UTA Arad

Doar trei seniori în echipa UTA-ei pentru ultima etapă: „E jocul juniorilor, trebuie să demonstreze dacă pot sau nu”





Ionuț Popa a confirmat intrarea prematură în vacanță a lui Polgar, Hlistei, Petra, Buia, Roșca, Bodea, Curtuiuș și Burlă (cu mențiunea că ultimii trei oricum erau accidentați), în timp ce pentru meciul ce încheie campionatul UTA-ei, vineri, la Pitești, se va mai baza pe trei fotbaliști peste 22 de ani. Este vorba despre portarul Barna și fundașii Manea și Markovic, care vor avea lângă ei doar juniori.

Practic, stafful tehnic utist va deplasa în Trivale exact „garnitura” folosită marți, în amicalul de la Dudeștii Vechi, minus Costin, Copaci (care tocmai ce s-au întors de la Reșița) și Savin. „La Pitești vom aborda jocul cu trei seniori și 15 juniori. Vreau să dau posibilitatea multora dintre cei care au jucat mai puțin să-și etaleze știința fotbalistică. Am făcut și două meciuri de verificare, cu Lipova și Dudești Vechi, echipe destul de bune, dar din eșeloanele inferioare. În județul Timiș, împotriva formației de pe locul 4 în Liga 4-a, au evoluat 19 juniori dar, cu sinceritate vă spun, nu mi-au arătat mai nimic. Doar trei dintre ei s-au ridicat puțin peste ceilalți și vorbesc despre Costin și Copaci, care au venit înapoi de la Reșița și de David Popa. Dar și David trebuie să înțeleagă că trebuie să devină mai constant și va deveni un atacant bun atunci când nu va mai pasa cu exteriorul, când nu va mai juca cu câlcâiul și va scăpa și de driblingurile inutile”, a menționat Ionuț Popa.

Întrebat dacă s-ar fi așteptat ca și metodele sale de antrenament sau, poate, discuțiile comune sau private, să-i fi revitalizat pe juniorii „roș-albilor”, experimentatul tehnician a adăugat: „Sincer, am crezut în toți tinerii. M-am gândit că o echipă de tineri care joacă împreună vreo 2-3 ani împreună poate să facă performanță, dar nu este așa, nicăieri în lume nu s-a dovedit că este posibil așa ceva. Eu am crezut și mai cred în continuare în câțiva jucători, dar mă surprinde că, în urma muncii și experienței mele puse în slujba lor la antrenamente, atât pe partea teoretică, cât și practică, niciunul dintre ei nu au făcut un salt. Îi aduc în discuție doar pe Sorescu și Mailat, care au crescut cu mine pe bancă. Au progresat vizibil și tot așa am crezut că juniorii de la UTA, cu destule meciuri la Liga a 2-a, ca Tănase, Jorza și Stahl sau David Popa, care venea din Anglia de la o Academie de mare anvergură fotbalistică, vor face acest salt. Mă întreb sub ce aspect putem cântări valoarea lor dacă ei nu sar. Iar aici sunt cu totul de acord cu galeria. Am văzut un banner la ultimul joc, pe partea opusă, ˝Vrem fapte, nu promisiuni˝. La UTA s-a promis prin jucătorii care s-au adus în vară că se face ceva. Acum, să se facă! Cu mine sau fără mine, dar să se facă!”.

Și tot legat de juniorii din lotul „Bătrânei Doamne”, Popa a surprins un aspect mai puțin cunoscut sau dezbătut. „Când am venit aici, am înțeles că s-au făcut presiuni stresante de către jucătorii vechi, care acum nu mai sunt în lot. Adică cei cu experiență i-au stresat pe jucătorii tineri, iar aceștia nu au mai putut juca. O să-i văd acum la Pitești, unde vor fi doar 1-2 seniori lângă ei, să vedem cât sunt de stresați sunt că nu pot să joace. Am auzit lucruri bune despre ei înainte de a veni aici, dar nu am văzut. Mă deranjează când doar se vorbește și nu se demonstrează. Eu îi aștept și la acest joc cu FC Argeș să arate ce pot. Nu are nimeni nimic cu ei sau cu anturajul lor, familii sau cunoscuți, ei trebuie să demonstreze dacă pot sau nu pot”, a mai punctat „Mister”.

Delegația utistă va pleca mâine dimineață spre Pitești, unde va trage la Hotelul „Victoria”, iar vineri, de la ora 18, va disputa ultima întâlnire oficială a sezonului cu formația lui Emil Săndoi. Apoi, utiștii vor intra automat în vacanță, iar Ionuț Popa ar dori să sune adunarea pe 18 iunie. Noul sezon al Ligii a II-a la fotbal va demara pe 4 august.

13 comentarii

  1. Recapitulare!Se pare ca suntem luati pana la urma chiar de prosti.
    Valizele au inceput sa umble inainte de Luceafarul,cu capac dupa Suceava,care oricum nu au nici o treaba!Ne-am facut treaba,asa ca licitatie!
    Mai berbecule de Ionut Popa,care spui ca ma cunosti….Cat am tot scris pe aici ca te sapa seniorii si pe teren nu paseaza nici de-al dracului juniorilor.
    Se pisa pe matale!
    Hopa Mitica!Te-au tradat seniorii?Pai ce doreai,Dorele?Sa joace gratis,pe promisiuni?
    Balanta primelor din partea Pandurilor s-a inclinat spre valiza Brailei!Doar ca Braila a umblat doar unde a trebuit!
    Hai mai Johan,ne crezi pe toti tampiti?
    Gresit!Acum le dai sanse?Ce sanse Mister?Ii doare la ciocan!Si bine fac!

    0
    0
    1. Giro, !? aici inclin sa-ti dau dreptate, tot ce se poate, doar te cunosti bine cu Popica….cel putin el zicea ca te cunoaste , iar tu nu poti sa zici ca nu-l cunosti!!! si rezultatele vorbesc de la sine.

      0
      0
  2. Atâta vorbărie inutilă in jurul acestor juniori ajunși deja în jurul vârstei de 20 de ani!! E limpede de că e lipsă de valoare, nu ai ce sa mai scoți din ăștia! Exact cum a zis Popa, doar Costin și David Popa mai pâlpâie , dar care a avut valoare în generația lor, a ,,pușcat,, deja, și mă refer desigur la Man, care iată îmbracă deja tricoul naționalei de seniori! Petre care și el s-a dus la mai bine, este rezervă la liga a doua daneză, iar la noi a fost vedetă! Următorii bănuți in visteria atletico&UTA tot Denis îi va aduce!

    0
    0
  3. Bai fratiilor eu am fost de partea lui Ionut Popa dar pana cand au jucat pe bani de nimica sau mai bine zis pe gratis au fost buni??
    Acum ca e salvata de la retrogradare dami cu pietre in juniori cam rusinos din partea conducerii!!

    0
    0
  4. Serios, dacă vreți performanțe trebuie sa renunțăm la manevre gen popa Ionuț, care mereu a umblat să vândă și sa cumpere! Alături de falca doar puroieaza sigla noastră, cu aranjamente, apa scoasă cu ușa vestiarului, noroi, țigănie doar asta rămâne în urma celor doi! Apropo de țigănie, știți de ce popa a fost atât de vehement la barajul cu UTA? Cică l-ar fi asigurat pe Robu ca rezolva el cu arădenii, problema din meciul tur, iar golul lui stratila l-a pus în dificultate! Este printre ultimii oameni de acest gen care mai activează în fotbal, după retragerea padurenilor, chivorchienilor, dragomirilor, pinalty-lor, sau romica pascu-lilor!!

    0
    0
      1. ma refeream la Sabin, dar vad mai jos inca doua comentarii pertinente si la obiect, Nelu Targoviste si Ionescu Gavrila…va felicit.

        0
        0
  5. Acuma sa vedem ce la poate pielea , fiind si meciul TV. Nu zic acuma sa darame muntii acesti baieti tineri dar, sa se vada ceva la ei ca au un cuvat de spus in viitor !!!

    0
    0
  6. Acum, după salvare, se vede și alta hiba. Cum să vadă cu ochi buni o echipa matura infuzia masiva de juniori ? De abia înghit câte unul, doi și aceia de prim plan. Trebuie să muncească pt. ei dublu la integrare și le mai amenință și postul. Succesul era că ei să fi jucat în bloc in C apoi safi intrare masiv la B. Tinerii nu sunt priviti cu ochi buni în nici un domeniu. Mai ales în cele de concurență și succes.!! Prin muncă și umilință câștigă respectul celor maturi .Parașutarea directa nu are izbândă. Acum fiind majoritari pot arata ceva calități pt. care au fost creditați Bafta !!

    0
    0
  7. Pai ,aici este problema cea mai mare, in ceea ce priveste promovarea tinerilor si din cauza asta ,se pierd muti tineri talentati si bineanteles , fotbalul romanesc !!! Tot asa se merge, pe pile pe smecherii, ca coplul cutare este a lui ala si trebuie sa il bag ,chir daca le are mai putin cu fotbalul etc. Cand ajunge la varsta sa faca pasul la echipele mari, DEZASTRU, chiar daca sunt talentati pt. ca, sunt astia marii seniori si baga frica in ei la antrenamente ca nu cumva sa le ia locul !!! Pai , cum va explicati ca, echipele de juniori, U16,17, 18 si 19 au avut rezultate foarte bune pe plan national ,si nu ii promoveaza decat unul sau doi ??? Asa este si la Chindia ,aceeasi situatie . Nu le da domne curaj la tineri sa avanseze, cum face HAGI la academia lui cu tineri de 15,16,17,18, 19 20 ani si uite ca are rezultate pe banda, BRAVO LUI !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button