Baschet

ICIM-ul a renunțat la serviciile americanului Nolan, Bulj va fi noul antrenor al „galben-albastrelor”





Chiar în această dimineață, Stacey Nolan dădea o declarație optimistă privind șansele Univ. Goldiș ICIM Arad de calificare în play-offul Ligii Naționale de Baschet Feminin, dar apusul soarelui nu l-a mai prins pe banca „galben-albastrelor”. Conducerea clubului a decis, cu regret, rezilierea contractului său de antrenor. „Îi mulțumim lui Stacey pentru munca depusă în ultimele luni de zile, dar câteodată e nevoie de o schimbare, de un șoc la echipă. L-am văzut afectat după eliminarea din Cupa României, știm că a pus mult suflet la echipă, poate, în viitor, drumurile se vor întâlni din nou”, a fost pe scurt comentariul făcut de Marcel Urban, managerul ICIM-ului.

În principal, americanului i s-au reproșat finalurile slabe de meci, semn că sunt și probleme de ordin fizic la echipă. Vă reamintim că Nolan s-a aflat la a doua aventură ca antrenor principal la gruparea de pe Mureș, în precedentul mandat (2010-2011) câștigânf titlul de campioană a României, Cupa și Liga Europei Centrale cu ICIM-ul.

Deocamdată, conducerea „galben-albastrelor” nu a anunțat oficial numele viitorului antrenor, dar, în proporție de 99%, acesta va fi Bogdan Bulj. În trecut, tehnicianul sârb a condus-o pe Danzio Timișoara, având în palmares un loc 4 la Campionatul European feminin Under 20 cu naționala țării sale. Dar, performanța supremă a carierei lui Bulj a venit în urmă cu doi ani, când, ca și component al staffului tehnic, a cucerit titlul continental la senioare cu Serbia, după o finală cu Franța (scor 76-68).

Bogdan Bulj (34 de ani) este scouter în echipa tehnică a Serbiei, după ce a fost antrenor secund la Hemofarm Vrşeţ, în perioada de glorie a clubului, şi la naţionala de tineret (U20) a Serbiei. După o experienţa ca „principal” la Swisslion Vrşet, sârbul a antrenat pe Bega.

Cel mai probabil, numirea lui Bulj pe banca tehnică a Univ. Goldiș ICIM va avea loc după deplasarea de la Alexandria, de altfel una vitală în economia prezenței arădencelor în play-off. Interimatul este asigurat de profesorul Dan Moraru.

FOTO: sporttim.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button