Baschet

FCC UAV Arad își păstrează cea mai bună marcatoare româncă, Andreea Mititelu a pus umărul și la câștigarea Cupei României 3×3!


Vicecampioana României la baschet feminin a dorit să echilibreze rapid balanța despărțirilor oficiale, cu cele ale prelungirilor de contract. Alexandra Ghiță a semnat cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, iar Taylor Murray a ales-o pe Neptunas Klaipeda, în Lituania, în timp ce, până azi, doar Anamaria Ciotir își dăduse acordul pentru a continua în „galben-albastru”.

De câteva minute, conducerea FCC UAV Arad a anunțat continuarea colaborării și pentru sezonul 2024-2025 cu Andreea Mititelu. Extrema de forță a fost jucătoarea autohtonă cu cele mai multe puncte din lotul lui Miroslav Popov în stagiunea de argint a arădencelor.

Mititelu a venit la FCC Baschet UAV Arad în 2023 și a bifat 22 de partide în Liga Națională, cu medii de 9,1 puncte, 7 recuperări, 1,7 pase decisive și o intercepție, cu 10,3 eficiență în 27:47 minute. În cele două partide din Cupa României, a avut medii de 11 puncte, 6,5 recuperări și 1 assist, cu 13,5 eficiență, în 19:27 minute.

Totodată, „Miți” a fost o parte importantă în echipa ce a câștigat Cupa României 3×3, fiind desemnată – de altfel – MVP-ul turneului desfășurat în octombrie 2023 la Arena de Baschet din București.

Sportiva de 23 de ani a sosit la FCC UAV Arad în vara lui 2023, din postura campioanei în maioul celor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În prima ligă a mai jucat la CSU CSM Oradea și Phoenix Constanța. A evoluat în naționala de senioare atât la 5 la 5, cât și la 3×3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button