UTA Arad

Lawrence s-a accidentat și – probabil – și-a încheiat sezonul, dar l-a convins deja pe Rednic







După cele două zile libere decretate de Mircea Rednic, UTA a demarat ciclul de pregătire al ultimului meci de pe teren propriu al sezonului. În startul ședinței de pregătitre de miercuri dimineața, antrenorul arădenilor și-a felicitat încă o dată elevii pentru succesul de la Iași și a remarcat faptul că în urmă cu un an, în acest punct al sezonului, formația arădeană tremura serios pentru locul său din SuperLigă, iar acum e salvată matematic.


Și tot „Puriul” le-a cerut jucătorilor să rămână concentrați în următoarele partide stagionale, să-și facă treaba până la capăt, însă tot el știe că nu va fi simplu. Cu atât mai mult cu cât are și ceva probleme de lot. Benga, Fabry și Stanciu și-au reluat ușor antrenamentele, Morar și Freitas, pe lângă mici probleme medicale, au și ieșit din planurile tehnico-tactice, iar Kemar Lawrence a aflat că s-a ales cu o leziune musculară și – probabil – a încheiat conturile cu acest sezon, ținând cont că ar trebui să stea pe bară cel puțin două săptămâni.


Însă cele 56 de minute disputate la Iași, plus cele 10 din finalul confruntării de la Ploiești, cu Petrolul, par să-l fi convins pe Rednic că fundașul stânga jamaican merită încrederea sa. Prin urmare, clubul îi va face lui Lawrence o nouă propunere de contract, care a și declarat că ambiția sa să se pună rapid pe picioare și să joace din nou pentru echipa sa națională.

22 comentarii

  1. Kemar, pe urmele lui Abeid, poate rezolva ambele flancuri ! Dacă da rezultate pe stânga, îl eliberează pe Rodrigues pe dreapta, la Capusa. E parca un plus la Rodrigues. Capusa ori îți câștiga un meci, ori pierde doua. În orice caz e folositor. Lotul în mare e schițat. Totuși Rednic fost jucător de,, bilet”scump, parca își dorește pentru public și viitor obiectiv, un jucător strălucitor în condiții de cer senin. O bucurie doar când îl vezi la încălzire. Acesta ori va fi din actualul lot, ori adus. UTA, nu e Slobozia.!!

    27
    3
  2. https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/regula-56-a-fost-aprobata-anuntul-lui-razvan-burleanu-in-ce-va-consta-noul-intelligence-centre-2796447

    În caz că s-a uitat! Din sezonul viitor vor fi necesari minim 5 jucători români pe teren, pe toată durata partidelor.
    Ca exercițiu de imaginație, odată cu plecarea lui Pop, Micovschi, Vulturar, posibil si a lui Mihai, care a avut un sezon solid si probabil va avea oferte, as vrea sa ne imaginam cine vor fi cei 5 (cu neapărat incă 5 ca rezerve) care vor putea juca.
    Iacob? Si-a manifestat intentia de a pleca. Are deja cateva gafe, atat la nivel sportiv cat si la nivel personal care ridica niste semne de intrebare.
    Benga? Sufletist, atasat de Arad, trage de el. Dar are o varsta care il face susceptibil de accidentari si de un randament in scadere.
    Căpușă? Pare cam singurul punct fix, cu toate că în unele meciuri pare din alt film.
    Tudorie? Nu m-a convins deloc. Poate vede Rednic cum să-l recalibreze și să îl focuseze pe atac. Altfel, exclusiv ca placă turnantă (e ok la jocul de cap) e insuficient pentru postul pe care joacă.
    Stahl? Arădean, viteză, suficient de tehnic dar mereu corigent la finalizare, indiferent dacă vorbim de pasă sau șut. Poate se mai poate corecta deși nu înțeleg exact ce îi lipsește pentru a fi un jucător cu adevărat decisiv și care să se impună ca titular.
    Stanciu? Încă nu l-am văzut jucând. Sper să fie o surpriză plăcută la fel ca Mihai. În târg circulă multe opinii pozitive despre acest fotbalist dar aștept cu nerăbdare să îl văd la treabă.
    David? Poate, dar încă e prea puțin vizibil pentru a putea emite o părere motivată.
    Hrezdac? Cred că ar trebui repatriat de la Corvinul și lăsat să arate ce poate.

    Trăgând aici linia soluțiilor din lotul actual este evident că avem nevoie de 4-5 transferuri de jucători români consacrați. Dar oare avem buget pentru așa ceva. Câteva soluții se întrezăresc în lotul echipelor care vor retrograda dar UTA nu e singura cu probleme la nivel de jucători români ca soluții pentru primul 11, deci lupta pentru semnături va fi acerbă.
    Am însă încredere în Mircea Rednic că va reuși să aducă la echipă ceea ce ne va permite să formăm un lot competitiv pentru sezonul viitor, cu speranțe de play-off. Ar fi fantastic să evoluăm în acest mod.
    FORZA UTA!

    33
    4
  3. Deci totul se rezuma la ….. bani! Poate dl. Meszar sa ii furnizeze!? Sper ca „echipa manageriala” intelege ca vacanta este numai pt sportivi! Sezonul urmator este deja …. in pregatire! Iar Mircea R. le-a ridicat mingea la fileu, stabilind primele despartiri! Sa vedem managementu’ la lucru …. ! Ca si SCU intra in vacanta si nu mai striga dupa ei … sa se rusineze „domnisoarele”!

    9
    1
  4. Nu cred ca vom respecta regula cu românii în teren solicită salarii peste străini pot interveni suspendări accidentări la un singur meci dacă nu o respecți se pierde suma și oricum unde sunt 5 milioane gaură mai intra 100 de mii(suma ce ar fi intrat de la FRF) Meszar e mână largă la datorii la UTA, la Atletico e impecabil pe profit fără datorii.
    Se întorc Nortey, Nasiru și poate li se vor da șanse, să respectăm regula am avea nevoie de 15 seniori români și tot nu ai avea certitudinea ca o poți respecta ce faci dacă ai doi indisponibili romani pe post de fundaș central de ex folosești un alt român reprofilat sau un străin pe postul lui de bază?

    10
    1
    1. 100 mii de euro este diferenta la drepturi tv de la un loc la altul … nu cred ca se va chinui nici o echipa care isi doreste play-offul ca sa respecte acea regula

      17
      4
  5. Și Godwin se întoarce nu cred ca e mai slab decât a fost Morar poate i se dau șanse măcar un tur de campionat.

    16
    0
  6. GIGI DURU, DU TE LA PESCUIT, ESTE MAI USOR, FOTBALUL ESTE GREU PENTRU ORICINE, CINE NU ARE 5 JUCATORI IN ECHIPA ROMANI, VOR PLATII O AMENDA DE CATEVA MII DE EURO, LA CELE CATEVA MILIOANE CAT SE CONSUMA LA UN CLUB ESTE NIMICA, ABIA PESTE DOI ANI VA FI OBLIGATORIU, ANUL 2024 25, VA FI DOAR EXPERIMENTAL!!!!!

    3
    23
  7. Am putea respecta regula 5+6 dacă am avea echipă satelit la Liga 3 atunci s-ar putea, că promovezi de acolo în situațiile unui post deficitar.

    9
    1
    1. Nu suntem obligați sa respectam! 100.000 eu nu e asa importanta la bugetul nostru! Am avut alte pierderi și mai mari!

      9
      2
  8. DOMNILOR, vis-a vis de lotul pentru sezonul 2014-2015 as incepe cu Mircea Rednic antrenor, ar fi al treilea sezon la UTA, ar fi Iacob, al 6-lea sezon la UTA, ar fi Benga , al 5-lea sezon laUTA.Astia au facut si vor face istorie pentru UTA de dupa 1990.De aici as porni.Cristian Mihai, David, Stolnik, Omondi, Capuse, Pedro, Lukasen, Tudorie ,Fabry, cred ca va reveni la valoarea pe care a avut-o, readus Hrezdac, Mercioiu, Rodriguez, Iurasciuc, chiar Conte.Plus inca doua -trei transferuri de valoare autohtone , ca s ne integram programului LPF-FRF cu cinci romani in echipa .Pentru ca MICOVSCHI, RARES POP SI VULTURAR sunt ai RAPIDULUI.(Bine ar fi ca macar 2 sa ramana imprumutati la UTA).Un P0litic de la Dinamo, roman , plus inca vreo doi pe care ii repereaza Rednic ar fi OK.

    14
    0
  9. Dupa 25-30 de schimbari in lot trebuie facut un lot cu 5-7 jucatori din lotul vechi, adusi 4-5 jucatori de valoare, recuperati 4-5 jucatori din cei imprumutati, in asa fel incat Rednic impreuna cu Iacob , Benga si staful sau sa faca un lot cu 12 jucatori romani de valoare si tot atati jucatori de valoare straini.Pe langa acestia inca vreo 3-4 juniori din Academia UTA care sa fie capabili dea jucain Superliga.

    9
    0
  10. Pe Politic de la Dinamo îl vrea Rapidul nu cred ca putem licita la salarii cu nici o echipă din play-off plus Sibiu și U Cluj.
    Poate de la Iași un Alin Roman sau alții dacă nu îi acontează alte echipe gen Oțelul sau Craiova.
    Echipele de la baraj o să rămână în Superliga, ce vine de la Liga 2 sunt foarte slabe. Ar mai fi Rotariu și Mățan dacă rămâne liber.

    5
    0
  11. Se pot schimba strategii,jucatori si bugete…Cea de anul acesta competitional,ne-a facut pe majoritatea cam sceptici,intr-adevar…
    Basmele frumoase,se termina mereu bine…UTA nu este un basm de Petre Ispirescu,emotii,momente culminante,fascinante.
    Deci se poate si cu bani mai putini dar pe criterii de performanta…Se pare ca s-a dovedit Loz Castigator…MERITUL lui Coach Rednic dar cu sustinerea conducerii,absoluta.
    Sa vedem ce se va decide,pe cine ajutam sau avem coloana vertebrala si mergem pe DOAR victorii…
    Conducerea a dat mereu gir antrenorului ales,incepand cu Mihalcea si elefantii sai..
    Gyuszi Balint a primit pe tava absolut toate mofturile(ca nimeni altul),in cardasie cu exclusivitate transferuri pe filiera Apostu,tot ce a visat noaptea,a primit dimineata…
    Era gata,gata sa rateze si promovarea,la fir de par…Atasamentul lui Balint s-a dus direct la comisii,pentru niste bani marunti,in fapt…Balint a fost primul care si-a facut memoriu
    Pe bietul Badea nu putem sa-l includem,a prestat cu ce a avut…Multumim…
    Capitolul Poenaru,este ceva de genul Ionut Chirila,mai bine uitam…
    A doua descalecare a lui Balint,a fost de fapt un tertip,o razbunare…Nu avea nici un plan,nici o stratagema….Bani sa iasa…Mai mulgem ceva de la UTA….
    Balint s-a reintors la UTA,ca sa-si incheie anumite privilegii…
    Serios?La Petrolul????

    16
    6
  12. Incet-incet lațul se strange in jurul UTA-ei! Fair-play-ul financiar, conditiile under, de numărul de jucători români, … forțează cluburile să joace sub presiune bugetară! Managementul financiar-fiscal deficitar, vezi acumularea de datorii rostogolite an de an, este moarte lenta, sigura! Asta ii reprosez eu dlui.Meszar! Banii de la UTA nu vin din buzunarul lui ca sa ii cheltuie cu chibzuiala si cu privirea la cheltuieli și profit! Banii la UTA vin din mila (Primarie, CJ, sponsori, cerseala, etc…) si se duc pe ….apa Muresului! Mergem inainte din inertie, vedem ce urmeaza ….. ! Strategie pur românească! Banii frumoși veniți din vânzarea unor jucători se injumătățesc cu firmele ….de pe lângă UTA, in salarii și bonusuri mai mult sau mai puțin meritate! Mă îngrozesc când aud că avem numai 2-5 milioane de euro datorie! Voi realizați ce sumă e asta!? Cică și alții au aceste datorii! Serios!? Să nu veniți cu Petrolul, Voluntariu, Iașiul și Oțelul, etc…Clujul (bani privati) nu intră în discuție …. cu ei vreți să ne comparăm!? O întrebare de bun simț, la care să răspundeți, înainte de a da cu pietre! CINE PLĂTEȘTE DATORIILE UTA-ei ȘI DIN CE!? Ăsta ar fi un articol fain Luciane!

    5
    10
  13. Și portarul Alexandru Roșca merită să prindă lotul de Superliga are 14 meciuri fără gol primit la Șelimbar și e și U21.

    10
    0
  14. Sarbatori fericite tuturor si celor smeriti si celor mai putin,pana la urma sa ne bucuram ca avem o primavara frumoasa la care a contribuit si echipa noastra de suflet!

    7
    0
  15. @ nealcosu

    Raspuns la intrebare: nimeni nu va plati datoriile despre care vorbesti !

    In primul rand, ai facut o greseala de analiza: nu sunt datorii (ma rog, exista si datorii catre cluburi si jucatori, insa sunt mici, alea le plateste clubul), e doar contul de pierderi, adica clubul cheltuie mai mult decat incaseaza. Intreb: crezi ca clubul UTA lucra pe profit in comunism ? Tot asa era, se cheltuia mai mult decat se incasa.
    Si ca sa continuam analiza: crezi ca UTA nu ar putea reduce pierderile sau chiar sa lucreze pe profit ? Ba da, insa atunci s-ar aduce putini jucatori si de calitate slaba si s-ar merge mult pe promovarea si vanzarea jucatorilori proprii. Ar accepta suporterii asta, ca echipa sa nu aibe perpective de performanta si chiar sa retrogradeze ? Nu !! Si atunci nu mai bine conduci clubul cu pierderi (decente) si sa o mentii in prima liga cat de cat decent ?
    Deci, nu sunt „datorii rostogolite an de an”, ci pierderi (de bilant) rostogolite an de an, iar pierderile dintr-un an nu afecteaza deloc urmatorul an, chiar daca vezi ca pierderile cumulate de-a lungul anilor se maresc necontenit.

    Concluzie: e gresit sa tot folositi acest aspect ca o sperietoare, atata timp cat totul este tinut la un nivel controlabil, nu va afecta activitatea, e un modus-vivendi asa cum e si la alte foarte multe cluburi chiar din fotbalul dezvoltat.
    Vorbind de fair-play-ul financiar de care ai mentionat: in Anglia, fair-play-ul financiar iti cere sa nu inregitrezi pierderi mai mari de 105 milioane lire in 3 ani, adica ti-ar permite o pierdere de sub 35 milioane lire pe sezon ! Depasesti pierderea pe 3 ani, esti penalizat la puncte, asa cum s-a intamplat sezonul asta cu Everton si Nottingham Forest. Bineinteles ca in Romania ar fi alte cifre, insa eu nu cred ca UTA se afla in vreo primejdie sa fie aproape de vreo penalizare pentru incalcarea fair-play-ului financiar.
    Hai sa nu tot umblam cu bau-bau-ul, ca nu cred ca e cazul, cel putin nu acum.

    2
    2
  16. @kaiara Ești chiar amuzant/ă ce spui tu nu există în economia reală.
    La UTA datoriile sunt majoritatea către stat și o parte creditări din coproprietati pe jucători către Atletico…
    Datoriile sunt eșalonate adică se plătesc în rate catre stat și terți vor trebui plătite toate.
    Problema cea mai mare e cu ritmul rapid de crestere a datoriilor la un moment dat nu vor mai putea fi plătite ratele la datorii.

    3
    1
  17. @ Rzvn84

    „…creditări din coproprietati pe jucători către Atletico…” !????

    Tu poti sa explici expresia de mai sus, creditari din coproprietati ??!!?? de ce creditare si nu plata partii de coproprietate ? Sute de echipe in Europa merg pe coprorpietati, crezi ca numai UTA face asta, sute de echipe au de platiti cote parti, cand vand cate un jucator ? Asta e datorie pentru tine (chiar daca se plateste mai tarziu) ? asta apare doar atunci cand ai incasare/venit, atata doar ca nu ramane totul la tine, ci trebuie sa dai o parte mai departe. Cunosc eu destule echipe, chiar din campionatul englez, care datoreaza bani altor cluburi, pe transferuri sau parti de coproprietati, si care sunt somate sa plateasca, asta se intampla mai frecvent decat ne inchipuim noi chiar si la acel nivel ridicat. Acesta este doar un subiect bau-bau, ca sa ziceti si voi ceva.
    Apoi, stii tu datoriile clubului catre stat, ai lista datoriilor, ca sa poti face o analiza de bilant si sa ajungi la concluzia ca au scapat de sub control si ca UTA ajunge in imposibilitate de plata ?
    Va bagati si voi sa vorbiti, desi nu sunteti informati, nu aveti cunostinte in domeniul analizei financiare si nu aveti proprietatea (macar de ati avea coproprietate, daca nu proprietatea) expresiilor tehnice pe care le folositi. Auzi tu, creditari din coproprietati…

    0
    0
  18. @ Rzvn84

    Revin: la cat de stangace a fost exprimarea cu „creditari din coproprietati”…daca te-ai referit ca clubul a fost creditat de persoane fizice si ca trebuie sa returneze creditarile…1. Pai, mai conteaza la creditarea clubului unde s-au facut banii din care s-a creditat clubul ? E creditare, asa cum Becali si-a creditat clubul de nenumarate ori, asa cum probabil si Mititelu o face, etc. 2. Nu e creditare din coproprietate (vai, ce copilareste si aiurea suna !), atata doar ca Atletico se lipseste de o suma din veniturile sale (parti de transferuri obtinute) si ajuta/crediteaza clubul UTA…intreb: cine este cel mai castigat din asta, nu clubul UTA ? doar nu plateste dobanda ca la banca si ii restituie atunci cand poate. (mergeti unii dintre voi si creditati clubul UTA exact in conditiile in care Meszar o face acum…doar stim ca si alte persoane au creditat clubul cand au fost solicitati de catre Meszar…deci, faceti-o voi si atunci Meszar nu mai are nevoie sa o faca de la, vorba ta, coproprietati, faceti-o voi si asteptati pana ii primiti inapoi !

    Prostii, vorbim de graunte de lucruri doar pentru iz de scandal si pierdem esenta ca multi nu pricepeti ca un cont de pierderi la bilant nu este egal cu contul de datorii (poate fi doar in mod ipotetic extrem), doar sariti cu cate un bau-bau scos din buzunar.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button