Fotbal judetean

Păulișul și-a deschis vitrina, a luat Cupa în fața Curticiului! Ciba și Iancu punctează: „Ca atitudine a fost ceea ce trebuie, această performanță ne obligă” + FOTO


Chiar dacă startul lui Lucian Ciba pe banca celor din Păuliș a fost destul de complicat, treptat echipa a crescut în exprimare și atitudine și sâmbătă seara Păulișana și-a pus în vitrină primul trofeu din istoria clubului. Morariu și Gavrilaș au marcat pentru gruparea din Podgorie în partea secundă, Huțanu reușind doar golul ce a mai aruncat puțin suspans până la ultimul fluier al lui Tudor Jurcă. S-a terminat 2-1 și fiesta putea începe în tabăra jucătorilor din Păuliș, care au fost însoțiți la Chișineu Criș de soții, prietene, copii, părinți sau simpli amici.

Ciba: „Am avut noroc și cu cartonașul roșul al lui Pavel și am schimbat câte ceva la pauză”

Tehnicianul echipei câștigătoare e sincer și recunoaște că nu credea că va termina sezonul cu un prim trofeu la Păuliș, dar că ideea înmugurit în mintea sa după succesul cu 5-2 din semifinala cu Unirea Sântana. „Nu mă gândeam atunci când am preluat Păulișul că am putea lua Cupa. De abia înainte de meciul din  semifinale, cu Sântana, am zis că, dacă reușim să trecem de ei, cu oricare dintre echipele care jucăm finala avem o șansă destul de mare. Doar că meciul nu a început prea bine pentru noi, în minutul 10 aveam deja doi accidentați, în plus am început cu încă doi jucători pe jumate refăcuți. Nu am avut o prima repriză bună, nu știu cât a ținut moralul după accidentările astea și parcă nu am avut atitudinea care trebuie. În schimb, am schimbat câte ceva la pauză. Dar am avut și noroc, trebuie se recunosc, cu cartonașul roșu al lui Alin Pavel, care e unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din Liga a IV-a și cel puțin în repriza a doua le-a lipsit mult acolo în centru”, a spus Ciba la final, care ridică trofeul deasupra capului pentru a doua oară în ultimii trei ani, după ce în 2022 îl câștiga la cârma celor de la Felnac: „Nu știu dacă mă pot numi un specialist al Cupei, doar cred că am știut să gestionez bine sfârșitul ăsta de sezon, cu jocurile astea sămbătă – miercuri, sămbătă – miercuri. Și să nu uităm, Curticiul a avut trei zile în plus de refacere. Noi am avut la dispoziție numai șapte zile să ne punem pe picioare după ultimul meci de campionat, iar ei au avut zece zile. Cred că asta a fost important, că am știut să gestionez situația”.

Fostul mijlocaș al UTA-ei recunoaște că a trăit cu emoții finalul de meci, căci s-a bucurat de golul doi al echipei sale doar preț de câteva secunde, adică până când Huțanu a readus Curticiul în joc. „Am jucat la ei în retur, am avut 2-0 și în minutul 93 am luat gol și încă un gol după câteva minute și s-a terminat 2-2. Azi, când au început de la centru după golul doi le-am zis să facă fault la mijloc să ne putem liniști. Am trăit cu emoții, trebuie să recunosc, pe final”, a completat Ciba.

„ Mă bucur și pentru băieți, poate mulți dintre ei nu mai au când să aibă un trofeu în carieră”

Acesta va rămâne tehnicianul ce aduce primul trofeu în palmaresul Păulișanei, dar pare și persoana potrivită să gestioneze ceea ce va urma în Cupă și nu numai, fiindcă a mai trecut cu Felnacul prin aceeași situație nu demult. „În primul rând mă bucur pentru Păuliș, pentru că e prima cupă, și-o doreau de ceva vreme, din ce am înțeles eu.  Mă bucur și pentru băieți, poate mulți dintre ei nu mai au când să aibă un trofeu și totuși un trofeu într-o carieră de jucător contează, indiferent care e el. Acum, normal că performanța ne obligă. În primul rând, dacă am terminat pe locul 4 anul ăsta, trebuie să fim mai buni anul viitor și eu și jucătorii mei știm asta. Vrem să mai aducem ceva dacă putem și să fim mai buni decât în sezonul pe care-l încheiem. În plus, e clar că și în Cupă nu ne putem face de râs. I-am și anunțat de dinainte, vedeți că vacanța va fi scurtă dacă trecem mai departe. Reprezentăm Aradul și trebuie să fim la înălțime”, a mai punctat Lucian Ciba.

Iancu: „ E primul trofeu din istoria Păulișului și mă bucur că a venit sub conducerea mea ca președinte”

În 2019, la începutul mandatului său de președinte al Păulișului, Florentin Iancu trăia dezamăgirea eșecului din finala Cupei cu Progresul Pecica. Astăzi, acesta a simțit reversul medaliei, iar satisfacția e cu atât mai mare cu cât a învins echipa din orașul de origine. „Suntem bucuroși, fericiți, am muncit mult, ne-am dorit trofeul ăsta. De fapt, ne-am dorit un prim trofeu în vitrina clubului, cel puțin eu din 2019 de când am pierdut finala Cupei, cu Pecica, tot la asta m-am gândit. Cumva era așa, tot timpul, o Fata Morgana și nu reușeam să câștigăm și mă bucur că spart gheața în acest an, chiar dacă a fost în fața Curticiului care, evident, îmi trezește anumite emoții. Cred că a fost un joc frumos, un joc în care, probabil, balanța se putea înclina în oricare parte, dar mă bucur că de data asta am ieșit noi învingători. În campionat cu Curticiul am condus cu 2-0 și pe final am fost egalați, de data asta nu s-a mai întâmplat. Am încredere în băieți, am avut încredere în ei dintotdeauna. Avem foarte mulți jucători accidentați, dar și cei din Curtici au avut, e final de sezon, a fost foarte greu. Până la urmă, mă bucur că am reușit să ducem meciul la bun sfârșit, am vrut să ne să dozăm efortul. Încă de la început am vrut să ne păstrăm proaspeți pe o perioadă cât mai lungă a jocului. Mă bucur că am reușit, mă bucur că Luci i-a capacitat și că până la urmă am reușit să punem în practică ceea ce am făcut la antrenamente, ceea ce vorbim în fiecare zi. În plus, devotamentul și atitudinea băieților au fost ceea ce trebuie, cel puțin în repriza a doua“, a apreciat șeful Păulișanei.

Satisfacția câștigării trofeul vine la pachet cu o perioadă dificilă din punct de vedere sportiv, dar și financiar, căci formatul Cupei României prevede eforturi pe toate planurile. „Abia așteptăm să vedem ce va fi și mai departe și o să încercăm să reprezentăm cu mândrie Aradul. Acum, însă nu putem să uităm cum am ajuns aici și de aceea vreau vreau să-i mulțumesc în special domnului primar, Ioan Turcin, dar și suporterilor care au venit și până la Chișineu Criș, comunității din Păuliș. Cred că merităm acest trofeu și acum ne bucurăm și noi. Urmează sezonul viitor, vedem ce obiective ne vom pune. Am spart gheața, este lucrul cel mai important, e primul trofeu din istoria Păulișului și mă bucur că a venit sub conducerea mea ca președinte”, a concluzionat Iancu, care l-a avut alături în stafful Păulișanei pe un alt curticean, directorul sportiv Ghiță Tăucean.

Galerie FOTO de la finala Cupei României, Păuliș – Curtici 2-1

Galerie FOTO de la festivitatea de premiere de după finala Cupei României, Păuliș – Curtici 2-1

VIDEO de la festivitatea de premiere de la finalul meciului de Cupă 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button