Șoimii Lipova

Lipova vrea să scape de pasivul de la „adevăr” la poalele Cetății devene: „Nevoie de puncte în perspectiva vizitei liderului”





Două dintre formațiile cu rezultate contradictorii în prima parte a sezonului se vor afla față în față mâine, pe arena de la poalele Cetății Deva. Probabil, ambii antrenori s-ar fi așteptat la cel puțin două-trei puncte în plus în clasament, însă nu e târziu ca elevii lor să recupereze terenul pierdut, așa că se anunță un meci de care pe care.

Devenii nu au început tocmai rău campionatul, cu trei rezultate pozitive, doar că au urmat două eșecuri ce i-au aruncat în partea a doua a clasamentului. Runda trecută, Robert Cristian și colegii săi le-au permis celor de la Giarmata să cunoască gustul primului succes, iar vizita Lipovei e prilej de revanșă pentru ei. „Este un meci important pentru noi, un meci pe care ar trebui să-l câștigăm. Nu ne va fi ușor, dar, dacă iî vom aborda serios si vom juca la capacitate maximă, cred ca vom izbuti să ne bucurăm pentru prima victorie pe teren propriu. Trebuie să ne revenim în special din punct de vedere al rezultatelor, căci jocul nu a fost tocmai rău. Poate si neșansa a facut sa avem decât 5 puncte, să nu uităm ca am avut două meciuri la îndemână (n.a. cu Sebiș și Filiași acasă) și nu am reusit să scoatem decât egalul”, a spus Romică David, cel mai periculos fotbalist din lotul lui Cornea.

După ziua de ieri, Șoimii Lipova a aflat că a „scăpat” de una dintre competițiile oficiale. Comisia de Etică și Disciplină din cadrul FRF i-a dat meci pierdut nou promovatei în turul trei al Cupei României, în fața Sebișului, fiindcă nu a trimis pe teren cei trei juniori Under 19. Așadar, de acum înainte, lipovanii se pot concentra pe campionat, iar mâine e rost de punct(e) la Deva. „Avem un -2 la adevăr, după ce am cedat puncte și acasă cu Lugojul, una dintre cele mai puternice echipe din serie. Cred că ar fi momentul să le recuperăm acum. Am urmărit partida Devei de la Giarmata, e o echipă cu care putem juca de la egal la egal pe orice teren și am încredere că vom scoate un rezultat pozitiv. Avem mare nevoie de aceste puncte, mai ales în perspectiva unei etape viitoare în care primim vizita liderului neînvins al seriei, ACS Șirineasa. Nu avem probleme de lot și, față de celelalalte două deplasări pierdute în acest campionat după ce am avut de jucat un meci de Cupă, acum ne-am putut pregăti în ciclu complet și abordăm încrezători deplasarea de la Deva. Obiectivul oricărui antrenor este să lege victoriile și vrem să intrăm și noi în această ecuație câștigătoare. Pentru asta ne pregătim și sper să fim bine pregătiți atât fizic, cât și tactic și mental, pentru a face puncte în următoarele partide”, a explicat Flavius Sabău, antrenorul principal al „șoimii”.

Formații probabile:

Deva: Raţ – Coteţ, Kelemen, Mintaș, Doboș – Boldea, Moț – Șoit, R. Cristian, Bărculeț – R. David.

Lipova: Iliescu – Kocsis, Calvin, Pașcu, Mandache – Piț, Bier, S. Popa, Deta – Vasinc, Trabalka.

Arbitri: Mihail Lăstun (Râmnicu Vâlcea) – Marius Lazăr, Mircea Roșca (ambii din Bistrița).

Observatori FRF: Constantin Făniță (Timișoara) și Ioan Lupșa (Caransebeș)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button