Socodor

Tânărul Damian Chiș vrea să se impună la Socodor, dar – deocamdată – știe că prioritară e salvarea: „Cu Lipova vrem să câștigăm!”


CS Socodor a promovat pentru prima oară în istoria clubului, în Liga a 3-a și pentru a le da șansa unor jucători tineri din zonă să se afirme. Ciprian și David Covaci au devenit titulari, însă mândria comunei rămâne Raul Stanciu. Mijlocașul născut în anul 2007 a debutat în acest sezon cu UTA în SuperLigă și a contribuit la calificarea echipei sub 17 ani în semifinalele Ligii Elitelor. Din păcate, s-a accidentat de ceva timp și ratează finalul de sezon.

Coleg de generație cu Stanciu, prezent în lotul celor de la CS Socodor, este Damian Chiș. Fundaș central de meserie, fotbalistul crescut de la 8 ani de Tiberiu Darazs se focusează mult și pe studii, drept pentru care a și pierdut puțin contactul cu divizionara terță. „Am pierdut o parte din pregătirea de iarnă, fiindcă am fost în Portugalia, prin programul Erasmus. Sunt la liceu la Chișineu Criș, încerc să împac cât mai bine școala cu studiile. Sunt conștient că postul de fundaș central este unul greu, mai sensibil la nivelul Ligii a 3-a, dar prin muncă și evoluții bune atunci când se apelează la mine, sper să-mi câștig încetul cu încetul locul în echipă. Acum e important să ne salvăm de la retrogradare, am făcut puncte importante în această primăvară, dar nu ne ajung încă. Mai avem cinci meciuri și trebuie să încercăm să scoatem maximum din fiecare dintre ele. Nu e important să joc acum, sunt încă tânăr și miza e imensă în aceste ultime etape, dar la anul aș vrea să mă impun în echipă”, ne-a mărturisit tânărul fotbalist al celor din Socodor.

Prima ocazie pentru trupa lui Darazs și Cameniță să facă puncte e vineri, cu începere de la ora 18, în meciul de pe teren propriu cu Șoimii Lipova. Formația de pe Mureș nu e în cel mai fericit moment al său, tocmai a pierdut clar la Cermei (1-4) și dă peste o altă formație în mare foame de puncte. „Poate e bun și un punct din acest meci, dar noi vrem să câștigăm. Vedem și noi că Lipova nu e în cea mai bună formă, dar chiar și așa au destui jucători care ne pot pune probleme. Trebuie să jucăm ca o echipă, să alergăm unii pentru alții, așa cum s-a întâmplat cu Pecica, în fața căreia am pierdut doar pe final. Iar asta în condițiile în care am jucat în zece oameni din minutul 30, păcat, o remiză ne-ar fi ajutat”, a adăugat Chiș.

Într-adevăr, Bogdan Țoca a fost eliminat etapa trecută și va fi suspendat vineri, absență destul de grea, având în vedere că fostul fotbalist al lui FC Bihor joacă foarte bine trei-patru posturi.

Prin urmare, primul „11” al celor de la CS Socodor cu Lipova ar putea arăta astfel: Mucha – Clej, Pele, Gherheș, C. Covaci – Turcuș, Mintaș – Ciornei, Lezeu, D. Covaci – Mercioiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button