Fotbal judetean

Au întors nou promovata de ziua antrenorului: Voința Macea – Athletico Vinga 4-1


Vecine de clasament înainte de etapa de sâmbătă, Macea și Vinga au pus în scenă un duel palpitant, care – însă – a început cu polemica suspendării lui Dumitru Ardelean. Conform AJF Arad, care a redat joi pe site-ul oficial deciziile Comisie de Disciplină din 16 mai, mijlocașul Voinței nu avea drept de joc, doar că el deja își ispășise etapa de suspendare în confruntarea cu Viitorul Arad.

Până la urmă, vinganii s-au obișnuit cu ideea și chiar au făcut un meci bun atâta timp cât i-au ținut balamalele. S-au apărat destul de bine, au riscat cu adevărat să ia gol doar de la Edu, al cărui „cap” a fost respins de sub transversală de Gherghel. În rest, nu au riscat mare lucru și, mai mult, în minutul 38 au dat lovitura la o fază ciudată. Mateucă s-a prezentat unu la unu cu Stănilă, acesta a respins în primă fază, apoi a căzut pe minge, iar mijlocașul ofensiv al lui Athletico a profitat și a făcut 0-1. Acesta, dar și Sterciuc s-au mai aflat la capătul a două contraatacuri tăioase, dar le-au irosit.

Ruben Pîncotan și-a schimbat atacantul încă de la pauză și lucrurile au început să funcționeze ceva mai bine. Egalarea nu s-a lăsat prea mult așteptată în repriza a doua, adică a venit la 6 minute de la reluare. Atunci, Edu a executat în bară o lovitură liberă de la 25 de metri, Lakatos a urmărit balonul și l-a trimis în poartă. Măcenii au început să creadă și mai mult în ei și au preluat pentru prima oară coducerea pe tabelă. În minutul 71, Busuioc a tras perfect de la 19 metru și mingea s-a dus în colțul lung al porții adverse. După alte 10 minute, jucătorul meciului, Ovidiu Edu, a făcut 3-1, cu o lovitură de cap la centrarea din lovitură de colț a lui Fritea. „Pokerul” a fost completat cu 5 minute înainte de final, chiar de jucătorul pe care vinganii l-au crezut suspendat. D. Ardelean a transformat precis un penalty obținut de Brandabur.

Pîncotan: „Am câștigat meritat, fără probleme, până la urmă, le mulțumesc băieților de cadou”

Așadar, s-a terminat 4-1, iar jucătorii i-au făcut un cadou frumos antrenorului Ruben Pîncotan, care joi împlinise 41 de ani. „Toată săptămâna le-am vorbit băieților despre importanța acestui meci, căci era vorba despre un duel direct, cu o echipă din zona noastră, peste care ne dorim mult să terminăm. Meciul nu a fost tocmai simplu, la 0-1 au mai avut două-trei contre bune, dacă ne prindeau era mai greu să-i întoarcem. Dar, așa, ne-am văzut de joc și am câștigat meritat, fără probleme, până la urmă. Le mulțumesc băieților pentru cadoul de ziua mea, suntem pe locul 11, care nu-mi prea convine, căci știu că putem și mai mult. Cât despre speculațiile legate de suspendarea lui <<Dumi>>, lucrurile sunt cât se poate de clare. Chiar eu i-am spus să ia cartonaș galben cu Beliu, ca să stea cu Viitorul și să-l am cu Vinga. Mai departe, ce a apărut pe site-ul AJF nu știu și nu e treaba mea. Mi-aș dori foarte mult să facem un derby bun la Curtici, regretăm și noi accidentarea lui Avrămuțiu, sper să nu fie chiar atât de grav”, a spus atrenorul măcenilor.

Topac: „Pentru unii jucători Liga a 4-a e o pălărie prea mare”

Vinga e la al treilea meci din ultimele patru în care are avantaj pe tabelă, dar pierde puncte. „Cred că meciul s-a jucat la ratările noastre la scorul de 0-1. Dacă am mai fi marcat atunci, nu cred că echipa gazdă ar mai fi avut forța să ne întoarcă. Apoi, din nou, am comis prea multe erori personale, nepermise la acest nivel. Mi-este tot mai clar că pentru unii jucători Liga a 4-a e o pălărie prea mare și asta pentru că nu se concentrează pe tot parcursul întâlnirii. E, cumva, și o lipsă de profesionalism pe care o plătim prin aceste rezultate negative. Sigur, nu avem un obiectiv precis, doar că dacă tot ne antrenăm și ne prezentăm la meciuri, mi-aș dori altceva de la unii jucători, chiar și la capitolul atitudinii”, a punctat Vasile Topac, antrenorul-jucător al vinganilor, care a acuzat lipsa atacantului Rosus la Macea.

Formații:

Macea: Stănilă – Ș. Șiclovan (87 C. Morar), I. Botaș, Edu, Kiss – D. Ardelean, R. Fitea – G. Trif (65 Brandabur), Busuioc (87 Gaudi), R. Lakatos (90 Cătuneanu) – Marița (46 Veliciu). Antrenor: Ruben Pîncotan

Vinga: P. Ghergel – D. Cohuț, Zlătar, M. Grozavu, D. Suciu (76 Zavastian) – Topac, C. Achim – Cîșlaru, Mateucă, B.O. Sterciuc (70 Ploscaru) – C. Roșu. Antrenor: Vasile Topac

Arbitri: Cristian Coroban – Emil Arsa, Remus Naghi. Observatori AJF: Mircea Bondar, Marian Miron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button