Șoimii Lipova

Lipova își face temele pentru continuitate: Polgar ar trebui să rămână pe bancă, iar Gavra principalul „element” de experiență din vestiar!

Vara lui 2023 a fost cea a schimbărilor la Șoimii Lipova. Radu Pop pleca de la șefia divizionarei terțe după 11 ani și odată cu el câțiva jucători importanți și antrenorul Adrian Abrudean. Frâiele au fost preluate de Virgiliu Stamate, care a apelat la Cristian Todea pe banca tehnică, cei doi mai lucrând împreună la Victoria Zăbrani. „Mariajul” a funcționat până la finele sezonului regular, pe care formația de pe Mureș l-a terminat în afara play-offului, dar – cumva – în grafic, ținând cont de faptul că bugetul a fost redus față de sezoanele precedente.

Todea a plecat, totuși, iar conducerea lipovană l-a promovat „principal” pe Norbert Polgar. Acesta a reușit să apere poziția a 6-a în clasamentul seriei a 8-a a Ligii a III-a și a așteptat un semn de la conducerea clubului și a orașului pentru sezonul ce vine. Acesta a venit în această săptămână, după ce președintele Stamate a avut mai multe discuții cu primarul reales al Lipoei, Florin Pera. „Nu se pune problema să nu continuăm în Liga a 3-a, mai degrabă adversarii politici ai domnului primar au lansat zvonuri false. Sigur, bugetul poate va mai scădea puțin, însă va rămâne la un nivel bunicel pentru ceea ce ne dorim și în sezonul ce vine. Nu mai vorbim despre play-off, vrem să stabilizăm clubul, căci încă mai avem datorii de plătit din urmă și până nu scăpăm de ele nu ne putem înhăma la mai mult. Mai avem restanțe salariale și la fotbaliști, pe care vrem să le achităm cel târziu până în luna august, adică înainte de a începe noul sezon. Am avut deja discuții și cu oameni de afaceri din Lipova, care iubesc fotbalul, ne-au promis sprijin financiar, urmează să concretizăm și cu ei”, a spus președintele Lipovei.

Așa cum spunea și după ultimul meci al stagiunii precedente, 0-0 cu Cermei, în ultima etapă a play-outului din C8, Stamate vrea să continue colaborarea cu Norbert Polgar pe banca tehnică, însă se caută și o variantă de antrenor licențiat. „Norbi rămâne aproape sigur cu noi, acum să vedem cum rezolvăm problema licenței. O să discutăm și cu el pe această temă, poate are el preferințe. El a demonstrat că e antrenorul potrivit pentru noi în acest moment, mai ales că vrem să întinerim și mai mult echipa față de sezonul trecut. Bineînțeles, având în lot și 4-5 jucători mai experimentați”, a adăugat Stamate.

Unul dintre fotbaliștii în jurul căreia să se construiască lotul la Lipova (și) în această vară ar putea fi Cristian Gavra. Chiar azi, Dumbrăvița s-a despărțit oficial de atacantul arădean de 31 de ani, care redevine fotbalistul „șoimilor”. „Cristi mai e sub contract cu noi, sper să-l conving să rămână și să ne ajute cu valoarea și experiența lui. Teoretic, și Jichici revine la Lipova, doar că el ar dori să rămână să joace acasă, la Ghiroda și atunci nu cred că ne putem opune. În afară de cei doi, azi îi mai avem sub contract pe portarii Iliescu și Buta, dar am discutat în principiu și cu alți fotbaliști din vechiul lot și avem speranțe că vor rămâne. Vrem să continuăm și colaborarea cu UTA pentru câțiva juniori, e clar că vom avea destui tineri în lot la anul”, a mai punctat președintele Lipovei.

Echipa se va reuni în jurul datei de 15 iulie, iar primele antrenamente nu le va efectua pe terenul din Lipova. „Chiar azi am fost sponzorizați de o firmă din Lipova și vrem să reînsemânțăm gazonul. Probabil nu vom intra deloc pe el în luna iulie, avem variante de a ne pregăti în zonă, avem și o sală de forță modernă vis-a-vis de stadion. Vom avea destul de muncă, vrem să compensăm astfel diferența de buget față de alte echipe din serie. Cel mai important este că Lipova va avea echipă în Liga a 3-a, am și trimis actele de înscriere în noul campionat”, a mai transmis Virgiliu Stamate.

Un comentariu

  1. Totul a inghetat in jur la cum minte asta . Multi se intreaba tu pe ce lume traiesti. Sigur nu aici cu restul oamenilor.

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button