UTA Arad

Berceniul s-a retras! Dacă meciul cu Suceava se mai joacă anul acesta, UTA pleacă departe de „Motorul”. Două dintre stadioane nu sunt în județ!


În urmă cu câteva minute, retragarea din campionat a celor de la ACS Berceni s-a oficializat și la Federația Română de Fotbal. Prin urmare, UTA va sta la mijlocul săptămânii viitoare când ar fi trebuit să întâlnească acasă, în intermediară, formația ilfoveană. Pe de altă parte, e cunoscut demersul mai multor divizionare secunde, acela de muta pentru 2017 cele două jocuri ce ar trebui să se dispute în luna decembrie. Dar, dacă conducerea FRF-ului nu va fi de acord, clubul fanion al Aradului a transmis public că pe arena „Motorul” nu dispută nicio partidă oficială în 2016.

Iată comunicatul clubului pe acestă temă, rostit de Codru Grădinariu în conferința de presă de azi:

”Toate bazele sportive pe care ne desfășurăm activitatea sunt închiriate de la Primărie. Având în vedere cele întâmplate în vară, la meciul cu Voluntari și prognozele meteo de dinaintea meciului cu Timișoara, la inițiativa proprie, sprijiniți de mai mulți membri de la Suporter Club UTA și de domnul Ignat (ca o paranteză, venit din concediu alături de noi), de la Primărie, am încercat să evităm ca terenul de joc să fie înfundat.  Am dorit să nu repetăm situația de la meciul cu Voluntari. Am acoperit toată suprafața de joc cu folie, am chemat și elicopterul a doua zi pentru a usca terenul, însă ploaia nu s-a oprit. Terenul de la Sînnicolau a fost inundat și același lucru s-ar fi întâmplat și la Motorul dacă nu încercam protejarea. Lucrările efectuate la teren în săptămânile de dinaintea jocului cu Timișoara au fost o nereușită, ducând efectiv la mocirlirea terenului. Nu s-a putut juca într-adevăr așa cum Laurențiu și băieții au pregătit meciul.

Vă asigurăm că nu vom mai disputa niciun meci pe teren propriu în asemenea condiții. Dacă va fi nevoie, vom disputa unul sau două jocuri în altă localitate. Am studiat variantele Pîncota, Șiria, Salonta sau chiar Oradea. Suporterilor noștri li se va asigura transportul dus-întors gratuit.

Soluția pentru rezolvarea stării terenurilor aparține proprietarului bazelor sportive. L-am invitat astăzi alături de noi (n.a. la conferința de presă săptămânală a clubului UTA) și pe domnul Dugăeșescu Marin, dar a refuzat participarea la conferință.

Biletele vândute la pachetul UTA – Poli sunt valabile pentru următoarele două meciuri pe teren propriu”

Pe de altă parte, Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei, a recunoscut că nu știe exact situația stadioanelor menționate în ceea ce privește omologarea pentru Liga a 2-a (dubii existând în special la Salonta). Laurențiu Roșu cunoaște doar condițiile pe arena „Otto Greffener” din Șiria, în timp ce Marius Chindriș e sigur: „Ultima oară când am jucat la Oradea (n.a. foto), gazonul s-a prezentat în condiții foarte bune. Personal, aș prefera să jucăm acolo”. 

UPDATE!

La ora aceasta doar stadionul din Șiria e omologat pentru Liga a II-a. Sigur, și celelalte: Pîncota, Salonta și „Iuliu Bodola” din Oradea pot fi omologate în cazul în care corespund cerințelor comisiei ce le va inspecta la solicitarea UTA-ei, însă, din informațiile noastre, cel puțin gazonul din orașul de pe Crișul Repede s-ar putea strica până pe 10 decembrie, când „alb-roșii” ar putea da piept cu Foresta Suceava. Juniorii Luceafărului (două grupe) mai au programate patru partide până atunci, ultimele două pe 3 decembrie și riscul ca terenul să nu fie tocmai bun e mare.

7 comentarii

  1. merge-ti cit mai departe de Arad, nu mai irositi banii Aradenilor, cu atletico si utabd-ul vostru cu tot in Ruanda daca se poate.

   0
   0
 1. Cand exista Pancota si Siria ( ambele terenuri omologate pt liga a doua ) ar fi o prostie sa se ia in considerare jud. Bihor

  0
  0
 2. Cel din fruntea Primariei , care e acolo de mai bine de 12 ani, farul calauzitor, nu are nimic de spus in toata povestea asta?

  0
  0
 3. Daca veniti sa jucati la Siria, trebuie sa scrieti pe tricouri. UTA SIRIA, sa vada taranii ca Siria mai are echipa de fotbal !!!

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button