UTA Arad

UTA l-a ofertat pe portarul naționalei la Euro și așteaptă banii pe Otele de la CFR Cluj!

După ce a descis să se despartă de Florin Iacob și Danylo Kucher, UTA a țintit sus pentru postul de titular între buturi. Nici mai mult nici mai puțin, arădenii l-au contactat pe Florin Niță, portarul titular al naționalei la Euro 2024. „Eu mi l-aș fi și dorit pe Niță în poartă, de exemplu. Era fără contract și am luat legătura cu el, dar ne-a spus să mai așteptăm…”, a mărturisit Alexandru Meszar, conducătorul clubului UTA. 

Goal-keeperul de 37 de ani s-a despărțit de Gaziantep în această vară și cântărește oferte din Arabia Saudită. Presa centrală a scris că Rapidul l-a ofertat și ea, iar răspunsul a fost că prioritatea sa nu este să revină în România. În Liga 1, Niță a jucat la Concordia Chiajna (2006-2013) și FCSB (2013-2018), cu „roș-albaștrii” cucerind două titluri de campion. Apoi a evoluat timp de cinci ani în Cehia, la Sparta Praga și Pardubice, înainte să semneze cu Gaziantep.

Arădenii au anticipat un răspuns negativ al experimentatului goal-keeper și s-au orientat spre Robert Popa (împrumutat de la FC U Craiova) și nord-macedonianul Dejan Iliev, care a fost timp de 10 ani jucătorul celor de la Arsenal Londra.

UTA încasează bani din transferul lui Otele în Emiratele Arabe Unite

În altă ordine de idei, UTA nu rămâne tocmai cu mâna goală după transferul de 3,5 milioane de euro al lui Otele, de la CFR Cluj, la Al Wahda, în campionatul primei divizii din Emiratele Arabe Unite. Nigerianul jucase în perioada februarie 2022-iunie 2023 la UTA și ar trebuit să-i bage aproximativ 50 de mii de euro în cont grupării de pe Mureș. Aceasta reprezintă contravaloarea taxei de solidaritate pe care gruparea lui Neluțu Varga trebuie să o împartă cluburilor la care a jucat golgheterul SuperLigii (alături de Florinel Coman) de la 12 până la 23 de ani. „Ne-am bucurat să aflăm că Otele a fost vândut de CFR Cluj, căci din suma totală și UTA beneficiază de un procent. E vorba despre acea taxă de solidaritate, care cred că se calculează și în funcție și de numărul de luni și zile în care Otele a activat la clubul nostru”, a mai punctat Alexandru Meszar.

FOTO: Sorin Dan Cârstea

4 comentarii

 1. Tot în conferință Meszar a recunoscut ca bugetul clubului de 6 milioane de euro este asigurat doar în proporție de 80% ceea ce înseamnă că 20% adică 1,2 milioane de euro vor fi noi datorii care se vor adauga la cele vechi de aproape 5 milioane de euro.

  16
  13
  1. se pot acoperi cei 1,2 milioane de euro din vanzare de jucatori, drepturi TV dintr-o clasare mai buna si casa inchisa la fiecare meci … eu cred ca va primul sezon de liga intai cand vom termina pe plus …

   18
   8
 2. @lucian adevărat se pot… Dar realitatea a demonstrat în ultimii 4 ani datoriile au crescut în fiecare sezon inclusiv sezonul vânzării lui Miculescu.
  Ce te face sa crezi ca Meszar are în plan diminuarea datoriilor? Când el a declarat ca datoriile sunt normale și a râs ca un bezmetic 30 de minute fără motiv în conferință.

  7
  13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button