Liga a 3-aStranieri aradeni

Arădeanul David Ciubăncan și-a câștigat locul în cantonamentul CFR-ului din Austria, Aly Abeid – oprit și el de Dan Petrescu!

Așa cum UTA se află în cantonament în Slovenia în aceste zile și CFR Cluj a fugit de temperaturile mari din România în stațiunile montane din străinătate. Vicecampioana României se pregătește în Austria, lângă Linz, iar din lot face parte și arădeanul David Ciubăncan. Practic, atacantul de 19 de ani și-a câștigat un loc în lotul de 24 al „alb-vișiniilor” la ultimul amical din familie, când a marcat trei goluri și Dan Petrescu l-a luat în Austria.

Ciubăncan nu a jucat în primul amical din cantonament al CFR-ului (1-0 cu Slask Wroclaw), dar o va face – cel mai probabil – sâmbătă, când echipa sa o va întâlni pe campioana Slovaciei, Slovan Bratislava.  În stagiunea trecută, tânărul atacant arădean a evoluat sub formă de împrumut la Șoimii Lipova și CSM Deva, în Liga a 3-a.

Altfel, în lotul de cantonament al CFR-ului a fost inclus și Aly Abeid. S-a vorbit despre o posibilă revenire a fundașului stânga la UTA sub formă de împrumut, dar clujenii nu vor să participe la plata salariului. Căpitanul Mauritaniei câștigă acum 16 mii de euro la formația din Gruia, bani pe care „Bătrâna Doamnă” nu îi poate da în întregime lunar. De altfel, se aude că Mircea Rednic și-a găsit deja un alt fundaș stânga străin, care urmează să semenze cu arădenii.

Otele urmează să fie vândut de CFR Cluj

În schimb, Philip Otele nu a plecat cu CFR-ul în Austria, ci se pregătește de transferul la Al Wahda, echipă care evoluează în Emiratele Arabe Unite. Aici, fostul mijlocaș al UTA-ei ar urma să câștige 1,5 milioane de euro pe an, în timp ce vicecampioana României ar trebui să primească 4,5 milioane de euro în schimbul transferului fotbalistului. Otele a explodat la CFR Cluj după cele 16 luni petrecute la UTA, grupare pe care a părăsit-o la final de contract vara trecută. În tricoul „alb-vișiniu”, Otele a marcat 18 goluri (fiind la egalitate cu Coman în postura celui mai bun marcator din SuperLigă) și a reușit 8 pase decisive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button