Baschet

Branki Hadzovic împărtășește din experiența victoriilor cu Sepsi, din finala de acum doi ani: „Nu trebuie să fim sub presiune, ci concentrare și istețe”





Iubitorii sportului arădean au parte de două seri intense, pentru că pe teren intră cele mai apreciate echipe din oraș. Joi seara, de la ora 19, FCC UAV Arad își joacă accesul în marea finală a Ligii Naționale la Baschet Feminin, iar vineri, de la ora 17,30, UTA poate face un pas decisiv pentru îndeplinirea obiectivului primordial stagional, luând toate punctele pe teren propriu cu FC Botoșani.

 

Hadzovic: „Când mă gândesc cum a fost, îmi dau lacrimile. O casă se construiește de la fundație și asta s-a făcut aici”

Evident, miza mai mare e pe parchetul Sălii Sporturilor Victoria mâine seară, căci baschetbalistele în „galben-albastru” pot completa surpriza făcută în primul meci al semifinalei cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, învingând în urmă cu 5 zile în Secuime, cu 86-79. Și, până la urmă, tot ceea ce au de făcut arădencele este să le învingă pe „alb-verzi” la Arad, așa cum s-a mai întâmplat în ultimele sezoane, cu toate că acestea domină întrecerea internă de un deceniu. De exemplu, FCC UAV Arad a învins-o pe Sepsi în ambele confruntări de pe Murel, din finala disputată în urmă cu doi ani, cu Brankica Hadzovic printre protagoniste. Acum conducătorul de joc sârb a făcut un pas în spate și își ajută colegele de pe bancă, din vestiar. „Este cel mai important meci al sezonului și ne pregătim pentru el. Avem avantajul câștigării primului meci, așa că trebuie să fim conectate și să jucăm bine. Cel mai important este să fim concentrate și istețe, detaliile fac marea diferența în astfel de meciuri. Avem 1-0 și nu trebuie să fim sub presiune, ci să jucăm relaxat. Îmi încurajez mereu colegele, le văd pe unele la antrenamente că sunt un pic speriate, simt presiunea, dar eu și antrenorii suntem aici să le încurajăm. Cu tot respectul, echipa de acum a lui Sepsi e cea mai slabă din ultimii ani, le lipește și fundașul, pot spune că suntem cam la același nivel. Se poate spune că noi suntem mai bune față de sezoanele trecute, deși nu aș dori să fac o comparație cu echipa ce a jucat finala de acum doi ani, contează și norocul. O casă se construiește de la fundație și asta s-a făcut aici în ultimii 5-6-7 ani. Contează să te simți bine, să te pregătești și să nu-ți faci griji pentru nimic. Echipa a crescut și e important să rămână cât mai multe jucătoare și în sezonul care vine. E greu tot să omogenizezi în fiecare an, așa ne cunoaștem deja, știm caracterul fiecăreia, ar fi bine ca măcar 5-6 jucătoare bune să rămână”, a spus Hadzovic, care pe 18 martie a împlinit 43 de ani și care își aduce aminte cu nostalgie de momentele în care juca în fața publicului arădean: „Când mă gândesc cum a fost, îmi dau lacrimile. Suporterii arădeni rămân mereu în inima mea, sunt sigur că le vor susține pe fete 100% și la meciul de joi, iar ele trebuie să dea totul pentru ei, pentru echipă. E un meci de 40 de minute, e nevoie de un efort din partea tuturor ca să încheiem conturile din semifinală la Arad”.

Popov: „Apărarea noastră trebuie să fie dură și agilă, eu zic că ea va fi decisivă”

Miroslav Popov e conștient de dificultatea partidei de joi. Antrenorul sârb chiar își face probleme pentru jucătoarele sale, că ar putea juca sub presiune, dar – pe de altă parte – la experiența sa pare a fi stăpân pe situație.„La meciul de vinerea trecută, fetele de la Sepsi ne-au arătat multe lucruri pe care trebuie să le pregătim aici, pentru ele. Va fi greu pentru că ele vin să joace totul sau nimic. O să fei agresive, o să încerce să arunce la coș din orice poziție, iar apărarea noastră trebuie să fie dură și agilă. Trebuie să fim o echipă și să jucăm împreună și în atac. Este un singur meci, totul este de partea noastră, tot ce avem de făcut este să luptăm pentru a câștiga, dar va fi greu. Nu trebuie să fim atenți la o singură jucătoare, au multe jucătoare bune, toate, de fapt, eu zic că apărarea va fi decisivă. Presiunea mai mare este pe ele, deși, cu o sală plină, cu suporterii alături, fetele noastre trebuie să înțeleagă că nu trebuie să joace sub presiune. Fanii ne vor binele, ne vor împinge din spate și vor face tot ce este posibil și ei să câștigăm acest meci”, susține Popov.

Ultimele bilete se vând azi și (poate) mâine

Participantă în acest sezon în Euroligă, cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe continent, practic Sepsi își va juca ultima șansă a stagiunii, după ce a ratat și Cupa României. La această oră, deja mai bine de jumătate de sală e plină, dar bilete mai sunt disponibile online AICI. Prețurile sunt aceleași ca și până acum. La zona VIP biletele costă 30 de lei. În restul sălii, biletele de adulți costă 10 lei dacă sunt cumpărate online și 15 lei la sală, în timp ce tichetele pentru copiii între 3 și 14 ani sunt 5 lei. Pentru a evita aglomerația înainte de meci, biletele vor fi disponibile la sală miercuri de la 18 la 20, iar în ziua meciului, de la 16:30 la 18:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button