Superliga

SuperLiga, etapa a 3-a din play-off/out: Oțelul o bate pe Dinamo la ultima fază și amenință locul UTA-ei, Tony și Trică își împart punctele la debut!





Vineri

UTA – FC Botoșani 1-0

Primul gol al lui Ibrahima Conte pentru UTA și în SuperLigă a însemnat trei puncte mari pentru UTA, care privește de la o distanță apreciabilă lupta la retrogradare. Arădenii au riscat câte ceva în compania „lanternei roșii”, dar bara și Kucher i-au refuzat golul lui E. Lopez, în timp ce, dincolo, Omondi a fost cel mai periculos om al lui Rednic, cu trei ocazii bune de a marca, una la 0-0. 5000 de copii au scris o filă frumoasă din istoria legendarului club din Arad, susținându-și frenetic favoriții și ducându-i spre un succes extrem de important.

Sepsi – Farul Constanța  1-1

Covăsnenii aveau doar varianta victoriei în fața echipei lui Gică Hagi dacă își doreau să mai spere la un loc de cupe europene și au abordat meciul ca atare. Au jucat mai bine în prima parte, au avut și un gol anulat, după care Farul a marcat contrar cursului jocului. Bucuria oaspeților a durat un minut, căci Sepsi a intrat cu 1-1 la pauză. Campioana en-titre și-a schimbat fața în actul secund, a avut ocazii ceva mai multe și mai clare, dar și trupa lui Storck a avut un al doilea gol anulat. Cert este că ambele formații rămân în afara „careului de ași” și după runda a treia din play-our!

Sâmbătă

PetrolulFC Voluntari 0-4

Probabil „lupii” își rod unghiile că au renunțat la Florin Pârvu, care s-a întors pe „Ilie Oană” la cârma celor de la Voluntari pentru o lecție deschisă de fotbal. Tehnicianului i-a fost destul de simplu să pregătească meciul cu fosta sa echipă, cunoscându-i toate secretele, minusurile, însă – bineînțeles – fără o echipă ascultătoare și disciplinată tactic nu se putea obține nimic. Pur și simplu, ilfovenii au defilat, demonstrând că prestația bună de la Arad nu a fost întâmplătoare, doar că UTA și-a dorit și mai mult acele puncte.

Rapid – CFR Cluj 1-4

Finanțatorii Rapidului, Dan Șucu și Victor Angelescu erau pur și simplu șocați la finalul primei reprize cu CFR-ul, când oaspeții aveau 4-0 pe tabelă. S-a terminat 1-4, Rrahmani înscriind un gol de onoare ce nu a contat deloc, căci în Giulești s-a stricat demisia, după cel de-al treilea eșec cosnsecutiv în play-off. Dincolo, plecarea lui Adi Mutu a fost de bun augur, din moment ce clujenii s-au scuturat rapid de rușinea de la Hunedoara (0-4 în Cupă) și au făcut spectacol în deplasarea de sub podul Grant. Golul lui Manea a fost de play-station, cu ex. utistul Otele în prim plan. Nigerianul a fost pasator la reușita lui Manea, căci înrest a marcat doar Bîrligea. Aly Abeid a fost și el integralist la CFR.

Duminică

U Cluj – Hermannstatd 1-1

Sibienii chiar s-au enervat după ce U. Cluj i-au scos din sferturile Cupei României la ultima fază a meciului și au promis răzbunare în campionat. Și, nu au fost departe să o realizeze, după ce ex.-ul Ianis Stoica a deschis scorul încă din minutul 31 la greșelile în lanț din defensiva „șepcilor”, iar apoi trupa lui Ovidiu Sabău părea să macine în gol toată repriza secundă. Dar, din nou în prelungiri, Dani Popa a scos din „joben” o execuție de excepție și a scps un punct nesperat pentru U. care – totuși – nu revine pe primul loc în play-out, unde rămâne UTA. Din meleul creat la final, doar jucători clujeni au fost eliminați, Mitrea și Pițian, dar – totuși – Hermannstadt va avea un suspendat la Arad, pe mijlocașul Sota.

FCSB – Universitatea Craiova 2-0

Echipa lui Gigi Becali nu iartă nimic în play-off și este și mai aproape de titlu. A bătut-o și pe U. Craiova pe „Arena Națională” într-un derby de conjunctură al SuperLigii favorizat de evoluțiile slabe ale lui Rapid și CFR Cluj. Campioana Provinciei a trecut de abia în aceasră seară pe locul 2, după ce oltenii au fost puși de Coman, care a marcat dintr-o lovitură liberă, iar apoi a provocat autogolul lui Vlădoiu. Arădeanul Ovidiu Hațegan a arbitrat din nou fără cusur un meci important în lupta pentru titlu, după Rapid – FCSB 4-0. La 10 puncte peste urmăritoare, FCSB doar printr-un cataclism mai poate pierde titlul.

Luni

Poli Iași – FC U Craiova 0-0

Duelul antrenorilor debutanți, Tony Da Silva și Eugen Trică, s-a terminat așa cum a început, însă au fost destule evenimente, cele mai multe în defavoarea celor de la FC U Craoiva. Aceștia au avut un gol anulat pentru un offside dubios, dar și un penalty anulat la VAR. Apoi, trupa din Bănie a mai avut și alte ocazii importante, cea mai mare fiind bara lui Sidibe din minutul 90. Poli Iași a controlat jocul doar vreo 25-30 de minute în finalul primei părți și începutul celei de-a doua, când a aavut și ea ceva situații, cele mai importante pe stângul ex. utistului Roman. Ambele echipe sunt pe locuri de baraj după runda cu numărul trei a play-outului SuperLigii.

Oțelul Galați – Dinamo 1-0

De la victoria cu UTA, „câinii” au mai uitat să câștige și, mai mult, fac meciuri modeste. În ultima partida a etapei a treia din play-out, Oțelul a avut două triple ocazii, câte una în fiecare repriză, prin Maciel, Teles și Cisotti, după care Dinamo a încercat să pună ceva presiune și Abdallah sau Iglesias au ajuns față în față cu Pap, dar portarul care a negociat și cu Mircea Rednic a fost pe fază. Și, când bucureștenii credeau că pot da lovitura, au luat golul ce le complică și mai mult situația, la capătul unui contraatac fulger, la care juniorul Tănase a plecat de la mijlocul terenului în stânga și l-a bătut pe Golubovic cu un șut la colțul scurt de la marginea careului. Dinamo rămâne pe loc de retrogradare directă, în timp ce gălățenii fac trei din trei în play-out și amenință locul 1 din play-out al „Bătrânei Doamne”.

Play off

Vineri, 5 aprilie

Sepsi – Farul Constanța  1-1

Safranco 45 / L. Munteanu 44

rezumat video

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Sâmbătă, 6 aprilie

Rapid – CFR Cluj 1-4

Rrahmani 81 /  Bîrligea 4, 8, 36, Manea 45+1

rezumat video

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Duminică, 7 aprilie

FCSB – Universitatea Craiova 2-0

Coman 29, Vlădoiu 32 – autogol

rezumat video

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Clasament

Etapa următoare (12-15 aprilie): Universitatea Craiova – farul, CFR – FCSB, Rapid – sepsi.


Play-out

Vineri, 5 aprilie

UTA – FC Botoșani 1-0

Conte 27

rezumat video

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Botoșani!

Sâmbătă, 6 aprilie

PetrolulFC Voluntari 0-4

/ Rață 20, Armaș 24, Nemec 45+4, Merloi 60

rezumat video

Duminică, 7 aprilie

U Cluj – Hermannstatd 1-1

Stoica 31 / Popa 90+7

Cartonașe roșii: Mitrea 98, Pitian 98 (ambii de la U Cluj)

rezumat video

Luni, 8 aprilie

Poli Iași – FC U Craiova 0-0

rezumat video

Oțelul Galați – Dinamo 1-0

Tănasă 90+3

rezumat video

Clasament

Etapa următoare (12-14 aprilie): UTA – Hermannstadt, Voluntari – Galați, U Cluj – Petrolul, Botoșani – FC U Craiova, Dinamo – Iași.

FOTO: FCSB (facebook)

2 comentarii

  1. OTELE cu litere și cu talent , păstrând proporțiile, de la marele Pele.! Bine i-ar fi stat UTA-ei cu tripleta MICOVSCHI, POSTOLACHI, OTELE !! Ne bucuram ca niște copii, privind la ciocolata prin vitrina inaccesibila.

    11
    0
  2. …Cu toate ca nu il suport,bine zicea Mitica Dragomir…Sucu mananca azi parizer cu ei….maine ii vor alerga pe toti, pe calea ferata…Inca putin..:-)))

    12
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button