UTA Arad

Roșu rememorează derby-ul cu Poli: „Am trăit momente intense, am fost foarte supărat că nu am câștigat”

Ca și toată suflarea fotbalistică românească, Laurențiu Roșu s-a întristat la aflarea veștii dispariției tragice a lui Didi Prodan. Cei doi au fost coechipieri la Steaua în anii ’90, mesajul antrenorul utist spunând totul despre durerea din sufletul său: „Didi a fost un băiat extraordinar, un fotbalist valoros și un coleg exemplar. Am transpirat în aceslași tricou, am câștigat trofee împreună, sunt șocat și trist. Din partea mea și a clubului UTA vreau să prezint familiei sale sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

La patru zile de la primul derby al Vestului trăit pe banca UTA-ei, Roșu recunoaște că nu a ieșit deloc cum se aștepta el și toți utiștii, de altfel. „Din păcate, toate eforturile suporterilor, conducerii clubului și ale celorlalți oameni care ne-au ajutat, au fost zadarnice în ceea ce privește suprafața de joc. Calitatea jocului nu avea cum să fie una ridicată, dar, chiar și așa, fotbaliștii nostri au vrut, au luptat până în ultimul minut, nu le pot reproșa nimic. Sigur, cu puțină atenție în plus la ocaziile pe care ni le-am creat la 0-0 și la golul lor luat dintr-o fază fixă, poate soarta meciului era alta. Am fost foarte supărat în special pentru că nu ne-am putut face suporterii fericiți, dar și pentru punctele piedute. Cu o victorie am fi stat mai bine în clasament, am fi continuat seria pozitivă, dar asta a fost să fie. Poate, dacă nu ar fi plouat atât de mult cu două zile înainte meci, deși e clar că Aradul trebuie să fie pregătit și pentru astfel de situații. E nevoie de o bază sportivă cu trei-patru terenuri și aici nu vorbesc doar de cele destinate echipei de seniori, ci și grupelor de copii și juniori.  Ne putem adapta pe termen scurt, dar pe termen lung trebuie făcut ceva”, a menționat Laurențiu Roșu.

Întrebat cum a simțit pe propria piele primul UTA – Poli, fostul internațional a adăugat: „Am trăit momente intense, atât înainte, cât și în timpul, dar și la finalul meciului. Mobilizarea a fost maximă din partea tuturor în oraș, suporterii ne-au motivat și mai mult după ultimul antrenament înainte de meci, iar atmosfera în tribune a fost extraordinară. Repet, fanii noștri meritau o victorie, am fost foarte supărați cu toții că nu am reușit să le-o oferim”. Roșu a mai recunoscut că și fanii Stelei obișnuiau să încarce motivațional favoriții înainte de derby-urile cu Dinamo, dar: „Nu de fiecare dată”.

FOTO: Ciprian Pecuț
Articole de la JOHNNYBET
Un comentariu

  1. Domnule Roșu, nu te mai scuza, nu mai scuza jucătorii, că nu ai de ce….nimeni nu-i atât de tâmpit incât să nu-și dea seama că pe gazonul ăla nu se putea juca fotbal…băieții au avut atitudine, asta-i tot ce contează.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button