Annemarie Gödri-Părău a închis cercul: A câștigat primul și al 11-lea titlu din carieră la Arad, marți în tricoul Constanței: „Am avut momente minunate aici”

Povestea de succes a lui Annemarie Gödri-Părău în baschetul feminin românesc a început la Arad, în 2001, cu primul său titlu de campioană din cariera sa. Ulterior, conducătorul de joc născut la Timișoara, cu tată nigerian, a mai câștigat alte 9 titluri, încă unul cu ICIM-ul, în 2006, alte două cu Târgoviște, în 2009 și 2010 și șase la rând cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2023).
Părău: „Am muncit foarte mult de la început și ne-am dori enorm să câștigăm”
Marți seara, baschetbalista care pe 8 martie a împlinit 40 de ani s-a încununat campioană pentru a 11-a oară, în premieră cu CSM CSU Constanța, formație care – de altfel – nu mai câștigase niciun trofeu până în acest sezon, când a luat și Cupa României. „Am muncit foarte mult de la început și ne-am dori enorm să câștigăm, a fost obiectivul nostru și mă bucur foarte mult că am reușit. Nu a fost ușor, am avut meciuri grele cu Aradul. Întotdeauna mi-e greu să joc împotriva Aradului, am avut momente minunate aici, m-am simțit întotdeauna bine. Voi mai juca încă un sezon, la Constanța, unde am câștigat primele trofee în acest sezon, campionatul și cupa, mă bucur că fac și eu parte din această echipă frumoasă și valoroasă”, a spus experimentatul conducător de joc după victoria de la Arad.
După ce a plecat de la Arad, Gödri-Părău a jucat pentru puțin timp la Sportul Studențesc, după care s-a transferat în Belgia, la Dexia Namur, formație pentru care a jucat în Euroligă, cea mai importantă competiție de club de pe „Bătrânul continent”. A mai evoluat pentru Saint Jacques Sport Reims (Franța), Elizur Ramla (Israel), în 2009 întorcându-se în țară, la CSM Târgoviște. În 2010 a ajuns pentru prima oară la Sepsi, iar după trei ani la CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia (2011-2014) s-a întors la Sfântu Gheorghe. Are mai multe participări la Campionatul European în naționalele de juniori ale României, dar și trei astfel de prezențe alături de prima reprezentativă (2005 în Turcia, 2007 în Italia și 2015 în România), la nivel de club participând în Euroligă și EuroCup.
Olteanu: „„Cu siguranță, cu Sepsi era o finală mai dificilă, dar Aradul a jucat extraordinar”
Așadar, gruparea de pe Litoral sărbătorește primul titlu din istorie și își propune să deschidă un ciclu câștigător precum cel al adevăratei rivale, Sepsi Sfântu Gheorghe. Pe echipa din Covasna o învinsese în semifinanala Cupei României (88-80), iar finala a câștigat-o cu 94-83, pentru ca marți să facă eventul. „Cu siguranță, cu Sepsi era o finală mai dificilă, dar Aradul a jucat extraordinar și a arătat că poate scoate o echipă de EuroLigă din joc îi felicit pe această cale. A fost foarte dificil, am jucat pentru prima oară o finală, avem jucătoare experimentate, dar presiunea pe ele a fost foarte mare. Din fericire am început foarte bine și cred că acolo s-a cam rupt jocul. La Constanța au revenit de două-trei ori în joc, dar astăzi nu au revenit și sunt foarte fericit că am reușit să ținem jocul sub control. Aradul a avut în acest an un parcurs excelent, o sală și un public minunat, trebuie să țină minte toată lumea că a câștigat baschetul feminine românesc. Eu spun că un <<final four>> bun, cu Târgoviște și Sepsi, asta înseamnă că baschetul femin progresează și ne face foarte optimiști pe viitor. Cât despre noi, cu siguranță ne dorim să nu ne oprim, să construim în continuare, să devenim un club puternic, pornind de la creșterea copiilor și juniorilor. Ne dorim să mergem în Cupe, să jucăm cât mai bine, este un plan optimist. Euroliga ar fi un vis pentru mine și pentru noi ca și club”, a declarat antrenorul principal al noii campioane, Alexandru Olteanu.
Finala mică și medaliile de bronz au ajuns în contul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, după succesul cu 2-1 în fața fetelor de la CSM Târgoviște. A fost 82-57 și 87-69 în Secuime și 64-71 în orașul de sub Turnul Chindiei.
FOTO: CSM Constanța Baschet (facebook)