CS INEU liga 3 arhivă

Lucian Ardelean, despre talentele fotbalistice ale Ineului: „Avem soluții pentru prima echipă”





Centrul zonal Ineu al Academiei Ladislau Brosovszky îl are la conducere pe Lucian Ardelean. Ajutat îndeaproape de Cristian Sculici, tânărul profesor de educație fizică și sport a organizat atent fiecare grupă de copii și juniori, ducându-le în prim planul fotbalului județean, lângă grupări cu vechime, ca Atletico sau UTA, sau abițioasa grupare Viitorul Arad.

– Lucian, cum se mai prezintă grupele Academiei Brosovszky în campionatele AJF-ului?

– Eu zic că bine, din moment ce la toate categoriile de vârstă suntem pe unul din primele patru locuri. Contăm pe câte o grupă la juniori F1 – antrenori Ioan Nicodin și Mihai Talpaș, juniori F – antrenori Ciprian Manguci și Mihai Talpaș, juniori E – antrenori Cornel Popa și Ciprian Manguci, juniori D – antrenori Cornel Popa și Lucian Ardelean și juniori C – antrenor Codin Trînc și Lucian Ardelean.

– E mai bună activitatea la copii și junori de când funcționați sub titulatura Academiei?

– Mult mai bună, în sensul că avem posibilitatea să participăm și la destule turnee amicale, de pregătire, pe lângă competițiile oficiale. Interliga este o astfel de competiție, unde cei mai mici chiar au obținut rezultate foarte bune în ultimul timp. Cel mai merit în acest sens îl are Cristian Sculici, antrenorul echipei mari, de altfel foarte preocupat și implicat la toate nivelurile la club și Academie.

– Tot pentru cei mici am înțeles că pregătiți ceva…

– E vorba despre o clasă a 5-a cu specialitate fotbal ce va pleca la drum din toamnă. Chiar îi invităm din timp pe copiii din Ineu și împrejurimi să se înscrie din timp.

– Ce facilități le mai oferiți copiilor care doresc să practice fotbalul la Ineu?

– Selecția e continuă la noi. Fie că mergem noi pe sate și comune și mai găsim fotbaliști cum a fost cazul lui Jurj, de la Groși, fie că așteptăm să fim conctați. În primă fază oferim antrenamente gratuite, un set de echipament, școlarizare, iar dacă băieții confirmă, condiții de cazare și masă. Detalii pot fi obținute oricând la numărul de telefon 0769148408 și adresa de e-mail: office@academiabrosovszky.eu.

– Se știe că finalitatea la orice Centru de Copii și Juniori e promovarea la prima echipă a câtor mai mulți jucători. Ne dai câteva nume pe care să fim cu ochii în perioada următoare?

– Câțiva dintre ei sunt deja în circuitul primei echipe, ca Pușcaș, Gavrilă, Belei, Dragoș, Karmanozcky. Alții vin puternic din spate și mă refer la Dennis Florea, Darius Jurj, Alberto Țica, Darius Bun, Andreas Kiss sau David Petrehele. Nu sunt doar ei, eu pariez pe un viitor frumos dacă se continuă pe aceeași linie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button