UTA Arad

Cât va conta pentru UTA că Rapidul merge pe mâna lui Lennon, un antrenor care o ia de la zero cu Micovschi, Pop și Vulturar?


Mircea Rednic a spus explicit că și i-ar mai dori pe toți jucătorii Rapidului și mai departe la UTA, încă cel puțin un sezon. Gruparea arădeană nu a omis să-i ureze <<La mulți Ani!>> lui Claudiu Micovschi, în ziua în care golgheterul stagional al „roș-albilor”, cu 9 reușite, face 25 de primăveri și speră ca aventura orădeanului la Arad să continue.

E greu de anticipat ce va decide nou antrenor al giuleștenilor în privința celor trei fotbaliști care au apărat culorile „Bătrânei Doamne”. Dacă Șucu îl va alege pe Neil Lennon, acesta va ține cont doar de ceea ce vede la antrenamentele ce încep în luna iunie la București. E greu de crezut că nord-irlandezul va revedea meciurile UTA-ei, pentru a se convinge și astfel de cei trei utiști.

Legat de asta, Rareș Pop, de exemplu, va avea o vară agitată. Mijlocașul de 18 ani va susține Bacalaureatul la Arad și, cu siguranță, va rata o parte a pregătirii celor de la Rapid. Cum va trata Lennon această situație rămâne de văzut, mai ales că fostul tehnician al lui Celtic așteaptă și investiții importante din partea conducerii Rapidului, dacă va accepta să coboare în SuperLigă.

Așadar sunt ceva șanse să-i revedem pe Micovschi, Pop și Vulturar și din vară la Arad, cu mențiunea că, la prima vedere, șansele sunt mai ridicate în cazul ultimului. Și asta pentru că e greu de crezut că giuleștenii vor conta pe un fotbalist sub vârstă.

„Eu nu cred că cei trei jucători vor pleca la Rapid la finalul sezonului, mă țin de ei, îi prind de picioare, nu pleacă, de ce să plece? Când aici joacă, au condiții… Decât să-i ia acolo și să nu joace, eu zic că mai bine să-i lase la mine. Nu o să fie ușor, nici pentru ei, nici pentru mine, dar mă gândesc că Dumnezeu aranjează lucrurile așa cum trebuie și pentru ei și pentru UTA”, a fost una dintre declarațile lui Mircea Rednic legată de cei trei fotbaliști împrumutați de Rapid la Arad în sezonul 2023-2024.

4 comentarii

 1. Adevărat, antrenor nou, mai ales străin, vrea sa se convingă singur de oamenii lui. Tot atât de adevărat e primește fise cu amănunte și grafice de evoluție. Apoi ce se vrea cu fiecare. Deși pare ca toți sunt egali și trebuie sa confirme, un număr redus tind sa meargă afara în înțelegere cu clubul. Gen Rahmani. Sigur multe se pot întâmplă în cristalizarea unei echipe care vrea la titlu. Aici sunt șanse mici de continuare la UTA. Chiar la împrumut, Rapid va cauta sa le mute,, centrul de greutate” spre alții care nu vor conta. Mai punem ca Bucureștiul, e la doi pași de,, poarta”spre exterior… Otopeni !!

  19
  2
 2. Sănătos ar fi preocuparea pentru procente de revanzare. Bune la POP. Nu trebuie omise nici aspectele sentimentale lucrative pe la alții. Copii noștri crescuți în propria ograda sa nu aibe la plecare posibilitatea, cel puțin doua ediții, sa joace împotriva UTA.!!

  17
  1
 3. Debutul primului antrenor anglo-saxon in Superliga !

  Domnul Sucu, actionarul majoritar al Clubului Rapid, este un om care a strins o avere considerabila datorata probabil flerului sau nativ pentru afaceri. Iubeste fotbalul enorm iar confidenta capatata in afaceri de succes l-a dat curajul preluarii unui club de mare traditie in Romania, Rapid Bucuresti.

  Numitorul comun al patronilor care au investit sume grele in Superliga pina acum este fara doar si poate ADN-ul lor de „gamblers” : Becali, Varga, Rotaru, Dioszegy, Iftimie, Mititelu.

  Unii dintre ei au avut ceva realizari vremelnice pe termen scurt iar altii au capotat mizerabil, cu certitudine nici unul nu a reusit o performanta notabila la nivel European care sa propulseze fotbalul Romanesc in sferele inalte ale performantei.

  Revenind la Rapid, Sucu si-a propus reconstructia din temelii a Clubului Rapid pe principii Anglo-Saxone si in acest sens a decis sa angaje in premiera pentru Romania un antrenor cu rezultate si CV onorant in UK.

  Banuiesc insa ca acesta v-a dorii sa-i vada la antrenamente si trialuri pe absolut toti jucatorii inregimentati sub conrtact de Rapid Bucuresti.

  Strategia si deciziile de transferuri a clubului UTA in aceasta vara trebuie gindite independent, total detasate de deciziile de ultima ora a Rapidului !

  5
  0
 4. @ Coco13

  Trebuie sa corectez putin.
  E gresit sa-l numesti pe Lennon un anglo-saxon, el este un nord-irlandez, deci un amestec de celti, scotieni si anglo-saxoni, acum nu cunosti in ce proportii, dar cu siguranta procentul de anglo-saxon este mic de tot.
  Despre CV onorant in UK…putem vorbi doar despre CV onorant in Scotia, adica la Celtic Glasgow, altfel in Anglia n-a facut aproape nimic (acolo unde e fotbalul tare), a cam esuat la Bolton Wanderers in Championship, chiar dupa perioada sa ca antrenor acolo, echipa retrogradand in liga a 3-a.
  Si, ca sa-mi spun si eu parerea: Lennon are o viata privata dezordonata, iar ca antrenor, a functionat intr-un fotbal bine organizat ca si sistem, a fost un fel de hopa-mitica care a prins o perioada foarte buna si stabila la Celtic, insa Lennon nu este un vizionar, nu este un reformator, eventual le va da un avant mai mare rapidistilor, insa nu un joc mai evoluat tactic sau chiar o dezvoltare in mentalitate. Mi-e teama ca va fi un esec.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button