Fotbal judetean

Buteniul a scris istorie, dar nu e sigură că poate evolua în Liga 4-a! Moț: „Sponsori ar fi, dar stăm rău la baza sportivă și grupele de copii și juniori”





Dacă în Seria A a Ligii a 5-a, lupta la promovare se va până la ultimul fluier între Nădlac și Șeitin, în Seria B, Crișul Alb Buteni a deschis de două săptămâni șampania. Deși, duminică, doar au remizat la Grăniceri (scor 1-1), „roș-negrii” au rămas în fotoliul de lider și – teoretic – ar trebui să-și facă planuri de Liga 4-a. „A fost un sezon excelent, am scris istorie la Buteni. Niciodată echipa de fotbal nu a terminat turul și returul pe primul loc, iar satisfacția noastră e cu atât mai mare cu cât toți jucătorii din primul <<unsprezece>>, exceptându-l pe bocsiganul Mihuț, sunt localnici. Îl avem și pe Sergiu Bârdan cu noi, un fotbalist care a jucat în Liga 3-a cu Sebișul, Dacian Lingurar a fost golgheterul nostru cu 26 de reușite, contăm pe destui jucători de calitate. Am fost și suntem foarte uniți, nu au fost niciodată dispute între noi, cred că am face față și în Liga 4-a în această formulă, plus doi-trei jucători, care au spus că s-ar întoarce și mâine acasă. Este vorba, în primul rând, despre Hulbăr, de la Ineu, dar și Florea, de la Gurahonț sau Șandor. Dar, e prematur să spunem ce soartă vom avea, astăzi, mai degrabă spunem că nu vom putea începe campionatul în Liga 4-a”, ne-a mărturisit Cristian Moț.

Rugat să dezvolte subiectul, antrenorul celor de la Crișul Alb a adăugat: „Domnul Adrian Lucaci, președintele AJF-ului, ne-a spus că nu putem lua licența pentru baza sportivă, la felul cum arată ea acum. Noi lucrările le-am început deja, însă doar la nivel de tribune, dar și la gazon, care, zicem noi, arată bine. Într-adevăr, ar trebui făcute câteva lucruri la vestiare, o să încercăm să obținem o finanțare de la Consiliul Județean pentru asta, dar nu credem că putem fi gata cu ele până începe campionatul de Liga 4-a. Și nici nu văd unde am putea juca măcar pentru două-trei luni, căci la Ineu sau Sebiș, pe lângă echipele de seniori, activează și alte formații, în special de copii și juniori. De asemenea, dacă cluburile de Liga 4-a vor fi obligate să mai aibă și o formație de copii, pe lângă cea de juniori, lucrurile se complică și mai mult pentru noi. Aș fi cel mai fericit să putem rezolva toate aceste neajunsuri, mai ales că am avea sprijinul necondiționat al domnului primar, Mircea Braiţi, dar și a domnilor consilieri. În plus, domnul Marius Țucudean, care are afaceri în zonă, dar și o firmă locală ce se ocupă cu exploatarea lemnului, ne-au promis în continuare sprijin”.

Buteniul a strâns 47 de puncte în ediția 2016-2017 a Ligii 5-a (Seria B) la fotbal, cu două mai mult decât CS Beliu și patru peste Podgoria Ghioroc.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button