Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Cermeiul vrea să se salveze în duelul cu campioana play-outului! Sas: „Sunt valoroși, dar sperăm să aibă un moral scăzut” v.s. Bănățan: „Jucăm doar la victorie”

În urmă cu trei etape, un duel între Cermei și Pecica era considerat total dezeechilibrat, prin prisma rezultatelor și încrederii pe care cele două echipe o aveau în play-outul seriei a 8-a a Ligii a 3-a. Între timp, „sămădăii” au făcut puncte importante, au ajuns din nou la mâna lor pentru salvarea de la retrogradare, în timp ce Progresul pare o echipă în vacanță, sau oricum una care nu mai pune preț pe rezultate și-și încearcă tinerii din propria pepinieră. Prin urmare, e greu de anticipat ce se va întâmpla vineri, de la ora 18, în penultima etapă a sezonului, una în care „roș-albii” lui Radu Popa și Claudiu Ghiță își pot îndeplini și matematic obiectivul.

Sas: „Atmosfera este foarte bună și așteptăm încrezători vizita liderul , meciul e foarte important”

Pentru asta, însă, trebuie să o învingă pe campioana play-outului, ca să nu mai aștepte rezultatul partidei de sâmbătă, dintre Socodor și Ineu. Folosit destul de des în ultimele etape, Ianis Sas e încrezător în șansele echipei sale. „Ne-am dorit mult o victorie la Socodor, care ar fi rezolvat defintiv  problema în clasament, dar am scos doar un punct. Echitabil, până la urmă, având în vedere că puteam chiar să pierdem pe final, la acel penalty apărat de Rusu. Important e că atmosfera este foarte bună și așteptăm încrezători vizita liderul Pecica, o echipă care, surprinzător, a pierdut ultimele două partide și care sperăm să aibă un moral scăzut. Plecând de aici, sperăm să reușim să scoatem un rezultat pozitiv pentru a ne asigura locul de deasupra liniei. Doar că, în ciuda acestor rezultate recente, Pecica este o echipă redutabilă, nu degeaba și-a asigurat primul loc în play-out cu câteva etape înainte. Au jucători cu calitate și antrenori ambițioși care îi pregătesc să joace mereu la victorie. Și noi avem jucători cu experiență și cred că vom face față la partida pe care o vom juca vineri, de data aceasta. Așadar, vin și repet, ne așteaptă un meci deosebit de important cu Pecica. Suntem la 4 puncte în fața Socodorului și un pas greșit al nostru, coroborat cu o victorie previzibilă a Socodorului cu Ineul, ne-ar apropia la un punct și atunci ultima etapă va fi extrem, extrem de disputată”, susține mijlocașul de 18 ani, care vede complicată partida cu Pecica și prin prisma absențelor căpitanului Lazăr și a lui Hațegan, ambii fiind suspendați.

Sas s-a întors la Arad după o scurtă experiență la Ungheni. „În vară am plecat în județul Mureș, sub comanda lui Flavius Sabău, a fost o experiență plăcută, am avut de învățat. Am jucat în amicale, am dat trei goluri și o pasă de gol, dar, din păcate, nu am jucat în niciun meci oficial. În iarnă m-am întors la Arad și pentru că Radu Popa m-a dorit, am semnat cu Cermeiul. Am dat goluri în amicale, iar în oficiale am dat pase de gol. Mă simt bine la Cermei în compania unor oameni serioși, sunt sigur că ne vom atinge obiectivul și aș vrea și eu să ajut echipa în aceste ultime două etape”, adaugă tânărul mijlocaș.

Bănățan: „Suntem datori față de conducere și suporteri după cele două înfrângeri consecutive”

Runda trecută, Dan Stupar și Bogdan Bozian l-au debutat în Liga a 3-a pe Gabriel Stanciu, un mijlocaș născut în anul 2008, care – însă – nu se simte prea bine la prima echipă și ar putea să-l mai vedem aici de abia când se va mai maturiza. În schimb, Roberto Bănățan este unul dintre tinerii pecicani care s-au impus și joacă constant la formația din orașul natal. „Din păcate, cu Periamul, am greșit la golul trei al oaspeților și am pierdut o partidă pe niciodată nu credeam că nu o vom câștiga. Ăsta este fotbalul, ne pedepsește dacă nu dăm totul la fiecare meci. Prin umare, trebuie să schimbăm rapid foaia începând de vineri, de la Cermei. Întâlnim o echipă care încă are probleme cu poziția din clasament, dar nu ne interesează, mergem să câștigăm, așa cum ne propunem la toate partidele. Suntem datori față de conducere și suporteri după cele două înfrângeri consecutive și vrem să demonstrăm că alta este fața noastră și că nu întâmplător suntem pe primul loc în play-out și am cochetat cu play-off-ul. Din păcate, nu vom conta pe Aldan, care s-a accidentat grav în meciul tur, de la Periam și pe Arsene, care a luat cartonașul roșu sâmbătă. Sunt pierderi importante, dar restul ne pregătim serios, am lucrat la corectarea greșelilor pe care le-am făcut în ultimele meciuri și ne dorim cu toții să facem un meci bun și să luăm trei puncte în deplasarea de la Cermei”, a spus fotbalistul de bandă stânga, care speră să-și mai ajute echipa cu un gol sau un „assist” până la finalul sezonului.

Formații probabile:

Cermei: R. Rusu – Balasz, Siminiceanu, Siminic, Botaș – Tănase, Iosu – Ghighilicea, I. Sas, Sevici – Vasinc.

Pecica: Gakos – M. Salka, Nasiru, Wild, F. Nortey – Shiaondo, A. Iuga – Răchită, L. Bodri, Bănățan – Borcea.

Arbitri: Andrei Nagy (Măhăceni – Alba) – Gheorghiță Bălan, Lucian Tănase (ambii din Piteşti).

Observatori FRF: Paul Unimătan (Zalău), Livian Hotico (Timişoara)
Articole de la JOHNNYBET
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button