Fotbal judeteanFotbal juniori

Crișul Chișineu Criș își scrie viitorul, iar din toamnă ar putea avea din nou echipă în Liga a 4-a: „Să fim pe picioarele noastre cu jucători din pepinieră!”







Vestea retragerii celor de la Crișul Chișineu Criș din Liga a 3-a a venit pe nepusă masă în vara anului trecut. Echipa pregătită de Adrian Abrudean începuse sezonul, jucase deja în Cupa României, după care, din rațiuni de ordin contabil, a fost nevoită să tragă obloanele. Însă, clubul din orașul de pe Crișul Alb continuă să existe prin alte cinci echipe de fotbal, plus secțiile de tir cu arcul, tenis de masă și atletism. Finanțarea vine de la Consiliul Local Chișineu-Criș, iar Sebastian Mann și Ioan Popovici continuă să conducă destinele clubului din poziția lor de președinte al Consiliului de Administrație, respectiv manager.



Crișul dă golgheterul fotbalului județean, pe Mario Zdrențan

Însă, cel care s-a implicat trup și suflet în reorganizarea secției de fotbal a fost Ciprian Pătroi. Fost portar la Crișul în ligile patru și trei, dar și director sportiv, acesta a pus pe roate echipele de juniori A 1, C, D și E. Se ocupă personal de formația mare de copii și de cea a juniorilor D, în timp ce Mircea Iancu se îngrijește de celelalte două. „Mă bucur că autoritățile locale au înțeles faptul că trebuia să avem grijă de copiii noștri, avem în jur de 80 legitimați la cele patru grupe, plus alții care au venit pe parcurs și se pregătesc cu noi. În campionatul de juniori A1 jucăm cu o grupă formată din jucători născuți în anul 2007 și mai ales 2008, lângă care apare golgheterul Mario Zdrențan, care e din 2005. El e chiar cel mai bun marcator al județului, căci a strâns 43 de goluri în competiția de juniori, plus cea din Liga a 5-a, pentru echipa de seniori care joacă la Nădab”, afirmă Pătroi.



Cine mai oprește formația lui Alin Ardelean?

Într-adevăr, la nivel de seniori, Crișul continuă să existe prin formația pregătită de Alin Ardelean, care e lider în seria C a Ligii a 5-a. „Alb-albaștrii” au câștigat toate partidele primăverii și au întrecut-o pe Unirea Gurahonț în clasament și par deciși să încheie stagiunea cu o promovare în Liga a 4-a. „Băieții chiar se mobilizează, vor să joace din toamnă mai sus, iar autoritățile locale și clubul îi susțin. Avem echipă bună, e Florin Dema acolo sau portarul Vîrzob, care au jucat la Socodor, Buzgău care a fost pe la Șimand sau Curtici, iar elevul meu de la juniori, Mario Zdrențan joacă alături de tatăl său Florin <<Gore>> Zdrențan. Sperăm să avem din nou echipă în Liga a 4-a la anul, unde o să înceapă să joace și copiii din pepiniera noastră, cu toate că nu e un obiectiv în sine promovarea pentru echipa din Nădab. Dar, la cum merg, nu văd cine îi poate opri”, adaugă Cipri Pătroi.

În curând o nouă bază sportivă în Chișineu Criș

Arena „Aurel Ardelean” din Chișineu Criș are și un nou administrator, în persoana lui Mihai Cioane, care se preocupă ca juniorii clubului să aibă toate condițiile la antrenamente și meciuri oficiale. „În cel mult o lună de zile, orașul din Chișineu Criș va inaugura noua bază sportivă, cu terenuri cu suprafață sintetică și o să ne mutăm cu antrenamentele acolo pentru se putea îngriji și mai bine gazonul. Avem copii buni de care vrem să avem grijă și în câțiva ani să ajungem pe picioarele noastre să avem rezultate bune în ligile patru și, poate, și trei”, concluzionează Pătroi, care e și unul dintre cei mai apreciați arbitri din fotbalul județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button