Gloria LT Cermei

Robi Rusu a debutat între buturile Cermeiului la 16 ani și anunță înainte de deplasarea de la Ineu: „Avem doar varianta victoriei, vrem să ne îndepărtăm de zona periculoasă”





Gloria Lunca Teuz Cermei se aștepta să aibă un start de an complicat în compania celor de la Poli și FC Bihor, dar niciun moment nu credea că va scoate zero puncte din „dubla” cu Avântul Periam, echipă ce era sub ea în clasament în pauza de iarnă și azi este la 10 puncte în față. Mai mult, „sămădăii” nu au marcat nici un gol, deși marea parte a transferurilor au fost făcute în atac.

Dar, Roland Nagy, Radu Popa și Claudiu Ghiță au adus jucători în absolut toate compartimentele, inclusiv în poartă. Aici, își dispută săptămână de săptămână postul de titular doi juniori, Mario Balica (18 ani) și Robert Rusu (16 ani). Acesta din urmă și-a făcut debutul runda trecută în deplasarea (0-2) de la Periam, în stratul play-outului, iar golurile nu i se pot imputa. Baranyi a tras exact la vinclu de la marginea careului, iar la ultima fază Stamorean a plătit tribut lipsei de experiență și și-a dat autogol. „Mi-am pregătit din ianuarie încoace, mi-am așteptat rândul, între mine și Mario e o concurență frumoasă și benefică pentru ambii. Acum am apărat eu, iar când echipa ta pierde, nu poți fi bucuros sau mulțumit. Am dat tot ce am avut mai bun la acest meci, nu știu dacă puteam face mai mult la goluri, eu zic că nu, dar domnii antrenori sunt cei care mă judecă. Mă bucur că fac parte dintr-o echipă cu un staff bun, preocupat, facem antrenamente specifice de trei ori pe săptămână și cu Robi Bodea, cel puțin pe mine mă ajută mult și ele, sper să se vadă și mai mult în meciuri. Nu ne convine deloc că am pierdut toate cele trei meciuri din acest an, în special cele de la Periam, dar nu avem ce face decât să învățăm din ele și să mergem mai departe și să ne revanșăm în partidele ce au mai rămas de jucat din acest campionat”, susține tânărul goal-keeper, care va împlini 17 ani pe 16 iulie.

Iar pentru cermeiani prima ocazie a revanșei vine peste două zile, la Ineu, în fața ultimei clasate, echipă care – de asemenea – e pe zero în 2024 și care are o foame și mai mare de puncte. „Pentru noi lucrurile sunt clare, avem doar varianta victoriei la Ineu și nu spun asta pentru că întâlnim echipa de pe ultimul, ci pentru că avem datoria să ne revenim și să facem puncte, indiferent cu cine am fi jucat. Până la urmă, îi respectăm și pe cei de la Ineu, sunt și fotbaliști și ei ca și noi, vor dori să ne bată pentru obiectivele lor. Însă, cu tot respectul, cred că avem un lot mai bun. Și trebuie să demonstrăm asta pe teren și nu doar în acest meci, ci și în cele ce vor urma, ca să ne îndepărtăm de zona periculoasă a clasanmentului”, adăugă băiatul lui Adi Rusu, fost fotbalist în Liga 1, la UTA, Rapid, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov.

Robi Rusu nu a debutat în Liga 3-a la Periam și asta pentru că a apucat să joace și în toamnă pentru „satelitul” Universității Craiova într-un meci cu Filiași. Tânărul portar plecase în vara anului trecut de la UTA, după ce participase inclusiv la un joc școală sub comanda lui Mircea Rednic. „Am simțit că nu mă puteam dezvolta așa cum mi-aș fi dorit eu și m-am transferat la Craiova. A fost bine la început, am prins minute la echipele U18, U17 și acel meci cu Filiașul din Liga 3-a, dar m-am și antrenat pentru câteva zile cu prima echipă, cu domnul Luarențiu Reghecampf pe bancă. Am suferit apoi o accidentare, am avut un moment de cumpănă, chiar am vrut să mă las de fotbal, dar la Cermei am regăsit plăcerea antrenamentelor și meciurilor.  Nu știu ce va fi din vară, acum aș vrea să joc cât de mult posibil și apoi voi vedea ce-mi rezervă viitorul, important este să fiu sănătos”, a mai portarul de 16 ani al „sămădăilor”, care a apărat și în amicalul Cermei – Șeitin 4-1 de marți seara. Pentru trupa lui Radu Popa au marcat Vasinc (3) și Ghighilicea.

Vineri, de la ora 17, Cermeiul ar putea aborda meciul de la Ineu în formula: R. Rusu – Siminiceanu, Lazăr, Siminic, Nica – Iosu, Tănase – Ghighilicea, Sîntean, Vasinc – Piț.

Arbitri: Florin Saladea – Andrei Pîslarui (ambii din Arad) – Roxana Humița Cismaș Malac (Timişoara)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Ion Lupșa (Timişoara)

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button