UTA Arad

Tony, după 0-2 cu UTA: „Au fost mai buni, cu asemenea atitudine nu avem nici o șansă! Nu avem timp să găsim vinovați”




Până astăzi, Poli Iași nu pierduse nici un meci în 2024 pe teren propriu și aveam mai mult ca niciodată de un rezultat pozitiv cu UTA. Dar, arădenii s-au dovedit o nucă prea tare pentru moldoveni, i-au bătut cu 2-0 și aproape îi condamnă la „matineu”.


Tony da Silva și-a concentrat discursul de dinaintea meciului pe atitudinea pe care vrea să o vadă la elevii săi, dar la final a recunoscut resemnat. „Nu e dureros, au fost mai buni decât noi. Noi cu această atitudine nu avem nici o șansă. Sunt aici de trei săptămâni, când am intrat în acest club știam că va fi foarte dificil. Am văzut un grup care vrea să schimbe situația, au jucat meciurile cu voință, atitudine și unitate, dar nu s-au mai văzut de la meciul de la Cluj. Am văzut lipsă de concentrare, cu toate că am pregătit bine meciul, tot ce s-a întâmplat azi pe teren am pregătit la antrenamente și am lua două goluri pe lipsă de concentrare, atât. Încercăm faze de construcție, găsim câteva soluții, dintr-o parte în alta, avem chiar superioritate numerică, dar când ajungem la careu lipsește ultima centrare sau trimitem și atacanții nu sunt unde trebuie. Muncim, dăm la poartă, dar pe respingere nu suntem acolo să finalizăm. Era obligatoriu să câștigăm și astăzi, și la Sibiu, dar și etapa viitoare. Tot timpul echipa mea trebuie să intre pe teren ca să câștige trei puncte. Trebuie să citim adversarul, să fim atenți să nu luăm cartonaș roșu, să avem un echilibru emoțional. Am încercat de când am venit să corectez erorile din apărare, dar și la Cluj am luat gol pe lipsă de concentrare și astăzi la fel”, a fost analiza tehnicianului portughez.

Apoi, Tony a realizat că mai are nevoie de jucătorii săi și și-a mai îndulcit discursul, punându-se – cumva – scut. „Băieții aleargă, lipsește un pic de concentrare și un dram de noroc, dar nu avem nici o scuză. Nu are rost să găsim vinovați, dacă cineva vrea să găsească vinovați, să mă împuște pe mine. Am venit aici, știam la ce mă înham și acum eu voi lupta până la sfârșit, jur în fața suporterilor. O să lupt până la ultima picătură de sânge și de transpirație și vreau ca și băieții să lupte. Băieții trebuie să stea cu capul sus, astăzi nu am văzut asta. Acum nu vreau să spunem cuvinte la cald, le-am spus băieților că trebuie să luptăm până la sfârșit, cine vrea să lupte să stea, cine nu are cojones, mai d bine să plece. Dacă terminăm cu 10, cu 9, asta e, mai aducem copii. Avem nevoie de bărbați care să lupte pentru familia lor, pentru copiii lor, pentru publicul ieșean, pentru acest club care plătește salariile și tot ce trebuie. E nevoie de mai mult din partea jucătorilor, dar eu sunt supărat în primul rând pe mine. Eu nu fug, așa am fost învățat, viața nu a fost ușoară pentru mine. Eu vreau o echipă cu atitudine, să mănânce iarba și asta nu am văzut și de asta sunt supărat pe mine și pe băieți. Dar le-am spus că nu avem timp să găsim vinovați, trebuie să mergem înainte, mai avem două finale, trebuie să ne adunăm și să mergem la luptă, asta este. Sunt două meciuri, sunt șanse să câștigăm șase puncte. Apoi vedem, dacă ne salvăm direct sau mergem la baraj, important este ca clubul să se salveze”, a adăugat fostul fundaș dreapta al lui Poli Iași, care a preluat echipa de la Leo Grozavu în urmă cu o lună, după eșecul din a doua etapă a play-outului, 1-2, la Botoșani.

Până la finalul sezonului, „alb-albaștrii” din Copou mai joacă în deplasare cu Hermannstadt și acasă, cu Petrolul.

2 comentarii

  1. Declaratia lui Tony s-ar incadra in articolele revistei Urzica….
    „doar atat ca au fost mai buni”….iar Rares Pop a completat cu celebrul „fotbalul se joaca pe goluri”,nu pe impresii…
    Nu doar o singura data am fost mai buni si am pierdut,motivele nici nu mai conteaza acum.

    13
    0
  2. Eu as incadra declaratia lui Tony la declaratii de fair-play, apreciez pe cei care recunosc ca „ei au fost mai buni” si nu merge la alibi cautand tot felul de scuze si de „daca” si cautand sa se scoata pe sine (iar cand castiga, atunci sa tot sa se mentioneze pe sine).

    7
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button