi de zi, dar nu s-a văzut nici ca ocazii mari și nici pe tabelă. Totuși, eu zic că  egalul era mai potrivit. Dar, a trecut, acum ne concentrăm pe meciul de la Oradea. FC Bihor este un club mare, cu un buget uriaș pentru acest nivel, dar peste tot în fotbal nu joacă banii. De multe ori câștigă echipa care pune mai mult suflet. Noi vrem sa prindem play-offul, este obiectivul clubului, vrem să intrăm bine și tare în joc de la început. Știm că sunt neînvinși, dar asta ne ambiționează și mai mult, ne pregătim și vom da 100%”, a declarat Gakos, care a vorbit și despre meciul ce-i interesează direct pe pecicani: „Nu știu ce să zic ce va fi la Lipova, normal ar trebui să bată gazdele și noi am fi mai liniștiți. Dar, nu ne bazăm pe asta, noi vrem să scoatem un rezultat foarte bun la Oradea”.

Elenul s-a întors de curând din Grecia, de la Thermaikos Thermis, formație de Liga a 3-a. „Am jucat în urmă cu câțiva ani la Poli și la Ghiroda, apoi am făcut armata în Grecia timp de 4 ani, iar în ultimii doi ani am apărat în Grecia în Corfu și în orașul Salonic. M-am întors la Timișoara la fratele meu, era mai greu acolo în Grecia, aici e mai bine cu familia. Am vorbit cu mai mulți antrenori în iarnă, Răzvan Leuca de la Periam m-a recomandat la Pecica, iar Cristian Pilan m-a cunoscut de la Ghiroda și așa am ajuns la Pecica. M-am acomodat repede și foarte bine, toți băieții, de la cel mai tânăr junior până la Bogdan Bozian pe care l-am avut și ca adversar sunt foarte ok. M-au primit foarte bine, iar conducerea este serioasă, oferă condiții bune. Așa că îmi doresc să continui în România, poate chiar la un nivel mai sus, dar și la Pecica mă simt foarte bine și aș rămâne cu mare drag alături de ei și din vară încolo”, a mai afirmat Gakos, care are un frate cu doi ani mai mic, Georgios, care a fost și el portar, inclusiv la Național Sebiș, în Liga 3-a.

Pecicanii au mai jucat un meci în acest sezon la Oradea, când au fost gazde în duelul din grupele Cupei României, cu Corvinul. Echipa se deplasase în orașul de pe Crișul Repede cu o zi înainte, dar, cum meciul nu a ieșit deloc bine, șefii clubului au decis ca de această dată Arsene și colegii săi să meargă în ziua meciului la Oradea cu absolut tot lotul apt de joc. În tur, cele două echipe au remizat (2-2), după reușitele semnate L. Bodri (44), F. Nortey (88), respectiv S, Jurj (74) și Stoian (86).

Farcaș: „Meci greu, dar suntem echipa neînvinsă și trebuie să demonstrăm asta”

Gazdele partidei de sâmbătă susțin că nu vor coborî niciun moment garda, cu toate că au ceva probleme de lot. Este vorba despre mai vechii accidentați Gal, Tincău, Ciocan și Stoican, plus Chitaș și Vînău, care au părăsit terenul de la Cermei cu ceva probleme și nu s-au antrenat normal până azi. „În cariera mea de antrenor nu am avut atâtea probleme cu accidentările, dar am încredere în toți jucătorii, sper să găsim soluțiile cele mai bune dintre jucătorii sănătoși. Nu e deloc bine că am pierdut doi juniori, iar aceștia nu sunt ușor de înlocuit, dar, cum am zis, ne descurcăm. Vom avea parte de un meci destul de greu sâmbătă, căci cei de la Pecica au nevoie de toate cele trei puncte ca să fie siguri că vom juca în play-off, pe când noi avem obligațoa să câștigăm, căci suntem echipa neînvinsă și trebuie să demonstrăm asta. Știm că adversarul va veni montat la Oradea, de fapt toate echipele vor să se autodepășească aici, pe un stadion frumos, pe un gazon și în fața unui public numeros, pe care-l așteptăm și sâmbătă să vină alături de noi. Și îi rugăm pe fani să ne susțină și în momentele grele ale jocului mai dificile, pentru noi cele mai importante punctele și obiectivul. Așadar, Pecica va veni să ne încurce, dar noi știm ce vrem și ce pregătim și sper să câștigăm și să intrăm cu cât mai multe puncte în play-off”, a spus Florin Farcaș, antrenorul celor de la FC Bihor.

Formații probabile:

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, C. Preklet, Al. Băican, An. Moga – Ioviță, R. Farcaș, Gunie – Gagyi, Sg. Jurj, Gîdea (Fl. Chitaș).

Pecica: Gakos – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Iuga, Arsene – Borcea, L. Bodri, Răchită – Pășcălău.

Arbiri: Norbert Kemenes (Baia Mare) – Alexandru Turian, Adrian Iancău (ambii din Zalău)

Observatori: Dan Monea (Aiud – Alba), Cosmin Chirilă (Alba Iulia)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button