Fotbal judetean

Elevul a defilat în fața profesorului: Podgoria Pîncota – Victoria Zăbrani 5-0







În Sâmbăta Mare, Zăbraniul nu a contat la Pîncota în cadrul etapei a 25-a a Ligii a IV-a Arad, asta și pe fondul absențelor importante pentru Leo Pința. Din diferite motive, Brutyo, Benescu, Ghergar, Cleuța, Stoin și Hodan nu au putut evolua în Podgorie și trupa în alb și negru a defilat cu un rotund 5-0. Până la urmă, elevul și-a bătut clar profesorul, Remus Lung fiind antrenat de Pința la ACU, Sebiș și Gloria.


Și, totuși, Victoria nu a început tocmai rău meciul, iar Goia și Godoci au ajuns în poziții de finalizare, dar s-au speriat parcă de ocaziile avute. Mult mai pragmatică a fost echipa gazdă, care a și punctat la prima situație importantă. În minutul 20, rapidul Ionel Balaban a pătruns în viteză pe lângă Fărău și l-a bătut cu un șut plasat din 13 metri pe Palconi. După alte 9 minute,  (29′) același I. Balaban a simțit că Fărău și Săutean sut vulnerabili, a mai făcut o cursă rapidă și portarul lui Pința nu a putut din nou face nimic. Zăbraniul a căzut total, iar faza golului trei nu s-a lăsat așteptată și ea a fost de-a dreptul hilară. După ce Palconi i-a refuzat „tripla” lui Balaban, Vizitiu și Săutean i-au pregătit finalizarea lui Pirtea, care a tras puternic în dreapta portarului. Comedia erorilor a fost continuată de portarul Palconi, care i-a pus mingea pe tavă lui Bulzan, care nu putea ierta. Era minutul 40, ca și scorul pauzei…4-0.


Totuși, goal-kepeerul Zăbraniului avea să se revanșeze în partea a doua, când și-a salvat de câteva ori echipa, doar că nu a mai putut repara și eroarea lui Oprea. Acesta a dat o pasă exact în picioarele lui Ispas, care a punctat și el cu un șut plasat. Era minutul 72, iar la 5-0 pîncotanii au preferat să gestioneze situația și să-și facă planuri de Sărbătorile pe care și le-au făcut fericite.

Lung: „Băieții s-au simțit bine, au avut plăcerea de a juca, am legat încă o victorie pentru puncte și moral”

De la cota 38 de puncte, Podgoria încă privește spre locurile 5-6, mai ales că nu mai are de stat pe acest final de sezon și are și meci direct la Șimand peste o săptămână. „Un meci care se anunța destul de dificil, dar pe care l-am abordat cu multă seriozitate, știindu-l pe nea’ Leo că își mobilizează echipele foarte bine. Am fost avizați de acest lucru și mă bucur că băieții au înțeles mesajul meu, abordând meciul așa cum trebuie. Am beneficiat și de unele greșeli ale adversarului, dar, una peste alta, cred că este o victorie meritată. Important este că băieții s-au simțit bine, au avut plăcerea de a juca, am legat încă o victorie care ne-a mai adus trei puncte în clasament. Dar și pentru moral este bine, vrem să mergem pe aceeași linie. Etapa viitoare vom avea un meci foarte dificil, pe terenul celor de la Șimand, însă toate meciurile sunt dificile. Și asta și în funcție de cum prinzi adversarul. Cum am prins noi azi echipa din Zăbrani și alții ne-au prins pe noi, vezi meciul de la Sântana. La Șimand mergem și vom juca la victorie, iar în final vedem ce va ieși”, a declarat la finalul jocului Remus Lung, tehnicianul echipei din Pîncota.



Pința: „Nu putem să băgăm la capitolul vinovați numai copiii”

Oricum Zăbraniul pleca cu șansa a doua în Podgorie, dar multiplele absențe i-au făcut imposibilă misiunea într-o formulă cu mulțu jucători tineri, neexperimentați la acest nivel. „Nu-i ușor să gestionezi acest rezultat, dar datorită faptului că anumiți jucători nu vin la antrenamente se întâmplă și așa ceva. Iar acești tineri care cred că noi nu vrem să îi folosim, în momentul în care îi introducem în teren simțim pe pielea noastră ce ne pot aduce. Acum nu putem să băgăm la capitolul vinovați numai copiii. Toți, de la mine și până la ultimul jucător trebuie să ne pregătim pentru jocul cu Nădlac care trebuie să aducă trei puncte și liniște în cadrul lotului. Mai departe o să vedem la ce nivel o să abordăm jocurile următoare, ținând cont de faptul că acestea o să fie grele”, a punctat și Leontin Pința, antrenorul Zăbraniului.

Formații:

Podgoria: D. Iacob – Gligor, Pușcaș, Cotoc, Fl. Iacob (46 Țop) – Steleac (70 R. Neamț), Cl. Bălăban –  Pirtea, Bulzan (46 Ispas), I. Bălăban (70 Iakob) – Șt. Neamț (72 Mihoi). Antrenor: Remus Lung.

Victoria: Palconi – Fărău, Suătean, Vizitiu, Turc – Godoci, N. Maxim, C. Gîlcă (65 Oprea), Varga – Stoian (55 Păulescu), Goia (46 Țuța). Antrenor: Leontin Pința.

Arbitri: Cristian Coroban – Emil Arsa, Ciprian Pătroi. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Andras Mako.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button