ACB Ineu

ACB Ineu se întoarce 100% în județ și va da prioritate centrului de copii și juniori! Clubul vrea să-și achite și restanțele și să-l țină pe loc pe Cristi Sculici


Terminând pe ultimul loc în seria a 8-a a Ligii a III-a, ACB Ineu se va întoarce în fotbalul județean. Chiar dacă ar exista 1% șanse ca Federația Română de Fotbal să invite din nou formația de pe malul Crișului Alb să evolueze în eșalonul terț din lipsă de competitoare, răspunsul va fi negativ. Conducerea clubului își asumă managementul defectuos din ultimul an, e conștientă că are de achitat restanțe importante către antrenori și jucători și nu se va înhăma la alte cheltuieli.

Din informațiile noastre, factorii de decizie de la gruparea „alb-albastră”, Roland Szabo, Adrian Lapte, dar și primarul orașului Ineu, Adrian Abrudan, au avut o primă discuție despre toate chestiunile arzătoare de la club, însă totul va fi pus pe foaie cel mai probabil după alegerile locale, de pe 9 iunie. În principiu, ACB Ineu vrea să dea prioritate centrului de copii și juniori, în timp ce echipa de seniori nu va avea un obiectiv clar în sezonul ce vine în Liga a 4-a. Probabil, ineuanii se vor despărți și de majoritatea jucătorilor străini sau cel puțin de cei care nu și-au făcut deja un rost în zonă. Pentru unii dintre ei chiar există interes de la alte formații din Arad, însă acum e prematur să spunem care încotro va pleca.

Unul dintre punctele importante pe agenda verii ar fi și convingerea lui Cristian Sculici să continue la Ineu. Tehnicianul ACB-ului este foarte nemulțumit de cum au decurs lucrurile și are nevoie de garanții serioase să-și mai continue activitatea la club. Nu mai departe de săptămâna trecută, președintele Adrian Lapte și-a anunțat demisia, însă lucrurile nu sunt tocmai simple, atâta timp cât sunt restanțe importante de achitat și lucrurile trebuie rezolvate – cumva – și cu implicarea sa.

Cert este că ACB Ineu nu va intra în insolvență, așa cum s-a vehiculat în ultimele săptămâni, ci își va face un plan de reorganizare internă. Multe depind și de banii de la autoritățile locale, mai precis de perioada în care măcar o tranșă din cei 600 de mii lei prevăzuți pentru echipa de fotbal pentru anul în curs va fi virată spre club.

Totodată, e important să se deblocheze lucrările la noua bază sportivă din Unitatea Militară, iar în acest sens Compania Națională de Investiții va trebui să reorganizeze licitația pentru un nou constructor. Cu atât mai mult cu cât ACB-ul are destule echipe de copii și juniori, care se înghesuie pe „Central”, unde – de asemenea – ar trebui făcute lucrări de reabilitare.

Un comentariu

  1. Nu inteleg de ce insista sa il conviga sa ramana,vor sa retrogradeze si din liga a 4? doar la asta se pricepe
    ,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button