National Sebis

Todea: „E foarte plăcut gustul victoriei, punctele vin la momentul oportun” v.s. Bicheși: „Nu am reușit să marcăm cât am fost proaspeți, apoi am cedat”

De cinci luni de zile și 9 meciuri a avut nevoie Național Sebiș să simtă din nou gustul unui succes în campionatul Ligii a 3-a. De altfel, tot o echipă din județul Alba a fost precedenta victimă, respectiv „lanterna” Ocna Mureș pe 30 noiembrie 2018. Astăzi, a fost rândul Unirii Alba Iulia să plece cu mâna goală de pe Crișul Alb și intre – probabil – în „hora” salvării de la retrogradare.

Cristian Todea, cel care a preluat echipa la mijlocul lunii ianuarie, simte și el fiorul unei victorii într-un meci oficial după trei luni de zile. Mai mult, echipa sa nu a primit gol, ceea ce s-a mai întâmplat doar la Lugoj, însă atunci a ieșit doar remiza. „E foarte plăcut gustul unei victorii așteptată deja de atâta timp, bine că reușim să-l simțim în sfârșit. Aceste trei puncte vin și la momentul oportun, căci riscam să intrăm și noi în <<horă>> și un club ca Sebișul nu are voie să fie acolo. Ne-am mobilizat enorm cu toții pentru acest meci și, chiar dacă altădată am avut și prestații mai consistente decât cea de azi, mă bucur că am dus la bun sfârșit totul. Vă dați seama că la 1 și 2-0 nu eram încă siguri de nimic la ceea ce am pățit etapele trecute, însă de această dată și cei care au venit de pe bancă și-au făcut excelent treaba și am învins o formație destul de incomodă. E victoria băieților, îi felicit și sper să ne mai bucurăm și după alte partide din acest campionat. Bineînțeles, mă bucur că nu am luat gol, pentru a doua oară în această primăvară, dar mai ales că suntem la al treilea meci consecutiv cu trei goluri date. Ca antrenor, îmi place să imprim echipei mele un joc ofensiv, spectaculos, cu siguranță agreez mai mult victoriile cu 3-2 sau 4-3 decât un 1-0. Azi a fost și mai bine și suntem în sfârșit fericiți”, ne-a mărturisit tânărul tehnician al „alb-albaștrilor”.

Este clar că Unirea Alba Iulia trăiește clipe de cumpănă și amenințarea retrogradării devine reală. După ce au pierdut mai multe „piese grele” în iarnă, „alb-negrii” fac puncte cu pipeta, iar azi au pierdut fără drept de apel: 0-3. „Am venit la acest meci cu gândul de a scoate cât mai mult, cu toate că ne-am deplasat în ziua jocului. Datorită drumului, am ajuns la stadion doar cu o oră înainte de începutul partidei și cred că s-a simțit acest lucru. Din păcate, am rezistat doar o repriză, nu am putut duce până la capăt acest meci cu un ritm bun, care să ne apropie un rezultat favorabil. Am greșit foarte mult pe fază defensivă, în prima repriză, când am fost proaspeți, nu am reușit să marcăm și până la urmă am cedat. Sebișul mi s-a părut o echipă foarte motivată, au reușit să marcheze chiar în ultimul minut înainte de pauză și au luat un avantaj important, psihologic. Îi felicit pe adversari pentru modul în care și-au disputat punctele astăzi”, ne-a declarat Adrian Bicheși, antrenorul formației din Cetatea Unirii.

În Vinerea Mare, Naționalul întâlnește tot o formație din județul Alba, dar în deplasare, la Cugir, în timp ce Unirea Alba Iulia are derby județean cu Ocna Mureș, pe „Cetate”.

A venit rândul lui Mateucă să rateze un penalty: „Execuția seamănă cu celelalte, deși chiar am exersat destul de mult în ultimul timp”

Sebișenii își puteau complica din nou viața în urma unei lovituri de la 11 metri ratată. După Enciu și Szekely, a venit rândul lui Florin Mateucă să șuteze slab de la 11 metri, doar că de această dată Vereș a urmărit respingerea portarului alba-iulian și a marcat pentru 2-0. „Din nou, s-a bătut telefonat, pe mijlocul porții, deși am discutat pe această temă și am exersat destul de mult în ultimul timp. Însă, din fericire, am probat și faza a doua a unui penalty, în caz că portarul apără sau mingea lovește bara. Le-am spus mereu jucătorilor să bată măcar tare, dacă emoțiile îi lasă să riște prea mult cu un șut plasat. Dar execuția lui Mateucă seamănă cu celelalte, bine – însă – că a ieșit bine și nu am mai pierdut puncte”, a mai remarcat Todea.

Comentarii Facebook

1
0

8 comentarii

 1. Ți-au salvat pielea băieții azi, mai Todica. Sa le pupi piciorușele ca te-au scos din rușine.

  50

  5
  1. @Pogo!Punct si raspicat!Bravo!La Sabis,pestele de la cap se impute….si miroase rau…
   Becalisme in miniatura….Fiecare pasare pe limba ei moare…

   7

   39
    1. De ce sa port ranchiuna ? A fost un meci intre doua echipe aradene care si-au jucat sansa corect . Si chiar ma bucur pentru victoria lor si infrangerea celor din Alba. Alba si-a pierdut respectul meu cand a stat capra la meciul cu resita . 3 pct erau necesare la Sebis sa nu intre in hora echipelor de la reetrogradare .

     10

     1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close