Handbal

Handbalistele Curticiului au bătut tot județul Timiș, dar trofeul l-au cucerit la Macea! Lucușa: „Munca și dăruirea au făcut diferența”





La finalul săptămânii recent încheiate, sala de sport a comunei Macea a găzduit turneul final din cadrul Asociației Județene Timiș. Intrusele din sezonul 2023-2024 au fost CS Inoan Arad (care a terminat ultima în clasament) și Frontiera Curtici, care și-a depășit toate adversarele și încă într-o manieră clară. La Macea, în „careul de ași” lucrurile au părut simple, mai ales că „alb-albastrele” au beneficiat de încurajările a aproximativ 200 de susținători frenetici.

În semifinale, „grănicerele” au trecut cu 37-24 (22-13) de CSC Millenium Giarmata, iar în marea finală au dat peste ACS Dominicii Timișoara, care se impusese cu 48-25 (24-12) în fața Unirii Sânnicolau Mare. Giarmata avea să ia bronzul, în timp ce lucrurile în partida pentru trofeu a arătat astfel:

CS Frontiera 2004 Curtici – ACS Dominicii Timișoara 34-23 (17-9)

Formații și marcatoare:

Frontiera: Iuonoi – Lucușa 14, Bota 12, Țucudean 3, Haidu 3, Neagrău 1, Popescu 1, Piklor-Pușa, Coștoi, Rac, Bîsceanu, Boldor, Roșu, Ursuț. Antrenor: Priscila Lucușa.

Dominicii: Smerea, Râpa – Sas 6, Bejan 6, Cioriciu 3, Onicaș 3, Milovanov 3, Coarbă 1, Ivașcu 1, Huzdup, Coravu, Crainic, Matei. Antrenor: Alina Cioriciu.

Arbitri: Amalia Constantinescu și Iasmina Lascu.

Premiile speciale ale turneului au mers la: Loredana Sas (ACS Dominicii Timișoara)  – cea mai tehnică jucătoare a turneului, Paula Iuonoi (CS Frontiera 2004 Curtici) – cel mai bun portar, respectiv Mirela Bota (CS Frontiera 2004 Curtici) – golghetera competiției.

Desfășurarea turneului a fost posibilă și cu ajutorul sponsorilor: DDF Pizza & Grill, La Strada TV, Mavros, GUZ Trans, Softronic, Trade Trans Combi, P.B.M. Auto Voian, Agro Țucudean, A.J.H. Timiș, Primăria Orașului Curtici, Primăria Comunei Macea și Handball Mania.

Priscila Lucușa: „Am pornit cu mentalitatea de a câștiga toate meciurile în acest sezon”

Așadar, handbalistele Frontiera Curtici se dovedesc cele mai bune din județul Timiș, acolo unde există preocuparea organizării unei competiții rezervate echipelor de senioare. Totodată, acestea au demonstrat că au față de competițiile federale, însă finanțele nu le permit să se înscrie, deocamdată, acolo. „Ne-am dorit mult să organizăm acest turneu la Macea anul acesta și cu ajutorul sponsorilor noștri am reușit. ⁠Am pornit cu mentalitatea de a câștiga toate meciurile în acest sezon, acesta a fost obiectivul nostru și cred cu tărie că munca, dăruirea, consecvența celor 12 victorii consecutive au făcut diferența. Toate jucatoarele de câmp și-au făcut datoria într-un mod exemplar, dar pot spune cu tărie că un mare aport a fost dus echipei de către Paula Iuonoi, care este desemnată pentru al treilea an consecutiv drept portărița acestei competiții. Bineînțeles, un mare aport l-a avut și Mirela Bota, golgheterul nostru și al turneului final. ⁠Atât în semifinală, cât și în finală am jucat bine și ne-am impus fără prea multe emoții. Am condus pe întreaga durată a meciurilor. Ne așteptam la o finală care să ne pună mai mult în dificultate, dar cu toată atmosfera din tribună am reușit să ne desprindem la scor. Mai avem un turneu în acest sezon unde ne dorim să participăm și chiar să câștigăm, în luna mai, tot în cadrul AJH Timiș, Supercupa. Un mare mulțumesc fetelor, dar și conducerii orașului nostru, în frunte cu domnul primar Bogdan Ban, dar și președintelui clubului Frontiera, domnul Sorin Grec. Evident și fără tot sprijinul sponsorilor, al domnului primar de la Macea, domnul Ciprian Otlăcan, nu am fi putut organiza această finală și le mulțumim din inimă și lor”, a spus Priscila Lucușa Priscila, căpitanul echipei și antrenor în cadrul secției handbal de la Clubul Sportiv Frontiera 2004 Curtici.

Paula Iuonoi: „Colegele m-au ajutat și au avut încredere în mine”

„A fost un campionat greu, cu mult suspans, dar am reușit să învingem. Au fost meciuri foarte grele, căci și celelate echipe au fost extraoordinar de bune, dar la final noi am reușit să ieșim campioane. Pentru titlul de <<cel mai bun portar>> le mulțumesc colegelor mele care m-au ajutat și au avut încredere în mine”, a punctat și Paula Iuonoi, portarul fetelor de la „Fronti”.

Adrian Brădean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button