Alte sporturi

,,Olympic Day” a evocat amintirea profesorului Ioan Marconi


La un an de la plecarea dintre noi a profesorului doctor Ioan Marconi, în weekend, pe terenul de sport care-i poartă numele, s-au desfășurat mai multe activități sportive sub emblema ,,Olympic Day”.

Colegiul Național „Moise Nicoară”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul Primăriei Arad și al Universității „Aurel Vlaicu”, a organizat un cros la care au participat peste 300 de elevi de gimnaziu și liceu, urmat de meciuri de fotbal și baschet.

La deschidere, au adresat elevilor un îndemn la mișcare: Monika Brosovszky-Boriga, cea mai bună baschetbalistă a României în deceniul 2000-2010, inspectorul școlar general, prof. Marius Gondor, prorector UAV, conf.dr. Ovidiu Toderici, președinte al AJF Arad, Razvan Cadar și directorul CSȘ Gloria, Paul Barta.

Gabriel Marconi unul dintre fiii regretatului profesor și secretar al Academiei Olimpice, sprijinit de sportivi de la Clubul Sportiv Aurel Vlaicu și de la Podgoria Ghioroc, a oferit fiecărui copil implicat în „Olympic Day” cadouri simbolice din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică Română.

Catedra de Educație fizică și sport de la Colegiul Național „Moise Nicoară” – prof. dr. Schmidt Francisc, prof. Laura Jurcă, prof. Marius Cirin au dat startul întrecerii și au organizat impecabil echipele de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button