Minifotbal, futsal

Cupa Boandi – în variantă Centenară, la Satu Nou





Ca de obicei, Andras Mako, alias „Boandi”, este cel care deschide seria competițiilor fotbalistice de iarnă rezervate seniorilor. Nu întâmplător a fost aleasă data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, iar ora de start a competiției din sala de sport din Satu Nou – 12. Vicepreședintele AJF-ului arădean de fotbal a ajuns să organizeze Cupa ce-i poartă numele pentru al 15-lea an consecutiv și nu are de gând să se oprească aici. „Dacă sunt sănătos o fac până la adânci bătrâneți” a ținut să ne asigure Mako, mândru de „palmaresul” său.

În primele 11 ediții au participat câte 8 echipe, meciurile desfășurându-se pe durata a două zile. La ediția a 12-a, s-a optat pentru 6 combatante, totul concentrându-se într-o singură zi. La ultimele două ediții au intrat în luptă opt formații, debutanta Gurahonț și respectiv cvadrupla câștigătoare Șimand luând laurii acestei competiții.

De această dată, șase echipe, împărțite în două grupe, se duelează pentru trofeu, respectiv: Viitorul Sepreuş, Speranţa Sepreuş, Viitorul Satu Nou, Frontiera Pilu, ACS Socodor şi Şoimii Şimand. „Sunt mândru de acest turneu, ajuns la ediția 15 și am ales ca zi de desfășurare tocmai Ziua Națională pentru a marca și noi, prin fotbal, acest eveniment, mai ales că este și anul Centenarului. Se va juca în sistem mini-fotbal, 5 plus portar, pe durata a 25 de minute partida. După meciurile din cele două grupe, urmează semifinala și finala. Vor fi premii în bani, mai mult simbolice, pentru câștigătoarea turneului, cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgheterul competiției. Am invitat conducerea AJF,reprezentanți de la Consiliul Județean Arad dar și alte persoane care practică sau sprijină fotbalul ”, a ținut să precizeze Mako.

Ca și statistică ar mai fi de spus că cele 14 cupe au fost adjudecate de către: Șofronea de patru ori, Șepreuș și Șimand, de trei ori, Socodor de două ori, Țipari și Gurahonț, câte o dată. Ar mai fi de menționat că pe lângă mulți fotba­liști și antrenori care activează la echipele arădene, „Boandi” a avut prezenți de-a lungul timpului și câțiva jucători consacrați pe plan național, cum ar fi: Vezan, Hora, Drida sau Bălgrădean.

În încheiere, Andras Mako lansează invitația tuturor iubitorilor fotbalului de sală de calitate de a veni sâmbătă, începând cu ora 12,00 la Satu Nou și aduce mulțumiri unor persoane importante în organizarea competiției. „În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului primar de la Mișca, Tibi Hassz, un om deosebit fără de care nu ar fi fost posibilă nici această ediție a Cupei Boandi, familiei Cernuș,  Emeric și soției sale, Cati, care ne asigură asistența medicală pentru a noua oară”, încheie vicele ajefist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button