ACB IneuGlorii arădene

Craiova Maxima vine la Ineu pentru a sărbători 100 de ani fotbal în orașul de pe Crișul Alb, care sunt „greii” care vor face spectacol sâmbătă pe „Central”?





În fiecare an, pe 18 aprilie, UTA și suporterii ei sărbătoresc. De 9 zile, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a ajuns la 79-a aniversare, însă mai puțină lume știe că pe 20 aprilie a apărut în peisajul sportului rege din județul nostru o altă grupare de tradiție. Pe 19 aprilie 1920 lua ființă Victoria Ineu, strămoșul grupării Tricotaje, cea care realiza cea mai bună performanță din istoria fotbalului în orașul de pe Crișul Alb, prin prezența în Liga a 2-a, în sezoanele 2003-2004 și 2004-2005.

În urmă cu 4 ani, comunitatea ineuană a dorit să marcheze cu fast împlinirea celor 100 de ani de fotbal, dar pandemia de coronavirus, respectiv starea de urgență, le-a dat peste cap planurile. Totul s-a amânat până în acest an, mai precis sâmbătă, 27 aprilie, când la Ineu sunt așteptați componenții „Craiova Maxima”, într-un patrulater la care mai participă Victoria Ineu (anii 60), Victoria Ineu Old Boys și Tricotaje Ineu Old Boys.

Gloria Ineu a disputat un amical cu U. Craiova în 1982, iar 3 ani mai târziu s-a jucat celebrul meci de Cupă cu FC Olt!

Detalii despre eveniment și cum s-a născut acesta am primit de la Adrian Nogea, fost fotbalist și conducător la Ineu. „Ideea acestei acțiuni am avut-o acum 4 ani, am și demarat atunci lucrurile, dar COVID-ul și DSP-ul ne-au oprit. Victoria Ineu s-a înființat pe 19 aprilie 1920, ne-am consultat cu Teo Jușcă, dar și cu primarul Călin Abrudan, care a activat în conducerea Tricotaje Ineu acum două decenii. Am găsit numele componenților echipelor, am luat legătura cu majoritatea, i-am convocat din februarie și acum am cerut confirmările. Senatorul Neluțu Cristina este un împătimit suporter al Craiovei Maxima și el s-a ocupat de aducerea celebrei echipe la Ineu, care va veni de vineri în orașul nostru și va fi cazată la Hotel Central. De Craiova Maxima ne leagă două evenimente. În 1978 s-a făcut o invitație de către clubul armatei, Gloria Ineu, ce a fost onorată în 1979,  când a avut loc un meci amical.

Al doilea eveniment a fost în decembrie 1985, când  Victoria Ineu a întâlnit în șaisprezecimile Cupei României pe FC Olt unde erau câțiva dintre componenții Craiovei Maxima: Zamfir, Donose, Ariciu, Șoarece, iar antrenor era Tică Oțet și președinte Corneliu Stroe. Va fi un eveniment frumos, încărcat de emoții, care la ora 15 va debuta cu o întâlnire la club, unde primarul Călin Abrudan va ține un discurs de bun venit, apoi <<cărturarul>> Ionel Mecheș și Teo Jușcă vor prezenta pe scurt istoria fotbalului în orașul Ineu. Un sobor de preoți vor oficia o slujbă de pomenire pentru foștii colegi decedați, ineuoani și craioveni. După cele două partide va avea loc și repriza a treia la restaurantul Central unde va cânta Petrică Pașca și formația lui. Arbitrii partidelor de sâmbătă vor fi Răzvan Cadar ajutat de Leontin Buda și Cornel Avram. Avem și o surpriză frumoasă, am imprimat 200 de tricouri albe și albastre ca să marcăm cei 100 de ani de fotbal la Ineu și le vom dărui invitaților și spectatorilor”, ne-a mărturisit Nogea.

Nume grele pe gazonul terenului „Central” din Ineu

Printre componenții Craiovei Maxima care au confirmat prezența la Ineu se numără: Silviu Lung, Gabriel Boldici, Nicolae Negrilă, Emil Săndoi, Grigore Ciupitu, Alexandru Boc, Nicolae Ungureanu, Aurel Țicleanu, Costică Donose, Aurel Beldeanu, Sorin Cârțu, Silvian Cristescu și Rodion Cămătaru. Aceștia se vor afla față în față cu Victoria Ineu (anii 60), în componența: Sandu Țamboi – Ioan Stan, Carol Szabo, Sandu Gaica, Nicky Naghi (decanul de vârstă, 82 de ani, aflat în formă fizică excelentă), Ioan Mălăieș, Nicolae Morar, Ioan Sasu, Ioan Nicodim, Ioan Leucuța, Adrian Nogea, Sorin Matei, Mircea Bucatoș, Cristian Tripa, Dumitru Susan, Gheorghe Trif, avându-i pe margine pe antrenorii  Petru Feieș și Florea Cernea și fostul conducător, Pavel Bulzan. Cele două formații se vor înfrunta începând cu ora 17.

Înainte de meciul vedetă, de la ora 15, se vor mai înfrunta și două echipe ceva mai tinere, respectiv Victoria Ineu Old Boys, adică: Cosmin Feieș – Daniel Huțiu, Radu Huțiu, Silviu Herman, Marcel Ponta, Ioan Ilonca, Victor Morar, plus câțiva amici și Tricotaje Ineu Old Boys, în formula: Cristian Irimia, Ionel Dulhaz – Cornel Nădăban, Raul Jurcă, Flavius Sabău, Petre Bunaciu, Marius Cioară, Dumitru Vereș, Marius Ciubăncan, Teodor Pantea, Roli Nagy, Claudiu Balaci, Cristian Luca, Laszlo Halasz, struniți de pe bancă de Sorin Cigan. Probabil, Adrian Abrudean va ajunge doar la repriza a treia pentru că de la ora 17 stă pe banca celor din Sântana în meciul cu Glogovăț.

Evident, intrarea spectatorilor, nostalgici sau nu, în tribunele arenei „Central” este liberă.

 

Un comentariu

  1. Doamne dă să reziste gazonu și tribunele stadionului la așa ”grei” și de o parte și de alta! La mulți ani tuturor participanților!

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button