UTA Arad

A 79-a aniversare a „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc e dedicată copiilor: ”Ne-au arătat ce înseamnă să iubești sincer și ne-au întărit”





18 aprilie 1945 data de la care a început povestea. O poveste despre Arad, un nobil baron și moștenirea pe care ne-a lăsat-o. Francisc Neuman, proprietar al fabricilor ITA și celei de Spirt și Drojdie, susținea activitatea clubului AMEFA, dar fiindcă nu a putut să-l preia și-a creat propria grupare. Creată după modelul lui Arsenal, i-a spus mai întâi ITA, apoi Flamura Roșie, iar din 1958 încoace, a îmbrăcat-o în numele de UTA. Mai mult decât un club de fotbal, UTA e o stare de spirit, cel mai de preț brand al orașului ce s-a făcut cunoscut în țară și pe „bătrânul continent” prin generațiile lui Petschovski sau Brosovszky.

Despre cele primele trei decenii de existență ale „Bătrânei Doamne” povestim și astăzi. Atunci au venit cele șase titluri, care au făcut din UTA campioana provinciei până în urmă cu 3 ani, dar și cele două Cupe ale României. Dar a fost și magicul moment Feyenoord, a 8-a Minune a Lumii, cum o numesc utiștii din tată în fiu. Pe  30 septembrie 1970, când clubul fanion al orașului de pe Mureș obținea cea mai importantă performanță europeană, eliminând-o pe deținătoarei Cupei Campionilor la acea vreme.

De la finalul anilor 70 și până în prezent, UTA le-a oferit doar bucurii sporadice suporterilor săi, câteva victorii de pus pe suflet în Liga 1, dar trofeele nu au mai venit decât la nivel de juniori. Însă cel mai de preț lucru rămân generațiile de fani, care au fost și sunt necondiționat alături de culorile „roș-albe” și spun cea mai frumoasă poveste a Aradului, despre un baron și moștenirea lăsată.

Rednic, Iacob, Pop, Micovschi și Vulturar îi așteaptă pe cei mci la fan-shop-ul clubului

Recent, cei aproximativ 13 mii de copii „roș-albi” care au încurajat echipa lui Mircea Rednic în meciurile cu FC Botoșani și Hermannstadt au demonstrat lumii întregi de ce UTA e specială și la Arad a fost și va fi mereu altfel. Tocmai de aceea, clubul fanion al orașului le dedică ziua în care UTA împlinește 79 de ani. Sărbătoarea din acest an o dedicăm în totalitate copiilor Aradului! Vrem să le mulțumim pentru că ne-au susținut cu miile în clipe grele, ne-au arătat ce înseamnă să iubești sincer și ne-au întărit”, anunță „oficialii” grupării arădene. Evenimentul va avea loc de la ora 16:00, la fan-shop-ul de la Arena Francisc Neuman, acolo unde Mircea Rednic, de Florin Iacob, Rareș Pop, Claudiu Micovschi și Cătălin Vulturar nu vor refuza niciun autograf sau poze. În altă ordine, chiar și după aflare faptului că la meciurile cu Oțelul Galați și FC U Craiova se va întoarce publicul larg al Aradului, clubul arădean le rezervă un sector plin copiilor, unde – bineînțeles – intrarea va fi liberă.

UTA – implicată în campania “Donează sânge, fii erou”

UTA e parte importantă a comunității și s-a alăturat și campaniei “Donează sânge, fii erou” inițiață de studenții Facultății de Medicină de la UVVG Arad. Team-managerul Claudiu Drăgan și fotbaliștii Alexandru Benga, Albert Stahl, Răzvan Trif și Vlăduț Morar s-au lăsat înțepați la Centrul Județean de Transfuzie Arad de pe strada Andrenyi Karoly, acolo unde poate ajunge fiecare arădean care vrea să doneze sânge până vineri, între orele 8:00 – 13:00, aceștia vă așteaptă și pe voi la Centrul Județean de Transfuzie Arad de pe strada Andrenyi Karoly.

6 comentarii

  1. La mulți ani !! Copii nu trebuie sa lipsească din spectacol. BA la englezi apar mămici cu copii în brate, semn ca e loc destul și pentru mame. Baronul poate fi și este cu siguranță de partea lor. Pentru echipa mare. Lecție de curaj și credința din,, celula” Real Madrid. Lecție în care s-a predat victoria cu 5% fotbal. Un italian, Ancelotti, se putea altfel? Are în cap o carte netiparita, cum sa te aperi, cum sa dai gol care enervează, dar 85 de minute cum sa suferi ca la o criza biliara pentru victorie De copiat.!!

    17
    1
  2. LA MULTI ANI UTA!
    La mai mare,pe culmile vesnic dorite,iti uram!
    PS:poate ca o fotografie la meci,cel mai tanar impreuna cu cel mai varstic suporter ar fi de pus in rama!
    Mult succes!

    25
    2
  3. Fie ca povestea inceputa acum 79 de ani prin cea mai spectaculoasa infiintare de club de fotbal din Romania sa continue si sa mai gaseasca ceva tot spectaculos in viitor !
    Multumim Francisc von Neuman, Baron de Végvár !
    LA MULTI ANI, UTA ARAD !!

    27
    1
  4. Daca e asa mare sarbatoare, de ce nu se anunta macar cu o saptamana inainte!? Peste toate! LA MULTI ANI UTA! Numai impreuna invingem!

    4
    15
  5. LA MULTI ANI UTA Arad pt. aniversarea a 79 de ani !!! Se fac 52 de ani de cand mi-a intrat la suflet, generatia lui DOMIDE, BROSOVSZCHI, LERETER, AXENTE, GORNEA, VIDAC, SIMA, FL., DUMITRESCU, POJONY etc., o echipa care era pe val atunci, o echipa fenomenala care m-a incantat de mic copil 11-12 ani !!! FORTA UTA Arad,vei ramane in inima mea pt. totdeauna, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button