Fotbal judetean

Trupa lui Remus Lung dă foc luptei pentru locul 5, gazdele nu au profitat de avantajul numeric: Șoimii Șimand – Podgoria Pîncota 0-1Eșecul de la „matineu” al felnăcanilor încingea și mai mult duelul dintre Șimand și Pîncota, care aveau și miza locului 5. Elevii lui Jany Ruska aveau 5 puncte în față și de obicei acasă își făceau bine treaba, doar că de această dată trupa din Podgorie, cu ceva noroc, a reușit să o surprindă și să se apropie și ea amenințător de plutonul fruntaș.


Șoimii au avut ceva mai mult inițiativa încă din start, iar în prima parte au avut o dublă mare ocazie prin Petre Măgulean. La aceeași fază, golgheterul șimăndanilor a reluat din apropiere exact în Iacob, care apoi a respins balonul în bară. Fără Bulzan și Mihoi, pîncotanii s-au bazat în special pe abilitățile lui Ispas, care a și scăpat de două ori spre poartă, dar, mai întâi, a dat un lob pe lângă, iar apoi a fost oprit de Mureșan. S-a jucat deschis, la limita regulamentului, iar Apostu a putea să plece mai repede la cabine după intervenția tare asupra lui Cl. Bălăban, dar s-a ales doar cu un „galben”.


În schimb, arbitrii au fost nemiloși cu Pirtea, în startul reprizei secunde. Fostul fotbalist al celor de la Socodor l-a  insultat pe asistentul Pătroi și a fost eliminat pe loc. Inferioritatea numerică nu i-a descurajat pe băieții lui Lung, care nu au renunțat la faza ofensivă, iar în minutul 69 au găsit calea spre gol. Neamț a centrat din dreapta, iar Mihai Steleac a apărut pe colțul lung, în 6 metri și l-a bătut pe Mureșan. Când au realizat că nu e de glumă, șimăndanii s-au năpustit în atac, iar Apostol a nimerit transversala după centrarea lui Mandache. Au mai fost și alte situații, în special după centrări venite în careu, la disperare, dar vizitatorii s-au apărat bine, iar Iacob a fost, la rându-i, în zi bună.

Apostol: „Nu am meritat-o să pierdem, am avut două bare, deci și mult ghinion”Șimandul pierde șansa să o întreacă pe Victoria Felnac pe locul 5, dar nu renunță la luptă, ba chiar țintește și mai sus. „În capul nostru a fost mereu locul 3, acum, din păcate e mai greu să ajungem acolo. Păcat de această înfrângere, nu am meritat-o sub nicio formă, am avut două bare, deci și mult ghinion. Pe de altă parte, nu aveam voie să luăm gol în 11 contra 10 și nici să nu marcăm deloc. Am mai pățit-o și cu Curticiul, când am avut chiar doi oameni în plus și tot nu am câștigat, deci e boală veche la noi. Sigur, echipa din Pîncota e și ea una solidă, și-au apărat cum au putut șansele și au avut și un portar în zi bună. Păcat, mergem mai departe, de acum trebuie să batem tot pentru a putea spera că vom lua măcar locul 4, dar ne mai rămâne și Cupa, pe care vrem să o câștigăm de data asta”, spune Răzvan Apostol, atacant care acum 5 ani susținea probe de joc la UTA, dar care mai apoi s-a axat pe viața de familie, iar fotbalul îl joacă mai mult de plăcere la Șimand.

Steleac: „Am făcut exact ce ne-am propus la Șimand, intrăm în lupta pentru locul 5”

Mai tânăr și cu viitorul în față e Mihai Steleac, autorul golului de trei puncte al Pîncotei. „Am făcut exact ce ne-am propus la Șimand, adică să nu luăm gol și să încercăm să dăm pe contrele pe care le vom avea. Sigur, când Pirtea a luat roșu, misiunea noastră a devenit automat mai grea, dar nu ne-am descurajat, ba chiar ne-am ambiționat și mai mult. Până la golul meu, parcă am fost peste ei în joc, după care era clar că vor veni peste noi. Au avut și o bară, am avut și noroc, iar Iacob a fost și el foarte inspirat. Sunt trei puncte mari pe terenul unei echipe ce acasă cam încurcă pe toată lumea, dar am jucat cu ambiție, disciplină tactică și intrăm și noi în lupta pentru locul 5. Nu va fi ușor să ajungem acolo, dar vom da totul în meciurile rămase de jucat”, a spus Steleac, care și-a început cariera în poartă, dar acum e folosit pe postul de mijlocaș central.

Formații:

Șimand: D. Mureșan – Cl. Ujoc, Engelhardt, Peia (69 Sechel), Onaca (79 D. Varga) – Dolga, Apostol – Ciupuligă (53 An. Cordoș), Martin (79 I. Rus), Mandache – P. Măgulean. Antrenor: Jany Ruska

Pâncota: D. Iacob – Fl. Iacob (87 Țop), D. Gligor, B. Cotoc, Al. Pușcaș – Cl. Bălăban, Steleac – M. Neamț, Pirtea, I. Bălăban – Ispas (83. T. Ștefan). Antrenor: Remus Lung

Arbitri: Alex Gornic – Nicoleta Şuşcă, Ciprian Pătroi Ciprian. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marian Miron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button