Stranieri aradeni

Ovidiu Hațegan e singurul arbitru român prezent la Jocurile olimpice de la Paris, din vară!





Fiind conștient că e greu să fie printre arbitrii de la „europenele” din Germania, Ovidiu Hațegan a primit o altă veste excelentă din partea FIFA. Asociația ce conduce fotbalul mondial a desemnat 89 de arbitri (21 de centrali, 42 de asistenţi, 20 de arbitri VAR şi şase arbitri de suport) din 45 de ţări la Jocurile olimpice de la Paris,  iar „centralul” arădean de 43 de ani este printre ei. Singurul din partea României.

De altfel, Hațegan va avea deja 44 de ani când va avea treabă în Franța, căci turneul feminin va începe la 25 iulie 2024 şi se va încheia cu meciul pentru medalia de aur de pe Parc des Princes din Paris, la 10 august 2024, în timp ce competiţia masculină va începe la 24 iulie 2024, iar meciul pentru medalia de aur va avea loc la 9 august 2024, tot la Parc des Princes.

Ovidiu Hațegan va participa din nou la o ediție a Jocurilor Olimpice, după cea de la Rio din 2016. Atunci, arădeanul s-a aflat la centru la două partide: Brazilia – Irak 0-0, în faza grupelor și Brazilia – Honduras 6-0 în semifinală.

De profesie medic, arbitrul din Arad a trecut printr-un mare moment de cumpănă. Hațegan a suferit un infarct în martie 2022 și la un moment dat a luat în calcul retragerea din arbitraj. A revenit, însă, în „iarbă”, atât în întrecerile interne, cât și cele europene. A adunat 305 meciuri pe scena primului eșalon și 67 în cupele europene (fără preliminarii). Hațegan a mai arbitrat și la turneele finale europene din 2016 și 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button