UTA Arad

Rednic apelează la tinerii Dragoș și Calotă pentru ultimele meciuri ale stagiunii







După debutul lui Kemar Lawrence în SuperLigă, odată cu meciul cu Petrolul, UTA a ajuns la 41 de jucători folosiți în acest sezon, însă numărul lor ar putea crește odată cu ultimele două runde ale play-outului. Și pentru că are patru jucători accidentați, pe Benga, Fabry, Lawrence și Stanciu, iar Morar și Freitas sunt deja istorie în „alb-roșu”, Mircea Rednic a decis să mai promoveze de la academie două tinere talente pentru meciul cu FC U Craiova.


Este vorba despre doi fotbaliști din generația 2007 crescută de Adrian Petruț și Vivi Erdei la Atletico Arad, care în vara anului 2022, după locul 4 pe țară în Liga Elitelor U15, a trecut la UTA. Puștii ochiți de Mircea Rednic sunt ambii mijlocași de bandă, Alessio Calotă și Adrian Cristian Dragoș, cu mențiunea că ultimul poate juca foarte bine și în centrul atacului. Ambii au fac parte din singura echipă a Academiei UTA ce s-a calificat în „careul de ași” național în acest sezon, dar rămâne să joace pentru medalia de bronz cu Farul, la Buftea, pe 24 mai.


Calotă este o „aripă” explozivă, care poate evolua atât în dreapta, cât și în stânga, care – însă – nu a fost în cea mai bună formă sportivă în ultimul timp și de aceea nu a fost titular în dubla cu FCSB. Dragoș a evoluat în sezonul 2022-2023 la CSA Steaua, dar s-a întors acasă în startul acestui sezon și deja a fost utilizat de Mircea Rednic și în testul cu CSM Reșița, cu 2-3. Dacă cei doi tineri mijlocași vor debuta cu FC U Craiova sau Dinamo, vor aduce puncte prețioase Academiei în procesul de clasificare.

4 comentarii

  1. Gratie lui Rednic suntem jurați la procesul lui Dinamo.! Am expus ideea ca e necesar sa pedepsim criminalii. Ceaușescu de Crăciun, Dinamo de Paști. Echipa, poate conjunctura, sa decidă. Ca tot nu suntem oameni de rezultat. Știți când nu mai vine la meci susținătorul. UTA ?… Când moare…!!

    24
    7
  2. iasi si fcu craiova au 2 meciuri cu echipe lipsite de griji..daca ele scot cel putin cate un punct la arad si sibiu etapa asta si castiga in ultima etapa,dinamo retrogradeaza de pe ultimul loc indiferent ce face cu noi ,daca botosani si voluntari scot cate 1 punct in ultima etapa,fiindca doar cu botosani ,dinamo e in avantaj la egalitate de puncte…dinamo va trage multe sfori la indirecte,dar eu zic ca ei si iasi vor retrograda….PASTE FERICIT va doresc tuturor!

    15
    1
  3. Oameni buni, de ce mereu (trebuie sa) facem calculele altora, efectiv nu ma intereseaza cine retrogradeaza, ma intereseaza doar UTA sa joace bine si sa castige, daca se poate !

    12
    0
  4. Ma bucur sa vad 2 tineri de la academia noastra in vizorul lui Rednic. Cu flerul lui, Mircea Rednic ar putea ochi pe acesti 2 tineri (si pe altii, de ce nu?) care sa explodeze in urmatorul sezon de Liga 1. Paste fericit tuturor !

    9
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button