UTA Arad

Trică și-a lăudat fosta echipă: „UTA – echipa cu cel mai bun joc de contraatac din Liga 1, are o istorie bogată, iar publicul e de admirat”







După remiza de astăzi, dintre FC Botoșani și FC Voluntari, FC U Craiova 1948 este doar la mâna ei pentru salvarea de la retrogradare chiar și fără baraj. Pentru asta, însă, oltenii trebuie să câștige ambele partide rămase de jucat, iar prima dintre acestea  o dispută luni seara, de la ora 18, la Arad.


Trică: „Eu știu foarte bine și publicul de acolo, care pune o presiune fantastică pe adversar, dar nu joacă publicul”


Trupa din Bănie vine cu un moral bun pe „Francisc Neuman” după prima victorie din noua „gestiune” a lui Eugen Trică, antrenor care a pregătit-o și pe UTA în sezonul 2013-2014 al ligii secunde, înainte ca Adrian Marțian să declare falimentul. Fostul mijlocaș își amintește ce a trăit și atunci la Arad ca și implicare a suporterilor într-un moment critic al clubului emblemă al orașului de pe Mureș.  „Ne așteaptă o partidă foarte importantă în privința punctelor, dificilă în privința adversarului. Știți foarte bine că UTA vine după o serie de victorii, are un moral foarte bun, a ajuns pe primul loc. E o echipă bună, care, din punctul meu de vedere, cred că are cel mai bun contraatac din Liga 1, au și jucători cu aceste caracteristici. Eu zic că noi suntem bine, băieții vin după o partidă foarte bună contra celor de la Universitatea Cluj și îmi doresc să mergem pe aceeași linie din punct de vedere al mentalității. La Arad, noi trebuie să intrăm cu gândul să câștigăm meciul, să jucăm bine, exact ca și la partida de la Craiova, cu Unievrsitatea Cluj, când -a văzut atitudine bună, determinare și dorință mare de victorie. Cam pe lucrurile astea mă bazez. Eu știu foarte bine și publicul de acolo, care pune o presiune fantastică pe adversar. Am antrenat această echipă în trecut, dar – până la urmă – nu joacă publicul, iar jucătorii mei trebuie să-și facă jocul, să fie montați și să câștigăm cele trei puncte foarte importante pentru mine și pentru băieții mei”, a spus Trică la conferința de presă ce precede disputa de luni.

E un derby, știți foarte bine denumirea UTA-ei, Bătrâna Doamnă



Întrebat dacă la ora partidei va conta și diferența de puncte și de locuri dintre cele două echipe, tehnicianul de 47 de ani a ajuns să-și laude din nou echipa la care a antrenat în umră cu un deceniu. „ Din punctul meu de vedere, se întâlnesc două echipe bune, atât UTA Arad, cât și noi, nu contează locul din clasament. E un derby, știți foarte bine denumirea UTA-ei, Bătrâna Doamnă. Au o istorie foarte bogată în fotbalul românesc, au câștigat campionate și-au făcut un stadion nou și pe lângă lucrurile astea, cum vă spuneam înainte, au și un public de admirat. Dar, spun din nou, noi trebuie să fim concentrați pe ceea ce avem noi de făcut și anume să luăm cele trei puncte. Acești băieți sunt capabili să facă lucrurile astea, mai ales că după victoria cu Universitatea Cluj au prins încredere, s-au deblocat un pic și nu văd de ce ar fi probleme să câștigăm din nou. Băieții se pregătesc, sunt conștienți de importanța jocului și sper să fie bine nu ca în trecut. Dacă vă aduceți aminte, echipa a dominat meciurile de la Arad, și-au creat foarte multe ocazii și rezultatul a fost de partea celor de la UTA. Sper ca de data asta să câștigăm noi cele trei puncte”, a mai punctat „principalul” echipei lui Mititelu.

„Două finale în șasee zile, există o anumită presiune”

După vizita la Arad, FC U Craiova 1948 încheie play-outul acasă, cu Hermannstadt, o formație aflată în situația UTA-ei, adică salvată de retrogradare și fără licență UEFA. „Pentru noi urmează două finale în șase zile, am mai jucat din trei în trei zile, ne-am recuperat foarte bine. E o atmosferă bună la echipă, cum le spun tot timpul trebuie să vină cu zâmbetul pe buze la antrenamente. Se pare că a intrat și Petrolul în joc, dar totul depinde de noi. Sunt partide dificile și există o anumită presiune, este și normal. Mai sunt două partide, cum și Iașiul dorește să se salveze, să joace meci de meci să câștige, Voluntariul și celelalte la fel”, a mai spus Trică.

Cred că Dumnezeu ar trebui să fie puțin supărat pe cei care au programat aceste partide

Oltenii vor fi pe drumuri de Paști, iar Eugen Trică afirmă: „Cred că Dumnezeu ar trebui să fie puțin supărat pe cei care au programat aceste partide și nu pe noi care ne deplasăm cu autocarul la Arad. Dar nu mai contează, trebuie să mergem acolo și să câștigăm. O să fim toți împreună, doar că nu o să fim cu familiile noastre. În aceste două meciuri nu ne mai gândim la lucrurile astea”.

Blănuță: „Va fi un meci intens, greu din punct de vedere fizic și mental”

Vladislav Blănuță a marcat în trei dintre ultimele patru meciuri oficiale ale celor de la FC U Craiova și se anunță principalul pericol al oltenilor și la partida de luni. „Mergem să câștigăm, sunt convins că va fi un meci intens, greu din punct de vedere fizic și mental. Noi avem nevoie de victorie, ei nu știu, nu prea mă interesează ce anume vor ei. Eu știu că noi, ca echipă, avem nevoie doar de victorie. Am calculat, am întors cum am putut situația și, sincer, acum ne gândim doar la meciul de la UTA și, cel mai important, acum să dăm totul și să avem aceeași atitudine și sacrificiu ca în meciul cu Universitatea Cluj. Sperăm să facem un Paște fericit suporterilor, eu vreau, acum depinde de toți. Nu vreau să zic acum că dau gol și la Arad, nu zic hop înainte să sar gardul. Eu muncesc, dau totul pentru echipă, dacă voi ajunge să dau gol va fi foarte bine. Dacă nu, pasez și coechipierului, important e să câștigăm”, a spus atacantul basarabean de 22 de ani despre meciul cu UTA.

Acesta a vorbit puțin și despre aventura sa în orașul din Bănie, pornind de la cei 250 de mii de euro pe care Adrian Mititelu i-a virat în contul celor de la Pescara în schimbul tânărului atacant de peste Prut, care a ales să joace pentru România. „Dacă dumnealui a avut încredere mare, să mă cumpere și să mă aducă la echipa aceasta, desigur că o să dau totul. Și pentru antrenor, și pentru staff, și pentru jucători, coechipierii mei, pentru toți, e jobul meu. M-am adaptat, nu repede, dar m-am adaptat la Craiova. Cu Mister mă înețeleg foarte bine, când e de glumă, glumim, când e serios, facem antrenament. E un campion și noi vrem să fim ca el”, a adăugat Blănuță, care a strâns 7 goluri în SuperLigă și două pase decisive.

FOTO: Fotbal Club Universitatea 1948 (Facebook)

6 comentarii

  1. Pai si atunci,Ionut Chirila ce a fost???
    Trica,bietul,era cu cersitul dupa bani prin oras,inclusiv la Vagoane sectorul 2…..Ce putea sa faca???
    Doar Martipan ne imbrobodea mintile,venind cu genti goale,in care zicea ca a adus bani,insotit de bodyguarzi, de zici ca era presedintele SUA.
    Ca sa nu mai spunem de aducerea „certa” al prietenul sau Mutu…:-)))

    32
    6
  2. Acuma, Minamovistii se vor ruga necontenit ca, UTA. sa castige cu Fcu. Craiova.Si meci egal daca fac oltenii , tot sunt avantajati in fata lui Minamo.Poate tot U, Cluj sa ii salveze sau Hermastandt ultima etapa dar cu, conditia sa castige cu UTA. la Bucuresti. Sper sa bata UTA si sa ii ingroape de tot. La golul doi a lui Minamo, se vede clar ca, mingea a iesit afara cu, toata circumferinta !!! Acuma este la mana UTA-ei. In liga2a cu, ei,asta merita !!!

    17
    6
  3. HRISTOS A INVIAT!
    Lumina si caldura Pastelui sa ne incalzeasca sufletele,sa ne lumineze mintile,sa ne deschida inimile spre iubire si iertare!
    Sa fim mai buni,sa ne bucuram din plin de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara,sa apreciem pe cei dragi.
    SARBATORI FERICITE SI LINISTITE TUTUROR!
    SARBATORI FERICITE UTA NOASTRA!!!

    33
    4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button