Fotbal juniori

Puștii de la Viitorul Arad au ratat la mustață intrarea în „careul de ași”, pe terenul celor de la Sporting Cluj! „Ne-am bătut singuri!”


Parcursul puștilor de la Viitorul s-a încheiat în faza sferturilor de finală  Campionatului U15 Național, după vizita din județul Cluj. Pe un teren sintetic de proastă calitate, din cadrul bazei sportive „Unirea” din comuna Florești, Sporting Cluj Napoca s-a impus cu scorul de 1-0, arădenii având destul regrete la finalul disputei.

Trupa lui Flavius Pavel avea să plătească scump faptul că a plecat cu construcția de la portar și fundașii cetrali, căci în minutul 16, Gabor a profitat de momentul de relaxare al lui Lobonț și a punctat cu spițul din carel. Viitorul a pus mingea în joc de la centru, Zvenca a combinat cu Iorgov și acesta a trimis din poziție bună pe sub portar, dar excat în bară. Pe o căldură infernală la ora 14 și la nivelul suprafeței sintetice, cele două echipe au avut dificultăți să se exprime, iar multe ocazii nu au mai fost până la pauză.

La 15 minute de la reluare, Zvenca și Iorgov au ratat ocazii imense la aceeași fază. Primul chiar s-a aflat la un moment dat cu poarta goală, dar s-a complicat și a ratat egalarea, ca și colegul său. În minutul 69, Viitorul și-a complicat și mai mult situația după eliminarea lui Lobonț și, pe fondul riscurilor pe care și le-a luat Pavel cu o formulă ofensivă, gazdele mai puteau marca, dacă Fador nu ar fi fost fost extrem de inspirat între buturi.

Dar, clujenii aveau deja scor de calificare și la final s-au bucurat pentru calificarea în „careul de ași”. Arădenii rămân, totuși, cu satisfacția calificării în ediția următoare a Ligii Elitelor cu grupa 2009, doar că dacă ar mai fi avansat un tur ar fi ajuns acolo și grupa mică. „La ce gol am luat și la ce ocazii rarisime am ratat noi pot spune că ne-am bătut singuri. Păcat și de starea proastă a terenului, un sintetic pe care nu prea puteai să pasezi ca lumea și asta ne-a dezavantajat pe noi. Suntem dezamăgiți pentru că echipa din Cluj era de bătut, cu tot respectul, cei de la FC Bihor pe care i-am eliminat în urmă cu două săptămâni erau peste ei. Asta e, rămânem – totuși – cu un parcurs bun, din care am avut multe de învățat pentru la anul când vom juca în Liga Elitelor”, a spus antrenorul Flavius Pavel, care și-a ispășit a doua etapă de suspendare și va mai sta în afara terenului și în turul barajului de promovare în Liga a 3-a dintre Viitorul și Minerul Lupeni de duminică, 16 iunie.

Acesta i-a folosit la Florești pe: Trif (40 Fador) – Drăgoiu (40 Tănase), Lobonț, Cijevschi, Herlo (60 Buda) – Bulzan (60 Moni), Pal (40 L. Catanzariti) – Zvenca, Iorgov, Sîrb – Burada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button