UTA Arad

Fiindcă ultima impresie contează, Rednic trasează coordonatele duelului cu disperata FC U Craiova: „Aceeași atitudine și concentrare!”







Rareori UTA a jucat meciuri oficiale de Paști, dar o va face în sezonul ce poate fi cel mai bun din istoria postrevoluționară a clubului. Luni (ora 18), în a doua zi de sărbătoare, echipa arădeană o va găzdui pe FC U Craiova la ultima apariție stagională în fața propriului public. „Roș-albii” sunt primii în play-outul SuperLigii, vin după 7 puncte în din trei partide și arată mare chef de fotbal, dat și de faptul că și-a luat toată presiunea de pe umeri odată cu îndeplinirea obiectivului stagional, menținerea în elită. Formația olteană e la polul opus, căci trăiește periculos pe acest final de sezon, cu toate că vine și ea după victoria, 3-2 cu U. Cluj, ce a dat moral și convingerea că punctele de pe „Francisc Neuman” pot fi luate. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu FCU Craiova!



Rednic:O să fie o atmosferă frumoasă și îmi doresc foarte mult să terminăm cu o victorie acasă, toată lumea să fie fericită”

Adrian Mititelu jr. chiar i-a îndemnat pe Bauza și colegii săi să-i omoare pe utiști mâine seară, fotbalistic vorbind, însă Mircea Rednic i-a transmis că pe „aici nu se trece”: Nu știu, dacă ne omoară, în ghilimele. Nu au cum, aici suntem puternici. Dar, mai mult ca sigur, va fi un meci greu, sigur vor juca la maxim. După cum îl cunosc pe Adrian senior, vor avea o primă dublă, e cam ultima șansă a lor. La ei nu mai este loc de calcule, de socoteli, de ce vreți voi. Vin clar după trei puncte, dar noi jucăm acasă, am înțeles că biletele se vând, mai mult ca sigur va fi plin. O să fie o atmosferă frumoasă și îmi doresc foarte mult să terminăm cu o victorie acasă, toată lumea să fie fericită. Important este că noi suntem bine, am avut și o analiză așa scurtă, plăcută și pozitivă a meciului de la Iași. Când câștigi mi-e mai mare dragul să fac analize, pentru că nu sunt obligat să-i cert. Mai avem două meciuri, am zis că e important să avem aceeași atitudine, concentrare, nu cumva să ne relaxăm, că nu e terminat campionatul. Obiectivul nostru este clar, vrem să prindem locul 7, adică primul loc în play-out”. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Nu aș vrea să fiu în pielea lor, e presiune mare, o să ne aștepte un meci greu”



„Principalul” arădenilor apreciază adversarul de mâine seară, pe care l-a bătut tur-retur în sezonul regular, de fiecare dată oltenii având un alt antrenor pe margine. Misiunea de a face punctele care să salveze echipa a căzut pe capul lui Eugen Trică. „Nu l-am avut elev pe Eugen, dar îmi place așa de el. E diferit de felul cum era ca jucător, acum are cele mai multe responsabilități. Nu e ușor, eu am antrenat la Craiova și știu ce înseamnă, presiune mare din partea proprietarului, din partea suporterilor. Nu aș vrea să fiu în pielea lor, mai ales că am trăit experiența asta anul trecut și nu a fost ușor. Așadar, întâlnim o echipă aflată într-o situație delicată, dar cu un lot bun, cu jucători de calitate, care poate să facă diferența. E clar, când ai probleme la nivel de bancă tehnică, se schimbă antrenorii, care tot vin și pleacă, se schimbă sisteme, sunt filosofii diferite, e greu ca să formezi și o echipă. Dar, așa individual, se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu. De aia trebuie să fim foarte atenți, să nu le dăm spații. Au jucători tehnici, de viteză, de unu contra unu, Sidibe, Bauza, toți care sunt acolo, cu experiență. E și Chițu, iar belgianul Baeten e în formă, au calitate, mai mult ca sigur o să ne aștepte un meci foarte greu”, a adăugat Mircea Rednic, care are o serie de absenți pentru accidentări: Fabry, Benga, Stanciu, Lawrence, plus Morar și Freitas, care sunt deja istorie în „alb-roșu”. În premieră, vor fi convocații mijlocașii de bandă, născuți în anul 2007, Adrian Dragoș și Alessio Calotă. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Trică: „Mă bazez pe atitudine bună, determinare și dorință mare de victorie, e un derby”

Odată cu recuperarea lui Van Durmen, FC U Craiova 1948 nu ar trebui să aibă absenți pentru meciul de la Arad. Oltenii sunt la mâna lor inclusiv pentru salvarea directă, fără baraj, dar pentru asta trebuie să facă 6 puncte cu UTA și Hermannstadt, acasă. Eugen Trică revine la Arad din postura adversarului, după ce a pregătit-o pe UTA în urmă cu un deceniu, în sezonul 2013-2014, cel al falimentului decretat de Adrian Marțian. „Ne așteaptă o partidă foarte importantă în privința punctelor, dificilă în privința adversarului. Știți foarte bine că UTA vine după o serie de victorii, are un moral foarte bun, a ajuns pe primul loc. E o echipă bună, care, din punctul meu de vedere, cred că are cel mai bun contraatac din Liga 1, au și jucători cu aceste caracteristici. Eu zic că noi suntem bine, băieții vin după o partidă foarte bună contra celor de la Universitatea Cluj și îmi doresc să mergem pe aceeași linie din punct de vedere al mentalității. La Arad, noi trebuie să intrăm cu gândul să câștigăm meciul, să jucăm bine, exact ca și la partida de la Craiova, cu Universitatea Cluj, când s-a văzut atitudine bună, determinare și dorință mare de victorie. Cam pe lucrurile astea mă bazez. Eu știu foarte bine și publicul de acolo, care pune o presiune fantastică pe adversar. Am antrenat această echipă în trecut, dar – până la urmă – nu joacă publicul, iar jucătorii mei trebuie să-și facă jocul, să fie montați și să câștigăm cele trei puncte foarte importante pentru mine și pentru băieții mei. Din punctul meu de vedere, se întâlnesc două echipe bune, atât UTA Arad, cât și noi, nu contează locul din clasament. E un derby, știți foarte bine denumirea UTA-ei, Bătrâna Doamnă. Au o istorie foarte bogată în fotbalul românesc, au câștigat campionate și-au făcut un stadion nou și pe lângă lucrurile astea, cum vă spuneam înainte, au și un public de admirat. Băieții se pregătesc, sunt conștienți de importanța jocului și sper să fie bine nu ca în trecut. Dacă vă aduceți aminte, echipa a dominat meciurile de la Arad, și-au creat foarte multe ocazii și rezultatul a fost de partea celor de la UTA. Sper ca de data asta să câștigăm noi cele trei puncte”, a spus antrenorul principal al „alb-albaștrilor” din Bănie. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Formații probabile:

UTA: Kucher – Căpușă, Stolnik, Conte, Rodrigues – Mihai, Vulturar – R. Pop, Omondi, Micovschi – Luckassen.

FC U Craiova: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Achim, V. Pop – Baeten, Bauza, Bahassa – Blănuță.

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Radu Ghinguleac (București), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca). Rezervă: Cătălin Roman (Timișoara).

Camera VAR: Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu (ambii din Cluj),

Observator FRF: Octavian Șovre (Oradea).

Delegat LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).

FOTO: Mălina Guler

3 comentarii

  1. Pentru UTA, miza in meciul de astazi sint banii din drepturile TV. Pentru FC U Craiova miza este salvarea de la retrogradare. Evident presiunea extrema este pe Craiova care trebuie sa demonstreze ca formeaza o ECHIPA CARE MERITA sa continue in Superliga !

    Se pare ca momentan noi avem o situatia financiara negativa intr-un clasament al datornicilor in Superliga si avem mare nevoie sa trecem pe PLUS ACUM, pentru a nu periclita bugetul de transferuri, salarii, prime de joc pentru sezonul viitor. Suntem o echipa modesta din punct de vedere bugetar si avem nevoie in continuare de sponsori potentati financiar daca vrem sa visam la Europa.

    Multa bafta UTA !

    17
    6
  2. Cred că ar trebui sa ne concentram pe UTA. Pe joc, pe ceea ce urmează după câștigarea play-out-ului, puncte tari, puncte slabe, politica de transferuri, balanta financiara etc
    Și nu pe teme gen cine retrogradează, eu as vrea sa retrogradeze, UTA ar trebui sa ajute pe X sau ar trebui să îngroape pe Y etc. Prea multă încrâncenare, chiar și acum in perioada asta cu zile sfinte.
    Mai multa smerenie, oameni buni!

    10
    21
  3. Un meci foarte greu ca, toate celelalte meciuri. UTA. care vrea sa detina suprematia in play-out si o craiova a lui Mititelu care este disperata dupa puncte pt. a vita retrogradarea directa si chiar barajul. Vom vedea ce va fi. Eu unul mi-as dori sa pice Minamo si Voluntari la retrogradare directa ,acuma vom vedea ce va fi ? FORTA UTA Arad .

    7
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button