UTA Arad

Kemar Lawrence a devenit oficial fotbalistul UTA-ei, jamaicanul se bate pentru un tricou de titular cu Rodrigues și Trif!





Mircea Rednic anunța de vineri, de la finalul meciului cu FC Botoșani că jamaicanul Kemar Lawrence (31 de ani) va semna luni cu UTA, dar niciodată nu ne-a trecut prin minte că o va face puțin după ora 21. Altfel nu se explică de ce clubul arădean a ținut la „naftalină” anunțul transferului despre oricum se știa de vreo două luni.

Ne conformăm și vă redăm anunțul oficial al grupării „roș-albe”:

”Fundașul de picior stâng Kemar Lawrence este de astăzi noul apărător al echipei conduse de Mircea Rednic. Contractul se întinde până în vară cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Născut pe 17 septembrie 1992 la Kingston, în Jamaica, jucătorul și-a început cariera la Harbour Views, în țara natală de unde a trecut, tot în Jamaica, la Arnett Gardens. În 2015 a făcut pasul către Major League Soccer, la New York, unde a petrecut 5 ani. A urmat o experiență la Anderlecht, înainte de întoarcerea în MLS la Toronto. La Arad, Lawrence ajunge din postura de jucător liber de contract după ce și-a încheiat contractul cu Minnesota.

Noul jucător al UTA-ei a adunat 77 de selecții la naționala țării sale, pentru care a înscris și trei goluri.

Îi dorim mult succes la Arad și evoluții cât mai bune!”

Noua achiziție a UTA-ei a ajuns la începutul săptămânii trecute, așa că Mircea Rednic a avut la dispoziție câteva antrenamente să se convingă că fotbalistul jamaican e un upgrade pentru formația sa pe un post pe care l-a pierdut pe Aly Abeid, plecat la CFR Cluj, dar l-a câștigat pe Răzvan Trif. Arădenii au mai renunțat și la Denis Dumitrașcu pe poziția de fundaș stânga, dar Rednic a avut inspirația să-l utilizeze pe Diogo Rodrigues acolo și portughezul a devenit titular cert.

Să mai spunem că Lawrence a bifat în tricoul naționalei sale turnee finale majore: două ediții de Copa America şi cinci de Gold Cup (principala competiție inter-națiuni din America de Nord, America Centrală şi Caraibe). Cu noul fundal al arădenilor integralist, Jamaica a ajuns de două ori în finala Gold Cup, în 2015 şi 2017. La ediția din 2017, Lawrence a marcat unicul gol al semifinalei contra Mexicului şi a oferit o pasă decisivă în ultimul act, pierdut de “Reggae Boyz” cu 1-2 împotriva naționalei din SUA.

9 comentarii

  1. LA MULTI ANI,MIRCEA REDNIC!!!!
    Sa speram ca ne veti duce din nou acolo unde dorim cu totii sa revenim!
    Multa sanatate,in primul rand!

    25
    0
  2. Un Kemar aproape de calitatea lui Abeid, ar fortifica și partea dreapta în oscilațiile valorice a lui Capusa ! Ar juca Rodriguez care e tehnic și ofensiv, cu nota de admitere care ii da drept de titularizare. Trif gata de joc când e nevoie. Rămâne ca promisiune Iurasciuc . La Rodriguez aptitudini de polivalenta, mulțumitor în postura de acoperirea fundașului stânga plus aport de mijlocaș ofensiv când permite faza.

    18
    2
  3. Fara indoiala Kemar Lawrence este momentan jucatorul cu cel mai impresionant palmares din lotul UTA-ei. Nu este putin sa joci in MLS pentru cinci ani pentru New York Bulls, sau sa ai 77 prezente in Nationala tarii tale, sau sa sa fi fost achizitionat de Anderlecht cu peste un milion de dolari.

    Probabil, ca Lawrence are ceva talent nativ pe care multi alti scouteri l-au remarcat cu mult inainte ca acesta sa fie semnat, (chiar si pentru 6 meciuri) de UTA cu o optiune de contract pentru inca un an. Faptul ca nu a prins nici un contract din 2023 incoace, ridica multe semne de intrebare legate de, ce alte probleme personale ale acestui jucator l-au facut mai putin paplabil unor contracte mai oneroase in Europa de cit cel pe care i-l poate oferi UTA in acest moment. Pentru mine suna ca o a doua sansa acordata de UTA lui Kemar cu speranta ca acesta v-a iesi dintr-o „pasa neagra” a carierei sale profesioniste in fotbal, cauzata probabil de o conjuctura nefericita de evenimenta personale.

    Sigur o concurenta acerba cu Rodrigues si Trif pe acel post dar pe care teoretic, in conditii normale, Kemar ar trebuii sa o cistige relativ usor intr-un termen foarte scurt (sase meciuri !)

    Bafta Kemar !

    19
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button