Baschet

Moni Brosovzsky revine pe parchet la…Danzio Timișoara: „Simt că am lăsat ceva neterminat”





Anunțul că „Minunea Blondă” a baschetului arădean se va reactiva la Timișoara cade, poate, ca o „ghilotină” pentru suporterii ICIM-ului. În condițiile în care echipa lui Bulj ar fi avut mare nevoie de valoarea și experiența unei jucătoare care și-a pus amprenta pe (aproape) toate marile succese ale grupării „galben-albastre”, o trecere a acesteia la Danzio, în liga secundă, nu cade deloc bine.

Discuțiile despre bugetul limitat de salarii la Univ. Goldiș ICIM sunt deja binecunoscute, dar nu stau în picioare atâta timp cât, din informațiile noastre, nu s-a luat în calcul posibilitatea revenirii  Monikăi Brosovzsky pe parchetul din Polivalenta arădeană. Nici măcar pentru echipa secundă pentru început, până ce experimentata extremă și-ar fi intrat din nou în ritmul întrecerilor oficiale.

Danzio Timișoara a mulțumit și dă o importantă lovitură de imagine sportului arădean prin transferul jucătoarei de 42 de ani. „Fiindcă anunțul retragerii l-am făcut în circumstanțe despre care nu aș vrea să vorbesc deocamdată, am spus că a venit timpul să repar ceva. Simt că am lăsat ceva neterminat, că altfel aș fi dorit să pun capăt carierei, așa că mi-am propus să revin în circuit. Până la ce nivel voi mai reuși să joc rămâne de văzut. De ce Timișoara? Cred că asta mă întreabă și inima mea care a bătut tot timpul pentru Arad. Tatăl meu a fost un mare fotbalist al UTA-ei, eu am ICIM-ul în suflet, dar câteodată nu facem doar ceea ce ne spune sufletul. O să încerc să onorez cât mai multe dintre antrenamentele Timișoarei, căci așa am învățat după o carieră de jucătoare profesionistă, iar în rest mă voi mai pregăti și cu fetele de la echipa a doua a ICIM-ului, de care am grijă împreună cu Ildy Prisăcariu”, ne-a declarat Brosovzsky, care făcuse anunțul retragerii din activitate în vara lui 2015, timp în care a mai evoluat în campionatul de amatori ABLA, dar a mai antrenat și o grupă de băieţi (6-9 ani), la Academia Brosovszky.

Ar fi culmea ca această aventură a celei mai reprezentative baschetbaliste din istoria Aradului să se încheie și cu un titlu de cetățean de onoare al Timișoarei și – poate – un meci de retragere organizat tot pe Bega. Ar fi chiar prea mult.

FOTO: Viorel Musca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button