Fotbal judetean

„Grănicerii” și-au luat biletele pentru finala Cupei în prelungiri: Șoimii Șimand – Frontiera Curtici 1-3


Spre deosebire de cealaltă semifinală a Cupei României la nivel de județ (Păuliș – Sântana 5-2), duelul dintre Șoimii Șimand și Frontiera Curtici s-a încheiat – până la urmă – cu calificarea echipei favorite. Doar că trupa de la graniță a avut nevoie de timp suplimentar pentru a-și impune punctul de vedere și a-și prelungi sezonul cu încă o săptămână. Și asta pentru că trupa lui Norbi Jozsa va sta în ultima etapă a campionatului Ligii a IV-a.

Cele două formații nu s-au omorît cu firea, dar asta și pentru că ambele se aflau la 4-lea meci în zece zile și oboseala și-a spus cuvântul. Iar golurile venite unul după altul, pe la mijlocul primei reprize, au fost favorizate de cei doi portari. Șimandul a făcut 1-0, în minutul 21, după ce Sechel a trimis cu capul în plasă la centrarea lui Peia, cu Trifoi care nu a ieșit la timp, la intercepție. Curticiul e egalat 9 minute mai târziu, la minge lungă a lui Pavel, care l-a sărit pe Mureșan, iar Zsogo a urmărit și a trimis în plasă.

Cam la atât se poate reduce prima repriză, în timp ce actul secund a fost ceva mai palpitant, cu ocazii, dar fără goluri. Gazdele puteau trece din nou în avantaj, dacă șutul lui Sechel de la 30 de metri nu ar fi lovit doar bara din dreapta portarului, în timp ce Trifoi a scos „capul” lui D. Varga. La rândul ei, „Fronti” a avut o bară, în dreptul lui Deta (șut din 13 metri), dar și câteva șuturi de la distanță, scoase de Mureșan, cel mai periculos din partea lui Pavel.

Chiar dacă echipa din Curtici are o medie de vârstă ceva mai mare, parcă a fost echipa mai proaspătă în prelungiri, când a și reușit să tranșeze duelul și soarta calificării. În minutul 109, la o minge la bătaie în careul băieților lui Ruska, Pavel a deviat mingea pentru Lolea, care a marcat cu un șut plasat din 14 metri lateral dreapta. Mai mult, vizitatorii și-au securizat sucessul cu golul trei, venit în minutul 118, când Lolea s-a transformat în pasator pentru Gurban care trimis puternic cu latul, din 10 metri, la vinclu.

Șimandul pierde șansa și în acest sezon să joace cu un trofeu pe masă, cu atât mai mult cu cât Cupa era un obiectiv pentru ea. „Meci foarte echilibrat până în debutul prelungirilor, cu ocazii de ambele părți, ne-am dorit foarte mult să jucăm finala. Din păcate, am comis greșeli personale la ambele lor goluri din prelungiri și asta a fost istoria calificării. Asta este, mergem înainte, cu capul sus, mai avem o partidă acasă cu Felnacul și vrem să încheiem pozitiv sezonul”, a menționat Andrei Sechel, cel mai om al „șoimilor” în semifinala de Cupă cu Frontiera.

Curticenii ajung să-și dispute ediția 2023-2024 a Cupei României cu Păulișul, acolo unde conduc…curticenii Florentin Iacob și Ghiță Tăucean. „Chiar dacă nu am făcut un meci grozav, fiindcă ne-am simțit și noi foarte încărcați după seria de meciuri sâmbătă-miercuri-sâmbătă-miercuri, eu zic că am propus mai mult fotbal. Am pus mingea jos, am construit și ce e mai important am înscrie de trei ori. Mi se pare că e au cam căzut după minutul 70, 80 și destul de clar în prelungiri și oricum au insistat cu mingi lungi pe Măgulean, Sechel sau Mandache și nu ne-au pus mari probleme. Așteptăm să vedem unde vom juca finala, avem 10 zile să o pregătim și poate să ne recuperăm din punct de vedere medical unul-doi jucători și vom face totul să-i batem pe cei din Păuliș”, a punctat Adrian Gurban, experimentatul fundaș al lui Norbi Jozsa, care a început meciul în defensivă, l-a continuat în atac și l-a încheiat în linia mediană.

Formații:

Șimand: D. Mureșan -D. Varga, Engelhardt, Peia, Cl. Ujoc – Rus (114 Onaca), An. Cordoș (110 Cheta) – Sechel,  Martin (83 Ciupuligă),  Mandache – P. Măgulean. Antrenor: Jany Ruska

Curtici: Trifoi – Gurban, Bercu (119 Onica), N. Varga, Huțanu – A. Pavel, Fl. Lazea – Zsogo (74 Lolea), I. Bonchiș (118 K. Varga), Deta –  Dochița (99 Abrudan), Antrenor: Norbert Jozsa

Arbitri: Alexandru Vasi – Andreea Şuşcă și Ciprian Pătroi

Observatori: Romulus Tănăsescu, Andras Mako

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button