ACB IneuProgresul Pecica

Pecica – fără strălucire la intrarea în play-out, dar a fost suficient pentru 3 puncte cu Ineul! Stupar: „Îmi doresc altceva” v.s. Sculici: „Degeaba vrem, dacă nu putem”





Progresul Pecica e ultima echipă ce a completat tabloul echipelor arădene în play-outul Ligii a III-a. S-a întâmplat după eșecul de la Oradea, dar și la finalul ședinței Comisiei de Disciplină a FRF, odată cu respingerea sesizării legate de dreptul de joc al lui Cristian Pădurariu. E posibil ca formația în „galben-albastru” să fii acuzat șocul, pentru că a făcut un meci sub așteptări cu „lanterna” din Ineu, care pierduse toate meciurile din acest an. Totuși, gazdele aveau să-și valorifice statutul de favorită, după reușita lui Ionuț Pop, din minutul 34.

Stupar: „Nu sunt mulțumit din mai multe puncte de vedere”

Dan Stupar nu putea fi mulțumit de prestația echipei sale, dar a subliniat importanța rezultatului. „Într-adevăr, un joc greu și o victorie care, sincer, mă mulțumește pentru că am luat trei puncte. În schimb, aspectul jocului nu mă mulțumește, pentru că nu asta antrenez și nu asta vreau să joc. Nu sunt mulțumit din mai multe puncte de vedere. În primul rând, posesia, din cauza unei dinamici rigide nu am reușit să construim. După aceea, marcajul a fost destul de larg în condițiile în care adversarul, având spații, a putut să se exprime.  O să am o discuție cu ei pentru că altfel trebuie să arătăm. Vreau să câștig orice meci, până la urmă victoria e cea mai importantă, dar și maniera în care o obții este la fel de importantă”, a punctat antrenorul pecicanilor, alături de Bogdan Bozian.

Progresul a contat astăzi pe mai mulți jucători care nu au prea avut șanse în sezonul regular, precum Burtic, Matyus, Pop sau Nortey. „O spun mereu în vestiar, lotul este de 20, fiecare jucător este la fel de important, fiecăruia o să-i vină rândul. Am făcut câteva schimbări tocmai din dorința de a da minute. Noi ne-am fi dorit ca jucătorii care intră să arate o exprimare pozitivă, ceea ce nu s-a întâmplat. Tot timpul le-am spus: <<În momentul în care ți se oferă șansa să intri să joci, demonstrează publicului, conducerii și staff-ului că meritai poate mai multe minute decât ai primit până atunci>>. Dar doar prin maniera de joc și nu prin alte contexte. Urmează un nou joc acasă, cu Lipova, la fel de important, fiecare meci îl pregătesc doar la victorie și nu îmi doresc altceva. Dar, încă o dată spun, mă interesează și maniera de joc, trebuie să avem atitudine, organizare, atât ofensivă, cât și defensivă. Sigur, vreau să fim mai periculoși și în ceea ce privește momentele fixe și la tot ceea ce înseamnă posesia cu progresie. Pe scurt,  îmi doresc cu totul altceva decât ce am arătat astăzi”, a adăugat Stupar.

Sculici: „Avem aceeași problemă, lipsa unui atacant care să dea și goluri”

Până astăzi, la Pecica, Ineul nu a fost în joc până la ultimul fluier al arbitrului, dar rezultatul e același, un alt eșec. „Avem aceeași problemă pe care am avut-o și până acum, lipsa unui atacant care să dea și goluri. În plus, având în vedere situația din curtea noastră, din minutul 70 nu mai suntem în situația din campionatul trecut, adică să venim cu un plus. Din contră, acum nouă ne este mai greu să terminăm meciul, iar acest lucru s-a văzut și astăzi. Degeaba vrem, dacă nu putem. Începem cu gândul să scoatem ceva din fiecare meci, dar am rămas cu gândurile. Situația rămâne dificilă, iar marea problemă e că principalul nostru adversar suntem chiar noi. Cel puțin acum de ceva timp, când sunt ceva probleme asupra cărora nu mai vreau să revin. Singura noastră speranță se leagă de jucătorii noi. Unul a jucat azi, alții trei mai vin luni, dacă au calitate îi pot trage și pe restul după ei și să începem să facem și noi ceva puncte. Sigur, nici jucătorii noștri nu sunt de ultimul loc, dar presiunea și toate adunate ne-au dus acolo”, a punctat Cristian Sculici, antrenorul principal al Ineului, care l-a debutat ca titular pe mijlocașul central francez, Sofiane Bouteraa.

Progresul Pecica – ACB Ineu 1-0

Cum s-a marcat golul:

1-0 (min. 34): Bănățan a centrat din dreapta, mingea ajunge pe partea opusă la Ionuț Pop, care reia din prima, la colțul lung, Merșca plonjează, dar nu ajunge la minge

Formații:

Pecica: Burtic – T. Bodri, Nasiru, Aldan, Nortey – Arsene (68 Iuga), Moraru (62 Shiaondo) – Bănățan, Matyus (46 Pășcălău), Pop (83 L. Bodri) – Borcea (62 Bozian). Antrenori: Dan Stupar, Bogdan Bozian.

Ineu: Merșca – Spătaru (68 Cătuna), Clipotă, Șerban, Buza (68 Miculaiciuc) – Zdrențan – Călin, Susan, Bouteraa (83 Ndoye), Udrescu (73 Bekono) – Toure (46 Banam). Antrenor: Cristian Sculici

Arbitri: Horațiu Mailat (Cristesti – Mureş) – Andrei Sîncrăian, Cristian Cherteș (ambii din Târgu Mureş)

Observatori: Iulian Spătaru, Ionel Poclid (ambii din Timişoara)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Un comentariu

  1. Doamne fereste. Acusi e gata campionatul si voua acum va vin jucatori. Mai rar asa ceva. Nu ma mir ca sunteti unde sunteti .

    5
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button