UTA Arad

Balint a vorbit pe larg despre „cazul Otele”: „Sunt foarte dezamăgit de el, în condițiile în care clubul i-a acceptat pretențiile exagerate”





UTA a revenit din cantonamentul din Antalya sâmbătă, iar Laszlo Balint își vede din nou elevii la treabă marți după-amiază. Se intră în linie dreaptă pentru pregătirea meciului de duminică (ora 15,30), de la Craiova, cu FC U 1948, iar veștile din infirmerie sunt bune. Arădenii nu au jucători accidentați, ci doar pe Benzar în urmă cu pregătirea fizică după ce a avut probleme musculare în luna decembrie.

În schimb, situațiile lui Philip Otele și Wesley Jobello au rămas neschimbate și Balint nu contează pe ei. Nigerianul refuză să semneze prelungirea contractului și, mai mult, nu pare conectat mental pe ceea ce are de făcut la Arad până în vară când poate pleca liber în altă parte, în timp ce francezul e ieșit din planurile tehnico-tactice ale antrenorului utist. Cei doi se vor antrena la aceeași oră cu colegii lor, dar o vor face separat de grup.

Balint: „Otele a premeditat totul”

Într-o intervenție telefonică la emisiunea „Glasul Tribunei”, de la TV Arad, Laszlo Balint a explicat în detaliu ce s-a întâmplat în cazul lui Otele, nimeni altul decât golgheterul la zi al „Bătrânei Doamne” în Superligă, cu 5 reușite. „Nu am spus-o până acum public, dar trebuie să v-o spun. Eu sunt foarte dezamăgit de atitudinea lui Otele, în primul rând față de club și în al doilea rând față de mine. Eu am fost cel care a insistat pentru aducerea lui Otele la UTA, iar neșansa sau problemele birocratice au făcut să se pregătească separat în Ungaria și nu-l putem folosi în primele meciuri din 2022. E un jucător cu potențial, care are abilitatea de a dezechilibra și chiar am stat și m-am gândit că, cine știe, poate acele două meciuri dinaintea plecării mele la Arad ar fi avut alt deznodământ cu Otele în teren. Ajungând aproape de zilele noastre, eu chiar asta i-am spus lui Otele imediat după meciul cu Rapid, crezând – cumva – că are, nu neapărat că are o datorie morală față de mine sau față de club, dar puțină considerație în plus. Mă așteptam ca în acest moment, când i-am spus cu toții că avem nevoie de el sută la sută mental, fizic, dar și cu sufletul să ne dea un răspuns pozitiv. Dar, am rămas foarte dezamăgit, pentru că el mi-a spus că o să se gândească și că o să-mi dea un răspuns în trei zile. Nici nu m-a mai sunat, nici nu mi-a trimis nici un mesaj, am avut așa impresia că el a premeditat totul”, a spus „principalul” utist.

„Pretenții exagerate pentru România și UTA și – totuși – clubul i le-a satisfăcut”

Fără să spună suma la care ar fi ajuns salariul lunar al lui Philip Otele și care – din informațiile noastre – ar fi fost de 17 mii de euro din vară încolo, Gyuszi Balint a confirmat faptul că toate cerințele financiare ale nigerianului au fost îndeplinite.  „Am discutat cu el la telefon mai mereu și nu era hotărât ce să facă, cum să facă, în condițiile în care clubul i-a acceptat absolut, dar absolut orice pretenție. Din punctul meu de vedere, au fost pretenții exagerate, adică nu ai nu ai cum să ceri așa ceva în România, ca jucător la UTA, decât dacă te aștepți ca însuși clubul să-ți refuze oferta. Tocmai de aceea, eu spun că el nu a fost de bună credință în nici în moment în care clubul a negociat cu el și i-a propus prelungirea contractului. În plus, nu a fost de bună credință la nivelul interacțiunii cu mine.  Eu mă așteptam să fie corect și să spună măcar atâta: <<Domnule, nu vreau să semnez prelungirea clubului>>. Nu ar fi fost nicio problemă dacă spunea nu vreau, dar el a preferat să joace un fel de ping-pong cu noi timp de o perioadă îndelungată. Vă dați seama că și pentru noi a fost o stare de agitație, de stres, pentru că ni l-am dorit cu toții și tocmai de aceea responsabilii din fruntea clubului i-au satisfăcut toate pretențiile. Iar asta, din punctul meu de vedere, înseamnă o dovadă de respect maxim pentru tot ceea ce înseamnă Otele în momentul acesta pentru UTA. În schimb, el ne-a spus că simte că UTA nu are încredere în el. Păi dacă nici asta nu înseamnă încredere, atunci eu nu știu ce să mai spun. Tocmai de aceea cumva sunt dezamăgit, dar nu știu dacă este un subiect definitiv închis. Este clar că a trebuit să ajung la Arad să vedem exact situația. Însă, vă spun sincer și cred și sper că sunteți de acord cu mine, la această luptă care ne așteaptă nu putem merge cu jucători care nu sunt sută la sută cu mintea, cu sufletul, dar și din punct de vedere fizic aici, cu echipa. Dacă facem altfel, din punctul meu de vedere ar fi o foarte mare greșeală”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

Cum se încheie „telenovela” Otele?

Transferat în urmă cu un an de UTA, Philip Otele a marcat 10 goluri în cele 39 de partide disputate în tricoul „roș-alb” în toate competițiile. Tânărului mijlocaș nigerian îi expiră înțelegerea cu UTA pe 30 iunie, existând voci că el ar fi bătut deja palma cu o formație din prima ligă a Israelului. În acest sens, conducerea clubului arădean speră ca noua echipă a lui Otele să plătească o sumă de transfer, în așa fel încât în vară să nu aibă la dispoziție un jucător care va face tușa timp de 6 luni la UTA.

25 comentarii

  1. De ce nu poate juca Otele,pina la vara…cit de fapt UTA..i-a facut contractul.Otele,clar prin joc a ajutat echipa.Dupa ce Pienaru l-a lucrative pe Ubbinc,acum Balint procedeaza la fel.Si ambii ies in presa,cu acute.Avind contract,pina la vara…UTA nu il respecta,..pentru ca baiatul nu vrea prelungirea.Dar Otele..
    poate ajuta…pina la vars…de ce nu vrea UTA…daca tot il plates te?
    Hi sa fim…seriosi!

    0
    0
    1. Nu vrea deoarece UTA trebuie să formeze un tot și pentru următorul sezon și trebuie băgați jucătorii care vor continuitate la UTA.Îl joacă pe otele până la vară si dupaia vine altu în locul lui otele care nu este obijnuit cu jucătorii din lot.Eu nu l-aș mai lăsa nici să se antreneze cu echipa și i-aș tăia toate primele și absolut tot.

      0
      0
      1. Ce mentalitate de ev mediu!! Totusi suntem in Europa, aici legile sunt clare si chiar daca nu ar fi protejat de legi acest jucator si-a dat viata pe teren pentru UTA si in nici un caz nu merita sa fie umilit. In acest caz ( si nu numai) e clar ca e vina „conducerii” că sa ajuns aici, jucatorul e liber sa aleaga ce e mai bine pentru el si nu e vina lui ca nu i sa oferit de la inceput un contract pe termen mai lung. Sunt sigur ca daca prin absurd i s-ar mai oferi sanse si-ar duce contractul la bun sfarsit cu evolutii bune la fel ca pana acum.

        0
        0
  2. Domne,eu sunt de parere ca, daca acest baiat OTELE nu mai vrea sa prelungeasca contractul cu UTA., chiar nu este de condamnat, nu il poti obliga dar te poti folosi de el avand contract pana la vara si cred ca, ar intelege si daca israielienii il vor sa plateasca si gata, este gresit sa nu te folosesti de el !!!

    0
    0
  3. Rezolvarea este ca, UTA. sa mai caute in ograda proprie un nou DOMIDE, BROSOVSCHI, CORAS etc.pt. ca, multi jucatori straini vor face acelasi lucru ori sa vina niste investitori bogati care sa isi permita de a tine la UTA jucatori cu contracte foarte bune alta cale nu exista !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
    1. Domnu Nelu, au apus vremurile alea. Money talks. Nu iti stau nici aradenii , mai ales tinerii. De ce nu au stat la noi Miculescu, Denis Rusu, Stahl, Hlistei, Man, Petre, Oroian etc? Ii promovezi la echipa mare, fac 2-3 meciuri bune si se si viseaza zei. Daca mai primesc si vreo oferta… Pe cat facem oariu ca la vara il pierdem si oe Rares? Asta e soarta echipelor mici, crestem pentru altii. Si pe bani putini. Numai Becali si-a luat teapa cu Micu

      0
      0
  4. otele e suparat pe uta voi nu intelegeti ca nu il mai intereseaza mental uta e cu gandul la banii din israel si mie mi se pare normal ce face asa e azi pe bani tot nu pe suflet si alte bla blauri
    daca nu sti sa manageriezi asa situati se cheama ca esti amator

    0
    0
  5. Din punctul meu de vedere conducerea a greși în vara când a activat clauza de contract pe 1 an atunci trebuia sa vi și sa ii zici uite îți dam 10000 semnează pe 2 ani dar băiatul asta a stat pe 5800 de Euro pe când băiatul ala din Austria sau Germania a luat 11000 de euro Și mulți alți pe bani mulți mai mult. În ultimul an a fost MVP UTEI. Și ru făceam la fel mai îndur 6 luni apoi merg pe 20000. Eu zic ca aveam nevoie de el și pana la vara. Dar na conducerea nu prea are treaba cu fotbalul. Ok îl înțeleg și pe Balint dar l-ar fi ajutat mult. Sper sa nu plătim pentru ambițiile astea prostești și incopetenta unora

    0
    0
    1. Normal că conducerea a greșit, iarna trecută când a venit a semnat pe 6 luni cu drept de prelungire pe un an. După cele 6 luni de ce Meszar nu ia oferit un contract pe 2,3 ani? Doar a văzut (după 6 luni ce potențial are și ca e tânăr). Ademi 11 mii de euro pe lună, keseru 13 mii și pe Otele îl ții cu 5 mii și ceva.
      Bine face că pleacă în Israel pe 25 de mii de euro pe lună.

      0
      0
  6. Fie ce o fi, dar Otele nu e jucător de 17.000 pe lună. Maaxim 10.000.

    Pare genul de jucător capricios. Are potențial mare, dar parcă joacă doar când are chef. În plus e tot cu capul în pământ și se încurcă în dribling-uri.

    Dat fiind că se știa că e tânăr, i se putea oferi la sosire un contract ceva mai lung, cu creștere salarială anuală condiționată de anumite performațe personale pe de o parte și de echipă, pe altă parte.

    0
    0
  7. Nu pot sa inteleg niciodata cum Jobello la 28 de ani a primit contract pe 2 ani,Ademi la varsta lui tot pe 2 ani iar Otele la 22-23 de ani contract 6 luni plus 1 an??? Care este logica?

    0
    0
  8. @Lucian, am cautat, am citit, nu explica de ce doar 6 luni, ci doar ca a refuzat cea mai buna oferta din istoria clubului.

    0
    0
    1. asa a dorit jucatorul, sa semneze doar pe sase luni … a acceptat apoi 6 luni plus clauza un an daca vrea clubul sa-i prelungeasca … visul lui nu era sa joace in Romania, vroia bani mult mai multi … 4-5 mii de euro salar lunar le platea si Botosani la jucatorii tineri fara nume adusi spre afirmare pe care apoi ii vindea pe sute de mii sau milioane … eu cred ca nu a gresit conducerea, a scos maxim din ce se putea in cazul Otele …

      0
      0
      1. Bun, asa se explica si fluctuatiile de forma. Cum ii spunea impresarul ca e in discutii „avansate” pentru un transfer in afara Romaniei, cum era cu gandul la bani si nu mai juca pentru UTA. Si dupa 2-3 „rereusite” a venit povestea asta

        0
        0
  9. La marea majoritate a jucatorilor africani, se intampla acest fenomen, ei fiind mai mereu cu probleme de alta natura. Ajunsi in Europa la varste fragede, inca din primele declaratii pentru club spun ca vin pentru a ajunge la alte cluburi,si mai ales dupa ce realizeaza 1-2 meciuri convingatoare si viseaza la echipe de top pe contracte uriase asta denota lipsa lor pregatirii precare. Aici este si vina conducerii care face anumite compromisuri pentru a semna contracte cu anumiti jucatori. Din moment ce din start jucatorul vine cu pretentii exagerate,si nu acepta conditiile date de club, trebuie atent analizat si pus in balanta raportul dintre pretul si valoarea acestuia

    0
    0
  10. Se greșește pe la salarizare. Nu suntem singurii. Alții nici nu suferă la acest capitol. Nu au de unde. Firma și tribuna ridica prețul. Nu greșește deloc conducerea. Acesta e procedeul, fără a fi caz de indisciplina. Te înșeli, vrei sa îndrepți, dar intri pe teritoriul jucătorului. Aici clubul are maxim doua drepturi, iar jucătorul…. cinci.! Nu e sclav.. De aceea echipa are un nou,, destabilizator ” de apărări în persoana lui Barbosa. Poate fi utilizat dar clubul e obligat sa privească spre viitor, indiferent de situația la zi. Apoi aceasta poziție a clubului e cu totul de preferat. Și pedeapsa cu moartea atinge la un criminal 30% , dar 70 pentru cei care ar dori sa repete secventa. Asa se și explica mulți veniți, nepregătiți, furnizori de conflicte cu echipele de apartenenta stagionala.

    0
    0
    1. Absolut corect,domnule Gavrila!Diferenta este ca unii joaca la doua capete si altii doar la neveu…Otele nu joaca la neveu,ci pur si simplu nu mai vrea!Dragoste cu forta nu se poate!

      0
      0
  11. Otele nu a acceptat doar contract pe 6 luni la salar de 5800? Nu cred! Daca avea salar 12000 la fel ca si Cardoso atunci inteleg ca accepta doar 6 luni! Dar tot nu vad logica clubului sau planul de afaceri pe partea de jucatori! Acum multi suporteri critica jucatorul in cauza dar stie cineva varianta jucatorului? Nu

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button