Fotbal judetean

Crișul Chișineu Criș și-a luat medaliile de campioni ai seriei C din Liga 5-a și-și face planuri de Liga a 4-a: „Scopul ar fi să joace copiii din zonă”

După ce a aruncat prosopul în Liga a 3-a în vara anului trecut, Crișul Chișineu Criș a rămas în viață și la nivel de seniori prin echipa de la Nădab, care a luat startul în sezonul 2023-2024 al Ligii a 5-a. Obiectivul promovării nu a existat la începutul campionatului, dar el a înmugurit în mintea fotbaliștilor în iarnă.

„Alb-albaștrii” se aflau pe locul 2, la 2 puncte în spatele liderului din Gurahonț și au simțit că se poate. „La începutul returului ne-am hotărât să încercăm să fim acolo sus. Am discutat cu primăria, am primit promisiuni că vom fi susținuți și am zis să încercăm și iată că am reușit. Am câștigat aproape toate meciurile, avem doar remiza de la Șepreuș, când știam deja că suntem promovați. Avem și victoriile directe din deplasările de la Buteni și Gurahonț, eu zic că am meritat să câștigăm seria. Până la urmă, am terminat la 9 puncte în față, nu cred că sunt discuții”, afirmă Alin Ardelean, antrenorul celor de la Crișul.

Campioana Seriei C a terminat sezonul cu un succes clar pe teren propriu, 8-1 cu Cetate Dezna, la capătul căruia Răzvan Cadar, șeful Asociației de Fotbal Arad și Andras Mako, vicele aociației, le-au înmânat medaliile și trofeul câștigătorilor. Pe scena improvizată la marginea terenului a urcat și Flavius Chereji, primarul orașului Chișineu Criș.

Ardelean: „Nu ne putem gândi să fim o echipă cu pretenții în Liga a 4-a, am dori să jucăm tot la Nădab”

În mod normal, nou promovata din Țara Crișurilor nu ar trebui să aibă probleme să continue în Liga a 4-a, ținând cont că a avut puterea să țină echipa atâtea sezoane în eșalonul terț și chiar să o ducă la barajele de promovare în Liga a 2-a. Dar, cel mai probabil, certitudinea va veni după ziua de duminică, 9 iunie, când au loc alegerile locale în toată țara și lucurile s-ar putea schimba înclusiv la Chișineu Criș. „Astăzi nimic nu este hotărât încă, așteptăm să treacă alegerile. Presupând că vom juca în Liga a IV-a, dacă ne mai întărim cu 4-5 jucători, cred că am putea face față. Mai avem și noi 4-5 jucători bunicei, plus copiii talentați de la grupele lui Ciprian Pătroi, de la Crișul, eu zic că ne vom descurca. Nu ne putem gândi să fim o echipă cu pretenții, scopul ar fi să joace copiii din zonă. După alegeri vom sta la masă și facem planul, un buget minimal și tot ce trebuie. Dacă se dorește ca stadionul din Nădab să sufere îmbunătățiri, atunci am putea juca la Chișineu Criș până se termină lucrările. Altfel, noi am dori să continuăm să jucăm tot la Nădab, pentru suporterii care ne-au fost alături. Acasă am avut timpul de la 100 de spectatori în sus, iar câteva zeci au venit și în deplasări, ne-au încurajat și a contat pentru noi”, mai afirmă Ardelean, care va lucra îndeaproape cu Sebastian Mann, președintele Consiliului de Administrație al CS Crișul.

Lotul campionilor seriei C a Ligii a V-a

În sezonul 2023-2024, tehnicianul Crișului a contat pe: Zlatomir Vîrzob, Denis Goldiș – Gabriel Căciulă, Ioan Belcea, Andrei Rîndașu, Ciprian Ardelean, Ștefan Borod, Adrian Dema, Florin Dema, Bogdan Dema, Alin Orădan, Florin Căciulă, Denis Buzgău, Flavius Bejan, Ciprian Ardelean, Florin Zdremțan, Mario Zdrențan, Liviu Lingurar, Ioan Drăgan, Cosmin Mîndruțău, DCasian Tolan, Andrei Grue.

Golgheterul echipei este Alin Orădan (cu 15 reușite), urmat de Ciprian Ardelea (14), în timp ce ultima poziție pe podium e împărțită de Mario Zdrențan și Denis Buzgău, ambii cu 8 goluri. Zdrențan a mai dat 40 de goluri și în campionatul juniorilor A1, acolo unde trupa lui Cipri Pătroi a terminat pe poziția a 5-a în Seria B, în contextul în care a folosit jucători născuți în anii 2008 și 2007.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button