Fotbal judetean

Echipa lui Ciba spritează în finala Cupei României: Păulișana Păuliș – Unirea Sântana 5-2


Semi-surpriză în semifinala Cupei Românei (faza județeană), disputată pe terenul din Sâmbăteni, acolo unde Păulișana Păuliș a depășit-o clar pe Unirea Sântana. Meciul a avut o istorie aparte, cu trei penalty-uri pentru echipa gazdă, care conducea cu 4-0 încă de la pauză. Oaspeții au câștigat repriza secundă, dar degeaba, soarta calificării era decisă după un sec 5-2.

Gazdele au intrat mai bine în meci și, după ce Brândușe a reluat exact în brațele lui Mureșan, s-a născut prima lovitură de la 11 metri a partidei. Varga l-a driblat pe Bortiș la limita careului, acesta l-a faultat, iar Coroban a considerat cp faultul a fost pe linie și a arătat punctul cu var. A bătut precis Brândușe și Păulișana avea 1-0 din mimutul 11, în „acordul” protestelor lui Cătălin Puia și Adi Abrudean, care au și fost avertizați pe margine. „Roș-negrii” au legat greu jocul și au creat ceva pericol doar după „capul” lui Abraham prins de Toma și un șut tare, dar pe mijlocul porții, trimis de Copil de la 33 de metri. Moldovan s-a accidentat și pe teren și-a făcut apariția D. Ștefan, care, în minutul 31, a primit o lovitură în călcâi de la Filimon și „centralul” a acordat al doilea penalty. Tot Brândușe a bătut, la vinclu de data asta, și avantajul gazdelor se dubla.

Poate soarta meciului se putea schimba, dacă șutul din apropiere al lui Abraham nu ar fi lovit transversala, pentru că, trei minute mai târziu, Păulișul s-a dus la 3-0. Pe o degajare lungă, Varga a preluat în careu, i-a așezat elegant, cu călcâiul, balonul lui Brândușe care nu putea rata din 6 metri. Showul amfitrionilor, dar și seria penalty-urilor, a continuat și scorul pauzei avea să fie 4-0. Corban a sancționat o tragere de tricou a lui Nistor asupra lui Brândușe și de această dată Schinteie a șutat cu sete în dreapta lui Mureșan.

Adi Abrudean a operat două înlocuiri la pauză, iar Sântana a avut o tresăsire de orgoliu la 9 minute de la reluare. După un corner bătut de Burlă, mingea căzut în careul mic și Abraham l-a trimis din prima în plasă. Meciul a continuat să fie deschis cu ocazii importante de ambele părți. Toma a scos cu dificultate „capul” lui Nistor, iar șutul lui Politic s-a dus de puțin pe lângă, pe când dincolo D. Ștefan a reluat mai întâi de puțin alături și apoi a mângâiat transversala după un șut de la 22 de metri. Sântana a riscat mai mult cu Calvin vârf, iar Păulișul a făcut „manita” la una dintre contrele tăioase purtate. Gavrilaș a centrat din dreapta, mingea a fost ușor deviată, iar N. Marc a reluat din careul mic sub transversală. Gavrilaș a trecut pe lângă golul 6 după o nouă acțiune a lui Varga, dar și Toma a menținut avantajul de 4 goluri la șutul cu pământul a lui Burlă și reluarea din apropiere a lui Pașca. Asta până în cel de-al patrulea minut de prelungire, când Burlă a centrat din corner și Savin a marcat cu capul pentru un 5-2 final ce îi trimite pe băieții lui Lucian Ciba în finala Cupei României, de pe 8 iunie.

Formații: 

Păulișana: Toma – Schinteie (90+3 D. Crișan), Becheș, Pleșca, C. Morariu – Gavrrilaș, G. Pop, N. Marc (90+3 Gîrna),  P. Varga – Fl. Brândușe (71 R. Bogdan), Moldovan (26 D. Ștefan). Antrenor: Lucian Ciba

Sântana: L. Mureșan – Bortiș (46 Savin), Calvin (82 Pașca), Nistor, Cr. Politic – Burlă, Copil (46 Olteanu), Simion (73 Paven) – Filimon, Abraham, Stanciu –  Antrenor: Adrian Abrudean

Arbitri: Cristian Coroban – Sebastian Pantea și Gabriel Hărduţ

Observatori AJF: Daniel Scridon, Leontin Buda,

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button