UTA Arad

Măldărășanu: „Nu ne așteptam să conducem cu 3-0 pe terenul UTA-ei, azi ne-a intrat totul! Îi felicit pe copii, înseamnă că vin niște suporteri din spate”





FC Hermannstadt câștigă din nou un meci în deplasare, în SuperLigă, după aprope 9 luni de zile și cu același scor. Sibienii îi învinseseră cu 3-1 și pe cei de la Poli Iași, în etapa a doua a sezonului regular, în timp ce punctele luate azi le permite să urce lângă UTA, pe primul loc în play-out.

Măldărășanu: „Am avut griji și la 3-1”

Jucătorii de pe Cibin chiar și-au surprins antrenorul astăzi. „Sincer, nu mă așteptam să conducem cu 3-0 pe terenul UTA-ei, dar cred că am condus meritat. Cei de la Arad au venit într-un pressing agresiv, trebuia să avem răbdare un pic, să deschidem, să avem și noi spații între linii. Nu voiam să forțăm imediat cu mingi lungi, însă jocul a decurs bine. Au fost foarte multe acțiuni plecate de la poarta noastră, o progresie bună, avem niște trasee, câteodată ne iese, câteodată nu. E adevărat, azi ne-a intrat totul, cum se spune în fotbal. Este a doua victorie a noastră în deplasare, au fost multe meciuri în care am ratat foarte mult și nu am acumulat punctele pe care noi credem că le-am fi meritat. De data asta, am fost foarte, foarte eficienți, cu mici greșeli în defensivă, mai ales la linia de mijloc, dar totuși nu au avut o progresie și ocazii. Am corectat la pauză, dar lucrurile au mers bine până la un punct, pentru că, pe urmă, am făcut o greșeală și am dat speranțe celor de la UTA. Am avut griji și la 3-1. Am trecut ca fotbalist de două ori în carieră, în 4 luni de zile, 3-0, 3-3 și acum orice greșeală am fi făcut se ajungea la 3-2. Gândiți-vă ce însemna pentru mine numai gândul la ce mi s-a întâmplat în meciurile trecute. Îl felicit pe Mircea Rednic pentru că a format o echipă frumoasă, chiar dacă a schimbat foarte mulți jucători. Acum suntem acolo împreună, ne batem împreună cu U Cluj și Galați la primele locuri în clasament. Nici noi nu avem dreptul să jucăm în UEFA, dar ne propunem obiective noi. Nu este un obiectiv să câștigăm locul 1 în play-out, dar e adevărat că toată lumea, jucători și staff au bonusuri de performanță. Așadar, mai sunt 5 meciuri, 5 finale, dacă vrem să ne propunem cât mai mult și anume locul unu în acest play-out”, a spus Marius Măldărășanu după succesul de la Arad.

„Paraschiv este un jucător extraordinar pentru mine și din punct de vedere tactic”

Daniel Paraschiv înscrie după mai bine de o lună în SuperLigă și o face de trei ori în poarta UTA-ei. Măldărășanu a fost și inspirat cu el, pentru că împotriva lui U. Cluj apelase la Fonseca în atacul echipei sale. „Nu știu dacă a luat Para mingea acasă, o merită. Numai el știe ce a fost cu adevărat în sufletul lui, pentru că lumea așteaptă mult de la el și cred că și el își pune presiune suplimentară. Pentru mine este un jucător extraordinar și din punct de vedere tactic. Poate au fost momente în care nu că merita să îl scot, dar pur și simplu vreau să dau șansă altui jucător și vorbim de Ruben Fonseca. Iar în meciul trecut contra lui U. Cluj chiar am fost mulțumit de Ruben, dar azi am simțit-o cu Para și mă bucur că a marcat acest hattrick. Mergem mai departe și el trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, cu toții trebuie să rămânem. Mă bucur pentru aceste 3 puncte, trebuie să ne dea moral pentru mai departe. Este o victorie frumoasă, doar a doua în deplasare din acest sezon, dar trebuie să legăm odată cu meciul de acasă, contra Botoșaniului, încă o victorie”, a mai punctat fostul mijlocaș.

„Îi felicit pe copii, m-aș bucura să înțeleagă mulți alții lucrurile astea

La rândul său, Marius Măldărășanu a fost impresionat de atmosfera creată de copiii veniți în număr mare să o încurajeze pe UTA. „Am lăudat atmosfera, am văzut meciul cu Botoșani și au făcut o atmosferă extraordinară. Nu numai că făceau gălăgie, pur și simplu scandau numele UTA-ei. Asta înseamnă că vin niște suporteri din spate, pentru că, până la urmă, UTA este un brand aici. Când joacă fără suporteri este o pierdere pentru ei, este o realitate, pentru că se simte presiunea lor și eu știu asta din postura adversarului. Dar, îi felicit pe copii, m-aș bucura să înțeleagă mulți alții lucrurile astea. Ce s-a întâmplat pe Arcul de Triumf nu este în regulă, acum, din păcate pentru UTA, fiind oaspete, poate este prea drastică această penalizare vizavi de suporteri. Dar, îi felicit, oamenii sunt extraodinari”, a mai precizat „principalul” sibienilor.

„Le-am cerut jucătorilor să joace și pentru Coman”

Hermannstadt se desparte de Dani Coman, care și-a anunțat oficial plecarea defintivă de la gruparea de pe Cibin. „Ne-a anunțat aseară de decizie, el vă poate spune sau vă poate da mai multe detalii vizavi de această situație. Eu am anunțat jucătorii dimineață la analiza video pe care am avut-o, chiar le-am cerut să joace și pentru el. Pentru că a format această echipă, acest grup împreună cu noi, staff-ul, împreună cu patronii. Nu este ușor pentru el, pentru nimeni, dar viața merge înainte. Trebuia să ne gândim la meci, este presiunea foarte mare, veneam după trei meciuri în 9 zile în care am pierdut puncte și o calificare și, indiferent ce se întâmplă, viața merge înainte. Cu Dani fără, cu mine, fără mine, cu jucătorii, fără jucători, viața echipei merge înainte”, a comentat „Măldă” episodul despărțirii de președintele Sibiului, care mai apoi vorbit și despre posibila plecare a sa de la Hermannstadt: „Gânduri îmi trec tot timpul prin cap, dar consider că o vacanță după acest play-out de trei săptămâni o să fie suficientă ca să mi reîncarc bateriile”.

„Îl felicit pe Mircea Rednic pentru ceea ce a făcut aici”

Duelul stagional Măldărășanu – Rednic ajunge la scorul de 2-1, cu mențiunea că antrenorul UTA-ei l-a bătut pe fostul său elev și coleg în primăvara anului trecut, în play-out, chiar la debutul în SuperLigă pentru arădeni.  „I-am urat <<La mulți ani!>> lui Mircea Rednic. Am fost și colegi, mi-a fost și antrenor, cu bune, cu rele…Și eu aveam o personalitate, suntem amândoi berbeci. Ne-a bătut 2-0 la Oradea pe mocirla aia, acum a venit rândul meu, ne vom tot întâlni. Să fie el sănătos pentru că a trecut prin multe, știe să gestioneze momentele grele ale echipei și încă o dată îl felicit pentru tot ce a făcut aici”, a completat tehnicianul sibienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button